Φεστιβάλ "Βεάκειο" 2018

Αρχείο Παίχτηκε από 28/06/2018 έως 19/09/2018
στο Βεάκειο

Σχετικά

 

Το Βεάκειο Δημοτικό Θέατρο βρίσκεται στην πόλη του Πειραιά, στο λόφο της Καστέλας (Προφήτη Ηλία). Είναι θερινό θέατρο χωρητικότητας 2.000 θεατών και έχει μορφή αρχαίου θεάτρου. Το θέατρο κατασκευάστηκε το 1969, επί δημαρχίας Αριστείδη Σκυλίτση και αρχικά λεγόταν Σκυλίτσειο, ενώ το 1976 μετονομάστηκε σε Βεάκειο, προς τιμήν του μεγάλου Πειραιώτη ηθοποιού Αιμίλιου Βεάκη.

Το Βεάκειο θέατρο αποτελεί το επίκεντρο μιας αξιόλογης καλλιτεχνικής κίνησης, φιλοξενώντας στη σκηνή του αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως εμφανίσεις μεγάλων Ελληνικών και διεθνών θιάσων, λαϊκών συγκροτημάτων διεθνούς φήμης και συναυλίες γνωστών καλλιτεχνών της ελληνικής, κυρίως, σκηνής.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

 

Αντιγόνη
του Σοφοκλή
Σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη και Μανώλη Δούνια
Στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά
Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Μετά την επιτυχημένη «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» του Ευριπίδη, o Αιμίλιος Χειλάκης και o Μανώλης Δούνιας συν-σκηνοθετούν φέτος την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή. Η νέα μετάφραση είναι του ποιητή Γιώργου Μπλάνα, η πρωτότυπη μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη και τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμηνεύουν η Αθηνά Μαξίμου, ο Αιμίλιος Χειλάκης και ο Μιχάλης Σαράντης.

Οι δύο σκηνοθέτες ακολουθούν τα πρότυπα της αρχαίας τραγωδίας, όπου όλοι οι χαρακτήρες του δράματος μοιράζονται σε τρεις υποκριτές. Έτσι, ο Αιμίλιος Χειλάκης γίνεται Κρέοντας και Ευρυδίκη, η Αθηνά Μαξίμου, Αντιγόνη και Τειρεσίας και ο Μιχάλης Σαράντης, Αίμονας, Σκοπός και Ισμήνη. Τα οκτώ μέλη του χορού αναλαμβάνουν το ρόλο των αφηγητών και διηγούνται την ιστορία της εμμονικής σχέσης των ηρώων με τα πιστεύω τους. Αυτά που τους οδηγούν στην καταστροφή τους, αφού ο Κρέοντας είναι αποφασισμένος να επιβληθεί και η Αντιγόνη αποφασισμένη να πεθάνει. Στο μεταξύ, οι πολίτες παραδομένοι στον φόβο, ψιθυρίζουν κρυφά, μα δεν τολμούν να αντιδράσουν, ενώ η πόλη παραμένει ακυβέρνητη.

Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας
Σκηνοθεσία: Αιμίλιος Χειλάκης - Μανώλης Δούνιας
Διασκευή: Μανώλης Δούνιας
Μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης
Σκηνικά-Κοστούμια: Εύα Νάθενα
Κίνηση: Αγγελική Στελλάτου
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος
Μουσική Διδασκαλία-Ακορντεόν: Άννα Λάκη
Βοηθός Σκηνοθετών: Αλέξανδρος Βάρθης
Βοηθός Σκηνογράφου: Ερατώ Τσάτσου
Βοηθός Ενδυματολόγου: Δανάη Ψωμοδότη

Παραγωγή: Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη

Ερμηνεύουν: Αθηνά Μαξίμου, Αιμίλιος Χειλάκης, Μιχάλης Σαράντης

Χορός: Σωκράτης Πατσίκας, Παναγιώτης Κλίνης, Κρις Ραντάνοφ, Σμαράγδα Κάκκινου, Μαρία Τζάνη, Πάρις Θωμόπουλος, Τίτος Λίτινας, Άννα Λάκη

Προβολή και επικοινωνία: Βάσω Σωτηρίου-We Will

 Πληροφορίες:

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Ώρα έναρξης: 21:15

Τιμή εισόδου: 18€ (κανονικό) / 14€ (άνεργοι, πολύτεκνοι, φοιτητές &
παιδιά έως 12 ετών)

Προπώληση: www.viva.gr και

 

 

Οι 48 Ores
Στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά
Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

Μπορείτε να φανταστείτε το Βεάκειο θέατρο σαν ένα beach bar;

Οι 48 Ores, το δημοφιλές fun συγκρότημα, όχι μόνο το φαντάστηκαν αλλά σκοπεύουν να το μεταμορφώσουν για το ξέφρενο καλοκαιρινό τους party που θα γίνει την Παρασκευή 29 Ιουνίου.

Φανταστείτε μια αμμουδιά με φοίνικες και ξαπλώστρες γύρω από μια πισίνα. Και δίπλα ένα beach bar με δροσερά cocktails! Όλα αυτά θα στηθούν μπροστά από τη σκηνή του Βεάκειου, όπου το πιο δυνατό live party συγκρότημα της χώρας θα γιορτάσει με αυτό τον ξεχωριστό τρόπο, τα 15 χρόνια παρουσίας του, φέρνοντας στην καρδιά του Πειραιά την μοναδική ατμόσφαιρα που δημιουργούν στα live τους για τα οποία έχουν αποκτήσει μια μοναδική φήμη.

Ένα live με δεκάδες γνωστά ελληνικά και αγγλόφωνα τραγούδια, χωρίς όρια και περιορισμούς, επιλεγμένα για ένα μόνο σκοπό: να κάνουν όλο το θέατρο να χορέψει. Δίπλα στα κλασικά τραγούδια που επέλεξαν, θα ερμηνεύσουν και επιλογές από την δική τους δισκογραφία.

Το συγκρότημα φαινόμενο, που μετρά 1700 ζωντανές εμφανίσεις, πάνω από 270 τηλεοπτικές εμφανίσεις και συνεργασίες με μεγάλους τραγουδιστές όπως οι Α. Βίσση, Σ. Ρουβάς, Μ. Χατζηγιάννης, Α. Ρέμος, Ε. Παπαρίζου, Δ. Βανδή, Α. Πρωτοψάλτη , Σ. Κραουνάκης, Γ. Ζουγανέλης , Β. Καρράς, Γ. Μαζωνάκης, έρχεται στη σκηνή του Βεάκειου για το πιο ξεφαντωτικό, διασκεδαστικό και feelgood party του καλοκαιριού.

