Η Αλίκη συναντά τη Χώρα των Θαυμάτων

Κείμενο: Νεφέλη Τσιπουρίδη
Σκηνοθέτης: Αντώνης Περπινιάς
Σκηνογραφία: Στεφανία Βάρδα–Μάρθα Τζαβάρα
Κοστούμια: Στεφανία Βάρδα–Μάρθα Τζαβάρα
Ερμηνεύουν: Ιωάννα Βρακατσέλη (mezzo–soprano), Ελένη Σωτηρίου, Παπαμήτσου (soprano), Νεφέλη Τσιπουρίδη, Ζωή Λυμπεροπούλου

Περιγραφή

Mια μουσικοθεατρική παράσταση με μουσική από την όπερα για μικρούς αλλά και για μεγάλους.

Περισσότερα

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΖΩΗ ΛΑΣΚΑΡΗ

Πώς βλέπει τον κόσμο ένα παιδί; Μα φυσικά, με τα μάτια της φαντασίας όπως η Αλίκη. Η Αλίκη μας παρουσιάζει το δικό της μοναδικό κόσμο, αποτελούμενο από φωτεινές και ονειρικές εικόνες, που πλαισιώνονται από σπουδαία μουσικά κομμάτια της οπερατικής παράδοσης.

Τα πρόσωπα της όπερας παίρνουν σάρκα και οστά, ταξιδεύοντας από το σανίδι του θεάτρου στις καρέκλες της πλατείας με στόχο να φέρουμε την όπερα πιο κοντά στο ευρύ κοινό.

Η Αλίκη ξεκινά το ταξίδι της με σκοπό να γνωρίσει καινούργιους τόπους και να συναντήσει τα μαγικά πλάσματα των παραμυθιών που τόσο αγαπά. Με τη βοήθεια ενός μάγου βρίσκεται σ’ ένα μακρινό κάστρο όπου μοναδικός κάτοικος είναι ένας μοναχικός πρίγκιπας! Μέσα από το ταξίδι ανακαλύπτει τη δύναμη της αγάπης και με τη βοήθεια της μουσικής καλείται να ξεπεράσει τις δυσκολίες που παρουσιάζονται ώστε να βρει το δρόμο του γυρισμού... .

«Και μην ξεχνάς πότε πότε να κλείνεις τα μάτια σου και να ακούς τη μουσική. Έτσι όποιος μαγικός τόπος θελήσεις, θα είναι εκεί.»

Αλίκη, Μάγισσα: Ιωάννα Βρακατσέλη (mezzo–soprano), Ελένη Σωτηρίου
Μαργαρίτα, Γάτα, Κούκλα, Βασίλισσα, Αλέξανδρος: Αγάπη Παπαμήτσου (soprano)
Αφηγητής, Μητέρα: Νεφέλη Τσιπουρίδη, Ζωή Λυμπεροπούλου
Μουσικός, η ηχώ: Μυρτώ Ακρίβου (piano), Αλέξανδρος Φαρής

Video Art: Σπύρος Μαλτέζος
Κάπες βασίλισσας και Μάγου: Παρασκευή Μπαρκαγιάννη
Επιδιορθώσεις: Κατερίνα Δασκαλάκη
Παραγωγή: Θεατρική Σκηνή Ζωή Λάσκαρη