Παράσταση διαμαρτυρίας καλλιτεχνικών σωματείων την Τρίτη 14 Απριλίου στις 12.00 στο υπουργείο εργασίας

Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, το Σωματείο Εργαζομένων στο Θέαμα Ακρόαμα και το Σωματείο Εργαζομένων στο Χώρο του Χορού, θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας, με αντιπροσωπίες από τα προεδρία τους, προκειμένου να ακουστούν τα δίκαια αιτήματα των εργαζόμενων στο χώρο του πολιτισμού.

Από την αρχή της πανδημίας και των μέτρων που εξήγγειλε η κυβέρνηση, τα σωματεία μας προσπάθησαν με κάθε τρόπο να έρθουν σε επικοινωνία με τα αρμόδια υπουργεία, προκειμένου να ακουστούν τα δίκαια αιτήματά μας, που αφορούν στο ότι το μεγαλύτερο ποσοστό του κλάδου, λόγω των εργασιακών σχέσεων που επικρατούν εδώ και χρόνια, δεν μπορεί να ενταχθεί έστω σε αυτά τα μέτρα στήριξης. Ωστόσο παρά την επιμονή των σωματείων καμία απάντηση δε δόθηκε.

Αυτή τη στιγμή έχουν μαζευτεί χιλιάδες υπογραφές καλλιτεχνών και τεχνικών που εργάζονται σε αυτό το χώρο, προκειμένου να διεκδικήσουμε το αυτονόητο. Καθολική εφαρμογή του επιδόματος για όλους ανεξαιρέτως τους συναδέλφους. Απαιτούμε να εισακουστούν άμεσα τα δίκαια αιτήματά μας , που αφορούν την επιβίωσή μας, καθώς οι περισσότεροι από μας δεν γνωρίζουμε πότε θα ξαναδουλέψουμε.

Κανείς μόνος του.

Μένουμε σπίτι αλλά δε μένουμε σιωπηλοί.

#mazi_dynatoi

Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών

Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος
Σωματείο Εργαζομένων στο Χώρο του Χορού
Σωματείο Εργαζομένων στο Θέαμα Ακρόαμα

 

URL

 

Προηγούμενο άρθροTo Θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ για τον άνθρωπο monachous monachous - Κάλεσμα για νέες “ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ” δραστηριότητες
Επόμενο άρθροΚΘΒΕ: «Εορτές Ραδιοφώνου» - Αποσπάσματα από έργα του Παπαδιαμάντη