Δεν έχετε παρά να φορέσετε το μαγιό σας και να βρεθείτε στο ειδικά διαμορφωμένο Βεάκειο, την Παρασκευή 29 Ιουνίου, για το πιο σούπερ καλοκαιρινό party, με πρωταγωνιστές τους 48 Ores και καλεσμένη την Lukia στα φωνητικά. Ένα party που θα θυμάστε για καιρό!

Οι 48 Ores είναι οι:
Βαγγέλης Παναγόπουλος – φωνητικά
Πάνος Δημάκης – πλήκτρα
Βασίλης Καλιστρίδης – τύμπανα
Ιάσονας Ιωαννίδης – μπάσο
Φίλιππος Σκλαβενίτης – κιθάρες

Πληροφορίες:

Συναυλία: Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

Ώρα έναρξης: 21:30

Τιμή εισόδου: 10€

Προπώληση: viva.gr – Ταμεία Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά ( τηλ : 2104143310 ), Kremlino (τηλ: 2104100010)

 

Ηλέκτρα
του Ευριπίδη
Σκηνοθεσία: Θέμης Μουμουλίδης
Στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά
Κυριακή 1 Ιουλίου και Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018

Ο δημιουργός της 5ης Εποχής, Θέμης Μουμουλίδης, σκηνοθετεί την τραγωδία Ηλέκτρα του Ευριπίδη με πρωταγωνίστρια την Λένα Παπαληγούρα.

Η παράσταση, αφού κάνει πρεμιέρα στις 25 Ιουνίου στην Αθήνα, θα περιοδεύσει αυτό το καλοκαίρι σε 20 επιλεγμένα ανοιχτά θέατρα σε όλη την Ελλάδα.

Ο Θέμης Μουμουλίδης σκηνοθετεί το έργο χαρακτηρίζοντάς το λυρικό θρίλερ. Μια σύγχρονη ματιά πάνω στην σκηνική ανάγνωση της τραγωδίας, επιχειρώντας να εξελίξει την φόρμα που ξεκίνησε με τις δύο προηγούμενες τραγωδίες (Ιφιγένεια και Αντιγόνη).

Η «Ηλέκτρα», μια από τις σημαντικότερες τραγωδίες του Ευριπίδη, αποτελεί μια διεισδυτική σπουδή πάνω στις έννοιες της εκδίκησης, της ενοχής, της μεταμέλειας και της δικαιοσύνης.

Αντλώντας το θέμα του από τον κύκλο της καταραμένης γενιάς των Ατρειδών, το έργο παρακολουθεί βήμα-βήμα την πορεία της Ηλέκτρας και του Ορέστη προς τη μητροκτονία.
Όμως η ερμηνεία του μύθου που προκρίνει ο ποιητής αρνείται στην πράξη αυτή οποιαδήποτε δικαίωση, μετατρέποντας τη δική του «Ηλέκτρα» σε μια ανελέητη σπουδή πάνω στη διαβρωτική διαδικασία της εκτέλεσης ενός εγκλήματος: μετά την εκτέλεση του φόνου, τα δυο αδέλφια σωριάζονται κάτω από το βάρος της πράξης τους, μιας πράξης που δεν έπρεπε να έχει γίνει ποτέ.

Ο ποιητής θα αποφανθεί στο τέλος, με το στόμα των Διόσκουρων, ότι ναι μεν η Κλυταιμνήστρα έπαθε δίκαια, όμως ο Ορέστης δεν έπραξε δίκαια. Ο σοφός θεός των Δελφών χρησμοδότησε άσοφα. Ο ιδιόμορφος τρόπος με τον οποίο ο Ευριπίδης διαχειρίζεται το γνωστό μύθο της μητροκτονίας, εισάγοντας μια σειρά από νεοτερισμούς και αφηγηματικές καινοτομίες, συνθέτει ένα σκληρό αλλά εξαιρετικά αναγνωρίσιμο στην εποχή μας αριστούργημα, ένα από τα αρτιότερα επιτεύγματα της παγκόσμιας δραματουργίας.

Συντελεστές
Στο ρόλο της Ηλέκτρας η Λένα Παπαληγούρα.
Παίζουν: Νίκος Κουρής, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Γιάννης Νταλιάνης, Νίκος Αρβανίτης, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Μαριάννα Πολυχρονίδη, Ελένη Ζαραφίδου, Δανάη Επιθυμιάδη, Παναγιώτης Εξαρχέας κ.α.

Σκηνοθεσία: Θέμης Μουμουλίδης
Μετάφραση: Κ.Χ Μυρης
Επεξεργασία Κειμένου: Παναγιώτα Πανταζή
Σκηνικό – Κοστούμια: Παναγιώτα Κοκκορου
Μουσική: Θύμιος Παπαδόπουλος

Πληροφορίες:

Ημέρα: Κυριακή 1 Ιουλίου και Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018

Ώρα έναρξης: Τον Ιούλιο 21:30 & τον Σεπτέμβριο 21:00

Τιμή εισόδου: 18€ (γενική είσοδος) / 13€ (φοιτητές, μαθητές, άνεργοι,
άνω των 65)

Προπώληση: ΕΚΔΟΤΗΡΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
Λεωφ. Βασ. Γεωργίου, Πειραιάς
Δευτέρα – Παρασκευή, ώρες 10:00 - 14:00
Τηλέφωνο ταμείου: 210 4143310

Μαντάμ Σουσού
του Δημήτρη Ψαθά
Σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα
Στο Βεάκειο Θέατρο
Τρίτη 3 και Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018 και Δευτέρα 3 και Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018

Η δημοφιλής, διαχρονική κωμωδία του Δημήτρη Ψαθά, ΜΑΝΤΑΜ ΣΟΥΣΟΥ, που στην φετινή θεατρική της επαναφορά από τις Θεατρικές Σκηνές με τη Δήμητρα Παπαδοπούλου στον ομώνυμο ρόλο, ανέτρεψε τα δεδομένα του θεάματος της τελευταίας δεκαετίας, ξεπερνώντας σε διάστημα τριών μηνών τα 110.000 εισιτήρια, επανέρχεται ανανεωμένη με μία μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία στην Αθήνα και την Περιφέρεια.

