Παράδοση - παραλαβή της Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης του Εθνικού Θεάτρου από το Στάθη Λιβαθινό στο Δημήτρη Λιγνάδη

Σήμερα Πέμπτη 29/8, έγινε στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου η εκδήλωση παράδοσης - παραλαβής της Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης του πρώτου θεάτρου της χώρας, παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη και του Γενικού Γραμματέα Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλα Γιατρoμανωλάκη.

Για πρώτη φορά λοιπόν στην ιστορία του θεσμού του Εθνικού Θεάτρου, με πρόταση του Στάθη Λιβαθινού έγινε ανοιχτή εκδήλωση παράδοσης-παραλαβής και όπως ήδη γνωρίζουμε ο επόμενος καλλιτεχνικός διευθυντής θα προκύψει, με προκήρυξη, έξι μήνες πριν την ολοκλήρωση της θητείας του Δημήτρη Λιγνάδη, δηλαδή το Φεβρουάριο του 2022.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης παρέλαβε το κλειδί του γραφείου του καλλιτεχνικού διευθυντή από το Στάθη Λιβαθινό και ρώτησε χαριτολογώντας αν υπάρχουν και αντικλείδια, ενώ τόνισε ότι δεν ήρθε για να καταστρέψει το έργο των προηγούμενων αλλά για να το συνεχίσει αντιμετωπίζοντας τις νέες προκλήσεις με το δικό του προσωπικό στίγμα. Επίσης τόνισε ότι το πρόγραμμα της νέας σεζόν θα ανακοινωθεί άμεσα, μέσα στις επόμενες είκοσι μέρες.

Σημαντική ήταν και η στιγμή όταν αφιέρωσε στον πατέρα του, και σπουδαίο φιλόλογο και μεταφραστή Τάσο Λιγνάδη, την ημέρα αυτή και την τιμή που του έκανε η πολιτεία, καθώς στις 31 Αυγούστου συμπληρώνονται 30 χρόνια από την ημέρα που έφυγε από τη ζωή.

Τέλος ανακοίνωσε ως αναπληρώτρια καλλιτεχνική διευθύντρια την Ερη Κύργια και διευθύντρια του γραφείου του την Αναστασία Διαμαντοπούλου.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο της εκδήλωσης εδώ
Προηγούμενο άρθροΠαρουσιάση λευκώματος «Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν, Επίδαυρος 1985-1998» στο 48ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο
Επόμενο άρθροΑπό 01/09 τα Σιντριβάνια του ΚΠΙΣΝ χορεύουν καθημερινά και σε μουσική Σκαλκώτα και Σοστακόβιτς