Έχοντας μαγέψει το κοινό σε 80 soldout παραστάσεις στο Θέατρο Παλλάς, η ΜΑΝΤΑΜ ΣΟΥΣΟΥ σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέακαι απόδοση κειμένου της Δήμητρας Παπαδόπουλου, ετοιμάζει βαλίτσες για να προσφέρει ακόμη περισσότερο γέλιο, ανατροπές και εκπλήξεις, κέφι, συγκίνηση, νοσταλγία, σάτιρα και την υπέροχη μουσική της Μαρίζας Ρίζου, σε χιλιάδες θεατρόφιλους ανά την Ελλάδα.

Η ονειροπαρμένη Σουσού ζει στην λασπωμένη γειτονιά του Μπύθουλα, με τον σύζυγο της Παναγιωτάκη.
Η ίδια όμως ονειρεύεται μεγαλεία και θέλει να ξεφύγει από την μιζέρια φτιάχνοντας ένα δικό της παράλληλο σύμπαν.
Τι θα γίνει όμως όταν το όνειρο γίνει πραγματικότητα;
Πόση απόσταση χωρίζει τελικά το Μπύθουλα από το Κολωνάκι;
Ποιο ρόλο θα παίξει ο μυστηριώδης Μηνάς Καντακουζηνός;
Ποιο τίμημα θα κληθεί να «πληρώσει» η ηρωίδα μας;

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο ερμηνεύει η αγαπημένη Δήμητρα Παπαδοπούλου, η οποία επέστρεψε στη σκηνή μετά από καιρό αποχής, για να ενσαρκώσει τη μεγαλομανή ηρωίδα του Δημήτρη Ψαθά και ενθουσίασε το κοινό!

Την ηρωίδα έρχεται να σαγηνεύσει ο γοητευτικός Kώστας Σπυρόπουλος ως δαιμόνιος Μηνάς Καντακουζηνός, ενώ στο ρόλο του σταθερού , ευσυνείδητου αλλά φτωχού Παναγιωτάκη, ο μοναδικός Τάσος Χαλκιάς. Και οι δύο ηθοποιοί συναντούν για πρώτη φορά στη σκηνή τη Δήμητρα Παπαδοπούλου και η χημεία τους αναμένεται εκρηκτική. Μαζί τους 15 ακόμα ταλαντούχοι ηθοποιοί.

Η ΜΑΝΤΑΜ ΣΟΥΣΟΥ ξεκίνησε σαν ευθυμογράφημα στο περιοδικό Οικογενειακός Θησαυρός το 1939, έγινε βιβλίο, νούμερο επιθεωρήσεων, θεατρικό έργο, κινηματογραφική ταινία, εκπομπή στο ραδιόφωνο και δύο φορές τηλεοπτικό σήριαλ, πάντα με τεράστια επιτυχία.

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ VIVA.GR–EΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ 15€ ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟ ΑΡΙΘΜΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Η προπώληση ξεκίνησε ηλεκτρονικά μέσω του δικτύου www.viva.gr και από τα ταμεία του θεάτρου Παλλάς.

Ισχύουν ειδικές τιμές για ομαδικές κρατήσεις τηλ. Επικοινωνίας 210 3639343

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Δήμητρα Παπαδοπούλου, Κώστας Σπυρόπουλος και ο Τάσος Χαλκιάς

ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΑ: Ηλιάννα Γαϊτάνη, Μελέτης Γεωργιάδης, Γιάννα Ζιάννη, Χρύσα Κλούβα, Φαίη Κοκκινοπούλου, Νικολέτα Κοτσαϊλίδου, Λάμπρος Κτεναβός, Ρόζα Κυρίου, Πέτρος Λαγούτης, Τζεφ Μαράουι, Σοφία Μιχαήλ, Θάνος Μπίρκος, Βασίλης Χαλακατεβάκης, Γιώργος Ψυχογιός
Τραγούδι: Άρτεμις Ματαφιά

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Απόδοση κειμένου: Δήμητρα Παπαδοπούλου
Σκηνοθεσία- Δραματολογική Επεξεργασία: Γιάννης Κακλέας
Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης
Κοστούμια: Νίκος Χαρλαύτης - Σοφία Νικολαϊδη
Μουσική: Μαρίζα Ρίζου
Ενορχήστρωση: Δημήτρης Σιάμπος
Kινησιολογική Επιμέλεια: Κυριάκος Κοσμίδης
Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ
Teaser: Στάθης Ναυπλιώτης
Φωτογραφίες: Γιώργος Καλφαμανώλης
Διεύθυνση Επικοινωνίας – Δημόσιές σχέσεις : Μαργαρίτα Δρούτσα
Οργάνωση Περιοδείας: Χρόνος Δράσεις Πολιτισμού

Πληροφορίες:

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τρίτη 3 και Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

και Δευτέρα 3 και Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018

Ώρα έναρξης: 21:15

Τιμή εισόδου: 22€ (γενική είσοδος) / 18€ (φοιτητές, άνεργοι, άνω των
65, παιδιά) / Ειδικές τιμές για ομαδικές κρατήσεις στο
210 3639343 / 15€ (ηλεκτρονική προπώληση για
περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων)

Προπώληση: ΕΚΔΟΤΗΡΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
Λεωφ. Βασ. Γεωργίου, Πειραιάς
Δευτέρα – Παρασκευή, ώρες 10:00 - 14:00
Τηλέφωνο ταμείου: 210 4143310

Μόλις Χώρισα
του Βασίλη Μυριανθόπουλου και Βαγγέλη Χατζηνικολάου
Στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά
Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

Μια από τις μεγαλύτερες θεατρικές επιτυχίες των τελευταίων ετών στην Αθήνα ταξιδεύει για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Τι μπορεί να συμβεί όταν συμπέσουν ένα πάρτυ γενεθλίων κι ένας χωρισμός; Πόσο πολύπλοκα μπορούν να γίνουν τα πράγματα από ένα μήνυμα στον τηλεφωνητή; Και τι ακολουθεί όταν λες τελικά «Μόλις χώρισα»;

Το έργο του Βασίλη Μυριανθόπουλου και Βαγγέλη Χατζηνικολάου που αγάπησαν το κοινό και οι κριτικοί με πρώτο ανέβασμα το 1998 και κινηματογραφική ταινία το 2008 περιοδεύει για πρώτη φορά σε όλη την Ελλάδα, σε σκηνοθεσία του Βασίλη Μυριανθόπουλου, σε μια νέα μοναδική εκδοχή!

Το «Μόλις Χώρισα» επανέρχεται πιο δυναμικό από ποτέ στην επικαιρότητα του σήμερα για να μας παρασύρει με τη δυνατή μουσική του, τις σπαρταριστές ατάκες και τους ευρηματικούς χαρακτήρες του. Ένα ξέφρενο πάρτυ κι ένας χωρισμός θα σημαδέψουν το θεατρικό καλοκαίρι και οι θεατές θα συμμετάσχουν στο πιο in birthday party της φετινής σεζόν.

Η Τζόυς Ευείδη, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου, ο Κώστας Κάππας, η Θωμαϊς Ανδρούτσου, η Μαρία Κωνσταντάκη, ο Τριπόδης Χρήστος, η Ελίνα Μάλαμα, o Δημήτρης Ζωγραφάκης, ο Ανδρέας Βούλγαρης και ο Στρατής Νταλαγιώργος αποτελούν το τέλειο guest list για το πάρτυ της χρονιάς, με γνωστά τραγούδια, όπως δεν τα έχουμε ξανακούσει και γενέθλια, όπως δεν τα έχουμε ξαναδεί.

Ηθοποιοί και θεατές τραγουδoύν, γελάνε και χορεύουν όλοι μαζί, αντιστέκονται στην καθημερινότητα που ζούμε και αποδεικνύουν ότι η ζωή έχει χρώμα και ο χωρισμός θέλει καλοπέραση.

Μόλις Χώρισα, λοιπόν! Το πιο ωραίο πάρτυ του καλοκαιριού!

 Πληροφορίες:

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

Ώρα έναρξης: 21:30

Τιμή εισόδου: 15€ (γενική είσοδος) / 12€ (προπώληση, άνεργοι,
φοιτητές, άνω των 65, πολύτεκνοι)

Προπώληση: www.viva.gr και

ΕΚΔΟΤΗΡΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
Λεωφ. Βασ. Γεωργίου, Πειραιάς
Δευτέρα – Παρασκευή ώρες: 10:00 – 14:00
Τηλ. Επικοινωνίας: 210 4143310
 ΒΕΑΚΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ: ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Τηλ. Επικοινωνίας: 210 4226330

Xana Zoo
του Μάνου Βαφειάδη
Στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά
Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

Η παιδική σκηνή του Χρήστου Τριπόδη και η Εταιρεία Μέθεξις, παρουσιάζουν το “ΧΑΝΑ ΖΟΟ”.

Στην παράσταση “ XANA ZOO 10 Χρόνια μαζί!” παρουσιάζονται όλες οι μεγάλες επιτυχίες του Μάνου Βαφειάδη που λάτρεψαν τα παιδιά μέσα από το “Mazoo an the Zoo” και το “XANA ZOO”.

Είναι ένα ξέφρενο πάρτι γεμάτο τραγούδι και χορό. Οι θεατές με έναν μαγικό τρόπο βλέπουν να έρχονται για να τραγουδήσουν και να χορέψουν μαζί τους όλοι οι αγαπημένοι τους ήρωες.

Η Τερέζα, ο Παύλος και η Νίκη ανεβαίνουν στο Μαγικό χαλί του XANA ZOO και ταξιδεύουν σε όλη την Χοραλία. Πρώτος σταθμός η Ινδία για να συναντήσουν την Τίγρη που είναι “μπουρλότο και όλες ζηλεύουν το λυγερό κορμί της”. Επόμενος σταθμός η Αφρική για να συναντήσουν την αγαπημένη τους Καμήλα και τον μαλλιαρό Γορίλα. Το ταξίδι δεν έχει τελειωμό! Να σου και η Κατσίκα που είναι γλύκα και μοιάζει με την Μόνικα Μπελούτσι, να σου και ο Σκαντζόχοιρος, να σου και η Αγελάδα που είναι η πιο ωραία στην Ελλάδα, να σου και ο Παπαγάλος, να σου και όλη η υπόλοιπη τρελοπαρέα. Οι μικροί μας (..και όχι μόνο) φίλοι συμμετέχουν από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, χορεύοντας και τραγουδώντας, σε μια ονειρεμένη παράσταση που θα τους μείνει αξέχαστη!

Πληροφορίες:

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

Ώρα έναρξης: 21:00

Τιμή εισόδου: 8€ (γενική είσοδος) / 7€ (προπώληση, άνεργοι, πολύτεκνοι) ΠΑΙΔΙΚΟ

Προπώληση: www.viva.gr και

ΕΚΔΟΤΗΡΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
Λεωφ. Βασ. Γεωργίου, Πειραιάς
Δευτέρα – Παρασκευή ώρες: 10:00 – 14:00
Τηλ. Επικοινωνίας: 210 4143310
 ΒΕΑΚΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ: ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Τηλ. Επικοινωνίας: 210 4226330

Ο Μιχάλης Τζουγανάκης
Στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά
Σάββατο 7 Ιουλίου 2018

Η αστείρευτη έμπνευσή του μαζί με την μοναδική φωνή και ερμηνεία του γίνεται ένα με το Λαούτο δημιουργώντας ένα μοναδικό αποτέλεσμα, γεφυρώνοντας πάντα με σεβασμό το παλιό με το νέο.

Ο Μιχάλης Τζουγανάκης θα εμφανιστεί μαζί με το γιό του Αλέξανδρο Τζουγανάκη. Οι εμφανίσεις του Μιχάλη Τζουγανάκη χαρακτηρίζονται από το απρόβλεπτο, καθώς η αγάπη του κοινού είναι αυτή που ενεργοποιεί τη δύναμή του και που ο ίδιος ανταποδίδει μέσα από τη γλώσσα της μουσικής του.

Μια ξεχωριστή βράδια στην οποία θα έχουμε την ευκαιρία να τον απολαύσουμε να ερμηνεύει αγαπημένα τραγούδια, παλαιότερα αλλά και νέα.

Πληροφορίες:

Ημερομηνία: Σάββατο 7 Ιουλίου 2018

Ώρα έναρξης: 21:30

Τιμές Εισιτηρίων: 15€ (ταμείο) / 12€ (προπώληση) / 10€ (άνεργοι, ΑμεΑ)

Προπώληση: ΕΚΔΟΤΗΡΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ Λεωφ. Βασ. Γεωργίου, Πειραιάς Δευτέρα – Παρασκευή ώρες: 10:00 – 14:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 210 4143310  ΒΕΑΚΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ: ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ Τηλ. Επικοινωνίας: 210 4226330 και στο viva.gr

Ελένη Βιτάλη - Νίκος Ζιώγαλας
Μαζί του οι ΤΖΟΥΜ
Στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά
Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018

Μοναδικές στιγμές υπόσχεται να μας χαρίσει η Ελένη Βιτάλη στην συναυλία της στο Βεάκειο θέατρο του Πειραιά, τη Δευτέρα 9 Ιουλίου.

Η Ελένη Βιτάλη στην καλύτερή της περίοδο, ως μεγάλη ερμηνεύτρια και δημιουργός, παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με επιλογές τραγουδιών από όλες τις μεγάλες δισκογραφικές της επιτυχίες.

Η καινούργια της μπάντα, οι «ΤΖΟΥΜ», που έστησε και επιμελήθηκε ο Νίκος Ξύδης, αποτελεί από μόνη της μουσική πρόταση. Με εντελώς φρέσκο και νέο ήχο, συμπληρώνει θαυμάσια την πολύπλευρη και μοναδική μουσική της προσωπικότητα.

Εξαιρετικός δίπλα της στη σκηνή ο Νίκος Ζιώγαλας, φίλος αγαπημένος από τα παλιά, παρουσιάζει τις πιο γνωστές δημιουργίες του με αυτό που τον ενώνει επί δεκαετίες με την Ελένη Βιτάλη, δηλαδή την κοινή αισθητική και την κοινή ματιά για το καλό ελληνικό τραγούδι που έχει ρίζες στη Δημοτική και Λαϊκή παράδοση.

Μετά από σχεδόν 40 χρόνια πορείας, η Ελένη Βιτάλη δίκαια θεωρείται σήμερα η κορυφαία Ελληνίδα τραγουδίστρια. Με βαθιές ρίζες στη δημοτική παράδοση, στα χρόνια του ΄80 και μέσα από συνεργασίες με δημιουργούς όπως ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο Τάκης Σούκας και ο Μανώλης Ρασούλης αναδείχτηκε σαν μία από τις σημαντικότερες λαϊκές τραγουδίστριες της Ελλάδας. Τραγούδια σαν το “Παίξε Χρήστο επειγόντως’’ το “Βάρα μου το ντέφι” ή την “Ταχεία”, σηματοδότησαν το λαϊκό προφίλ εκείνης της εποχής. Η συνεργασία της με τον Σταμάτη Σπανουδάκη άφησε πίσω της τραγούδια όπως το “Πάμε γι’ άλλες πολιτείες’’ ή τον “Ξαφνικό έρωτα”. Η δημιουργία δικών της τραγουδιών χαρακτήρισε το επόμενο βήμα της. “Το απέναντι μπαλκόνι”, ένας δίσκος που έχει υπογράψει η ίδια τη μουσική και τους στίχους, σήμερα θεωρείται κλασικός και τραγούδια όπως το “Ένα χειμωνιάτικο πρωί”, το “Εγώ τραγούδαγα τα βράδια στα σκυλάδικα” ή η “Κιβωτός” ξεπέρασαν τα όρια του ρόκ, του λαϊκού ή της μπαλάντας και τραγουδήθηκαν από όλο τον κόσμο. Τα τελευταία χρόνια οι συνεργασίες της κάθε φορά ανεβάζουν τον πήχη. Με τον Σταύρο Ξαρχάκο, τον Γιώργο Νταλάρα και την Γλυκερία, τον Διονύση Σαββόπουλο στο “Κύτταρο” και στην περιοδεία τους το καλοκαίρι που ακολούθησε (η οποία αποτυπώθηκε σε ένα διπλό cd με τίτλο “Σήκω ψυχή μου δώσε ρεύμα”), με τον Γιάννη Πάριο το χειμώνα του 2016 και το καλοκαίρι και το χειμώνα που μας πέρασε με τη Μαρινέλλα και τη Γλυκερία, απέδειξε ότι η επιτυχία της είναι διαχρονική και καθόλου τυχαία.

Ο Νίκος Ζιώγαλας μέσα από την πολύχρονη πορεία του στο μουσικό στερέωμα, κατατάσσεται σε εκείνο τον χώρο όπου συναντιέται η δημοτική μουσική με την ρόκ και τον ηλεκτρικό ήχο. Έχει στο ενεργητικό του συνεργασίες με τους σημαντικότερους τραγουδοποιούς και ερμηνευτές της ελληνικής μουσικής σκηνής. Η παρουσία του, ο μοναδικός τρόπος που ερμηνεύει τα τραγούδια και η γνησιότητα του ηχοχρώματός του, έχουν αγαπηθεί από τον κόσμο θέτοντάς τον σε μια ιδιαίτερη θέση στο ελληνικό πεντάγραμμο.

Τους «ΤΖΟΥΜ» αποτελούν οι μουσικοί:
Μάνος Αχαλινωτόπουλος (πνευστά)
Ρήγας Βοργιάς (μπάσο)
Δημήτρης Λιόλιος (έγχορδα)
Νατάσα Παυλάτου (κρουστά)
Δημήτρης Σίντος (πλήκτρα)
Θανος Τσελεμπής (τύμπανα),
Νίκος Ξύδης (κιθάρα)

Πληροφορίες:

Ημερομηνία: Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018

Ώρα έναρξης: 21:30

Τιμές Εισιτηρίων: Προσφορά 13€

Προπώληση: Viva.gr – Ταμεία Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά ( τηλ : 2104143310 ), Kremlino (τηλ: 2104100010)

 

Buenos Tangos - Romper El Piso
Το Aληθινό Tango από την Αργεντινή ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα!
Στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά
Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

Η συναρπαστική χορευτική παράσταση «Buenos Tangos – Romper el Piso» που σπάει τα πατώματα παγκοσμίως με τα φλογερά βήματα του tango, ενσωματώνει την αληθινή ιστορία του αργεντίνικου πάθους, με την υπογραφή της παγκοσμίου φήμης Αργεντίνας χορεύτριας και χορογράφου Natalia Ηills.

Ένα μουσικό και χορευτικό αφιέρωμα σε όλα τα μεγάλα ονόματα: από τον Carlos Gardel και τον Alfredo Le Pera, έως τον Juan D 'Arienzo, τον Anibal Troilo, τον José María Contursi, και τον πολυαγαπημένο στην Ελλάδα Αstor Piazzolla.

Οι κορυφαίοι χορευτές της «Compania Τangueros del Sur» συμπράττουν με το Tango Acropolis και αναβιώνουν την σπάνια σύλληψη της ιδέας της χορογράφου για την μαγική χορευτική εξέλιξη του tango. Από τους Αφρικάνικους ρυθμούς και τα μουσικά ερεθίσματα των μεταναστών, γεννιέται η ανάγκη της αγκαλιάς, το πάθος για συντροφικότητα και έρωτα, σχέσεις που μετουσιώνονται επί σκηνής σε μουσική και χορό.

Το «Αληθινό tango» όπως χαρακτηρίστηκε από τους New York Times έχει συγκλονίσει και συγκινήσει τους θεατές παγκοσμίως. Από τις sold out παραστάσεις στη Νέα Υόρκη και την περσινή επιτυχία στο Ηρώδειο, η μοναδική παράσταση που λατρεύτηκε από το ελληνικό κοινό, ετοιμάζεται για την μεγαλύτερη καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.

Με 10 κορυφαίους χορευτές επί σκηνής σε όλη τη διάρκεια της παράστασης και με την συνοδεία επταμελούς ζωντανής ορχήστρας που διευθύνει ο μεγάλος Αργεντινός συνθέτης Paticio Villlarejo, οι λάτρεις του αργεντίνικου πάθους θα έχουν την ευκαιρία για πρώτη φορά σε κάθε γωνιά της Ελλάδας να απολαύσουν την πραγματική αίσθηση του tango και να ζήσουν από κοντά ένα μοναδικό χορευτικό θέαμα.

Συντελεστές
Compania: Tanguros del Sur / Argentina
Χορογραφίες & διεύθυνση: Natalia Hills
Μουσική διασκευή & διεύθυνση ορχήστρας: Patricio Villarejo
Πρώτος χορευτής: Alejandro Aquino
Κουστούμια: JeanLuc Don Vito & Natalia Hills
Σχεδιασμός φώτων: David Seiras
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Acropolis Tango Festivals

Πληροφορίες:

Ημερομηνία: Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

Τιμές Εισιτηρίων: Κανονικό: 18 ευρώ
Φοιτητικό, Άνω των 65 : 15 ευρώ
Ανέργων, Πολυτέκνων, ΑμεΑ, Παιδιά έως 18 ετών: 12 ευρώ

Προπώληση: www.viva.gr, 11876, Reload, MediaMerkt, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, αθηνόραμα.gr, Κρεμίνο
και στο
210 92 13 310

Αχαρνής
του Αριστοφάνη
Σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου
Στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά
Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

Την Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018 στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά θα παρουσιαστεί το έργο του Αριστοφάνη «Αχαρνής», σε απόδοση και σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου. Στο ρόλο του Δικαιόπολι θα είναι ο Πέτρος Φιλιππίδης, με βασικούς πρωταγωνιστές τους Παύλο Χαϊκάλη (Λάμαχος), Κώστα Κόκλα (Μεγαρίτης), Τάκη Παπαματθαίου (Θηβαίος) και τον Ιωάννη Παπαζήση (Ευριπίδης). Πρωταγωνιστεί επίσης ο Χορός των Αχαρνέων, που αποτελείται από 14 ηθοποιούς και μουσικούς. Η παράσταση θα παρουσιαστεί σε περιοδεία σε όλη τη χώρα.

Το έργο:

Αθήνα 425 πχ., έκτη χρονιά του Πελοποννησιακού πολέμου. Ο Δικαιόπολις, ένας αγρότης της Αττικής, απελπισμένος από τις ταλαιπωρίες, αποφασίζει να μιλήσει για την ειρήνη στην Εκκλησία του Δήμου. Στην Πνύκα δε βρίσκει κανέναν από τους συνέδρους, οι οποίοι συνήθως αργούν, και όταν εμφανιστούν σπανίως συζητούν για τα φλέγοντα ζητήματα. Ο Δικαιόπολις αδίκως προσπαθεί να τους πείσει για την αναγκαιότητα της ειρήνης. Οι κήρυκες τον κατεβάζουν κάτω, γιατί ήρθαν οι Πρέσβεις από την Περσία που θα ‘φερναν «έξωθεν βοήθεια». Γίνεται μια αλλοπρόσαλη συζήτηση με τα πιο άσχετα θέματα.

Ο Δικαιόπολις αποφασίζει να στείλει τον Αμφίθεο στη Σπάρτη, για να συνάψει ειρήνη. Όταν εκείνος γυρίζει με τη συνθήκη, τον κυνηγούν οι καρβουνιάρηδες Αχαρνιώτες που δε θέλουν ειρήνη με τους Σπαρτιάτες, γιατί τους κατέστρεψαν τα κτήματα.

Ο Δικαιόπολις, με την ειρήνη στα χέρια του, ορίζει τη δική του «επικράτεια» έξω από το σπίτι του, για να εμπορεύεται ελεύθερα ακόμα και με τα Μέγαρα και τη Βοιωτία, που τους είχαν σε εμπάργκο. Οι Αχαρνιώτες του επιτίθενται, ενώ εκείνος προσπαθεί να τους πείσει ότι η συνέχεια του πολέμου δεν τους συμφέρει. Για να τον λυπηθούν, επισκέπτεται τον Ευριπίδη να του δώσει κουρελιασμένα ρούχα από παραστάσεις του, ώστε να μοιάζει με ζητιάνο. Ακολουθούν σπαρταριστά επεισόδια, ενώ το έργο τελειώνει με ένα γλέντι και διαγωνισμό για το ποιος θα πιει περισσότερο κρασί. Νικάει ο Δικαιόπολις, έχοντας στην αγκαλιά του δυο πανέμορφες εταίρες, ενώ ο πολεμοκάπηλος Λάμαχος γυρίζει από τις μάχες πληγωμένος και σε άθλια κατάσταση.

Σημείωμα του σκηνοθέτη:

Ο δεκαεννιάχρονος Αριστοφάνης παρουσίασε την κωμωδία «Αχαρνής» στα Λήναια το 425 π.Χ., στον έκτο χρόνο του Πελοποννησιακού πολέμου, αποσπώντας το πρώτο βραβείο. Στόχος του ήταν να γελοιοποιήσει τον πόλεμο και τους πολεμοκάπηλους και να εκφράσει τη λαχτάρα των ανθρώπων για ειρηνική ζωή. Τοποθετεί τη δράση του έργου στην αγροτική περιοχή της Αττικής, Αχαρνές, το σημερινό Μενίδι. Δεν ξεχνά πως η κωμωδία γεννήθηκε από λαϊκές λατρευτικές τελετές της γονιμότητας. Στους «Αχαρνής» υπάρχουν αρκετές αναφορές στον Διόνυσο∙ σε μια σκηνή του έργου, ο αγρότης Δικαιόπολις και η οικογένειά του τελούν πομπή του φαλλού και τον υμνούν μ’ ένα φαλλικό άσμα.

Με έξοχες κωμικές σκηνές που κρατούν από τα μεγαρικά σκώμματα και τον ορμητικό και ολοζώντανο χορό των καρβουνιάρηδων από το Μενίδι, ο Αριστοφάνης μας χαρίζει μια θαυμάσια κωμωδία, σαν ξέφρενο διονυσιακό πανηγύρι. Η παράστασή μας φιλοδοξεί να βρει το δρόμο της μέσα από τις λαϊκές μας παραδόσεις, που συγγενεύουν ολοφάνερα με το διάχυτο στους “Αχαρνής” διονυσιακό πνεύμα.

Συντελεστές:

Απόδοση - Σκηνοθεσία: Κώστας Τσιάνος
Χορογραφίες: Έλενα Γεροδήμου, Κώστας Τσιάνος
Σκηνογραφία – Κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ
Μουσική: Γιώργος Ανδρέου
Μουσική διδασκαλία: Παναγιώτης Τσεβάς
Βοηθός σκηνοθέτη: Λουκία Στεργίου
Artwork/Σχεδιασμός προγράμματος: Κάρολος Πορφύρης
Φωτογραφίες παράστασης: Ιωάννα Χατζηανδρέου
Παραγωγή: ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΑΓΑΡΗ

Παίζουν: Πέτρος Φιλιππίδης, Παύλος Χαϊκάλης, Κώστας Κόκλας, Τάκης Παπαματθαίου,
Ιωάννης Παπαζήσης.

Χορός (αλφαβητικά): Βατικιώτης Νίκος, Ζουγανέλης Αλέξανδρος, Καμμένος Παναγιώτης, Κατσώλης Παναγιώτης, Κοράκης Κωνσταντίνος, Κυπαρίσσης Βαγγέλης, Κωστάκης Ηρακλής, Μαγγόνας Αλκιβιάδης, Παυλίδης Παύλος, Πετκίδης Μάριος, Σταμούλης Γρηγόρης, Τσουρουνάκης Γιώργος, Φλέουρας Χάρης, Χιώτης Χάρης.

Πληροφορίες:

Ημερομηνία: Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

Ώρα έναρξης: 21:15

Τιμές εισητηρίων: Κανονικό: 20€, Φοιτητικό, Ανέργων, Πολυτέκνων, Παιδικό (έως 12): 15€

Προπώληση: www.viva.gr, sevensports, Reload, MediaMarkt, 11876, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, vivawallet, αθηνόραμα.gr και στο www.greekfestival.gr

 

 

Mamma Mia
των Benny Andersson, Bjorn Ulvaeus & Catherine Johnson
Απόδοση κειμένου-στίχων-σκηνοθεσία: Θέμις Μαρσέλλου
Στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά
17 & 18 Ιουλίου 2018

Το «ΜΑΜΜΑ ΜΙΑ!» των ΑΒΒΑ, ένα από τα πιο επιτυχημένα και δημοφιλή μιούζικαλ όλων των εποχών σε ολόκληρο τον κόσμο, έρχεται μετά από ειδική άδεια των δημιουργών στη «χώρα» του και... για πρώτη φορά, «μιλάει» ελληνικά!

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Donna, ερμηνεύει η Δέσποινα Βανδή, μπαίνοντας, για πρώτη φορά, στο χώρο του μιούζικαλ.

Το απολαυστικό μιούζικαλ που έσπασε ταμεία για 2 χρόνια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τώρα σε περιοδεία από την 1η Ιουλίου 2018, σε ανοιχτά θέατρα σε όλη την Ελλάδα, σε μια υπερπαραγωγή από την εταιρεία «Θέαμα Ακροπόλ», με 30μελή θίασο και ζωντανή ορχήστρα, σε σκηνοθεσία-απόδοση κειμένου και στίχων της Θέμιδας Μαρσέλλου.

Η ιστορία ξεκινάει όταν η κόρη της Donna, Sophie αναζητά τον πραγματικό της πατέρα για να τον καλέσει στο γάμο της. Τι θα συμβεί όταν αντί για έναν, ανακαλύψει τρεις υπέροχους μπαμπάδες; Η Donna δεν έχει ιδέα για όλα αυτά και η περιπέτεια αρχίζει!

Η συνέχεια επί σκηνής...!

Ταυτότητα Παράστασης:

Μουσική – στίχοι: Benny Andersson, Bjorn Ulvaeus
Κείμενο: Catherine Johnson
Σκηνοθεσία – Απόδοση κειμένου και στίχων: Θέμις Μαρσέλλου
Μουσική Διεύθυνση – Διδασκαλία Ορχήστρας: Ηλίας Καλούδης
Χορογραφίες: Άννα Αθανασιάδη
Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης
Κοστούμια: Παναγιώτα Κοκκορού
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Video design – προβολές: Κάρολος Πορφύρης
Φωνητική Διδασκαλία: Δημήτρης Μπουζάνης
Οργάνωση Παραγωγής: Ντόρα Βαλσαμάκη

Πρωταγωνιστούν

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΒΑΝΔΗ

Άκης Σακελλαρίου, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Αργύρης Αγγέλου, Μπέττυ Μαγγίρα, Μαριέλλα Σαββίδου, Εύα Τσάχρα και ο Άρης Μακρής.

Παίζουν: Βασίλης Αξιώτης, Μαρία Βασιλάτου, Μάριος Χατζηαντώνη, Μανώλης Θεοδωράκης, Μάριος Μαριόλος, Ιουλίτα Μωσαίδου, Νάντια Τόλιου, Θοδωρής Γιαννόπουλος, Ελένη Δήμου, Γιάννης Λάφης, Γιώργος Μαρτίνος, Μαρία Μέντζα, Ντόρα Γκέγκα και η Θέμις Μαρσέλλου.

Ορχήστρα:

Διεύθυνση Ορχήστρας - Πιάνο: Ηλίας Καλούδης

Γιώργος Κονής, Νικόλας Wastor, Χρήστος Γκάτσος, Γιώργος Κατσαμάκης, Κώστας Αρσένης, Γιώργος Μούρτος

Παραγωγή: Θέαμα Ακροπόλ

Πληροφορίες:

Ημέρα: 17 και 18 Ιουλίου 2018

Ώρα έναρξης: 21:15

Τιμή εισόδου:

Διάρκεια: 140'

Προπώληση: http://tickets.mammamiagreece.gr

https://www.viva.gr/tickets/theater/periodeia/mamma-mia/

 

 

Μάριος Φραγκούλης
"Έρωτας γυμνός"
Στο Βεάκειο Θέατρο Περαιά
Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

Στη φετινή καλοκαιρινή του έξοδο, ο τραγουδιστής ετοίμασε ένα δίωρο μουσικό ταξίδι με τίτλο: ''Ο Έρωτας γυμνός’’. Tαξίδι με λόγια, μελωδίες και αισθήματα που δίνουν την αύρα και την αλμύρα του καλοκαιριού.

Με μουσικές του Μάριου Φραγκούλη, τραγούδια των Lucio Dalla, Astor Piazzola, Nino Rota, Nicola Piovani, Jose Maria Cano, Μάνου Χατζιδάκι, Σταύρου Ξαρχάκου αλλά και νέες δημιουργίες της Λίνας Νικολακοπούλου και Άρη Δαβαράκη.

Mια μουσική διαδρομή που ξεκινά από την Κρήτη, με ενδιάμεση στάση στο Βεάκειο Θέατρο του Πειραιά τον Ιούλιο και πολλοί ακόμα σταθμοί ενδιάμεσα σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.

Τα νέα τραγούδια σε στίχους Νικολακοπούλου και Δαβαράκη προέρχονται από τον κύκλο τραγουδιών που έχει συνθέσει ο Μάριος Φραγκούλης και θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο.

Μαζί με τον Μάριο Φραγκούλη, η εξαιρετική νέα τραγουδίστρια Δήμητρα Σελεμίδου που κέρδισε τις εντυπώσεις φέτος τόσο από τον πρώτο της δίσκο με τίτλο “Τρίτη Έξοδος”, όσο και για τις ξεχωριστές της ερμηνείες στο “Ελλάς η Χώρα των Ονείρων” στο Ηρώδειο και στο Ίδρυμα Νιάρχος στην Μυθολογία του Μάνου Χατζιδάκι.

Τραγούδια και ντουέτα Ερωτικά από την Πορτογαλία, Ιταλία, Γαλλία , Ισπανία και Ελλάδα.

“Ο Έρωτας Γυμνός” Η συναυλία του καλοκαιριού που δεν πρέπει να χάσει κανείς.

Πληροφορίες:

Ημερομηνία: Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

Ώρα έναρξης: 21:00

Τιμές εισητηρίων: ​​​15 €

Προπώληση: www.tickets.public.gr

και
ΕΚΔΟΤΗΡΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
Λεωφ. Βασ. Γεωργίου, Πειραιάς
Δευτέρα – Παρασκευή, ώρες 10:00 - 14:00
Τηλέφωνο ταμείου: 210 4143310

 

 

Πέρσες
του Αισχύλου
σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη
Στο Βεάκειο Θέατρο Περαιά
Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

Η μεγάλη περσινή καλοκαιρινή επιτυχία του ΘΟΚ, που εντυπωσίασε κοινό και κριτική, επαναλαμβάνεται για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων στην Κύπρο και στη συνέχεια πραγματοποιεί σημαντική περιοδεία στην Ελλάδα.

Οι Πέρσες, το παλαιότερο από τα σωζόμενα έργα του αρχαίου ελληνικού δράματος, το μοναδικό που βασίζεται σε ιστορικά γεγονότα, καταγράφει την ήττα της περσικής αλαζονείας και το θρίαμβο του ελληνικού πνεύματος, υιοθετώντας μια ξεχωριστή αφηγηματική φόρμα. Το έργο παρουσιάζεται από τον ΘΟΚ σε σκηνοθεσία του Άρη Μπινιάρη-ενός νέου σκηνοθέτη που έχει ξεχωρίσει για τις εκρηκτικές παραστάσεις του-με τη συμμετοχή μιας δυναμικής ομάδας καταξιωμένων και νεότερων ηθοποιών, μεταξύ των οποίων η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, ο Νίκος Ψαρράς, ο Αντώνης Μυριαγκός και ο Χάρης Χαραλάμπους.

Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη, «η παράσταση αποτελεί ένα ταυτόχρονα θεατρικό και μουσικό γεγονός και προτείνει μια ζωντανή σύνθεση ποιητικού λόγου, μουσικής και θεατρικής δράσης. Απελευθερώνει την ουσία του αισχυλικού έργου και οδηγεί τον θεατή στην κατανόηση του πανανθρώπινου χαρακτήρα του αρχαίου δράματος. Οι ηθοποιοί προσεγγίζουν τα νοήματα, τους ρυθμούς και τους ήχους του ποιητικού κειμένου, με τη μουσικότητα ως όχημα για την αναπαράσταση και τη μεταμόρφωση. Όλοι οι βασικοί χαρακτήρες, όπως και ο Χορός, ερμηνεύονται αποκαλύπτοντας τη μουσική υφή του έργου. Χρησιμοποιώντας μια τέτοια απλή σύνθεση η παράσταση εκδηλώνεται μέσα από βασικά επίπεδα- δράση, λέξη, τραγούδισμα, χορός- κατακτώντας μια απλότητα, επαρκή για να αποκαλύψει τις αδιάκοπες δονήσεις του αρχαίου ελληνικού δράματος και την απήχησή του στο σημερινό κόσμο».

Ο Άρης Μπινιάρης και οι συνεργάτες του προσεγγίζουν τον τραγικό λόγο του Αισχύλου, με μια παράσταση συνόλου που καθηλώνει τους θεατές και σύμφωνα με το Φεστιβάλ Αθηνών «διεκδικεί μια θέση στην ιστορία του σύγχρονου Ελληνικού Θεάτρου [...] αναδεικνύοντας τον Άρη Μπινιάρη σαν ένα από τους πιο πολλά υποσχόμενους σκηνοθέτες της νέας γενιάς».

Μετάφραση: Παναγιώτης Μουλλάς
Σκηνοθεσία - Mουσική δραματουργία: Άρης Μπινιάρης
Μετρική διδασκαλία: Θεόδωρος Στεφανόπουλος
Σκηνικά: Κωνσταντίνος Λουκά
Κοστούμια: Ελένη Τζιρκαλλή
Κινησιολογία: Λία Χαράκη
Σχεδιασμός φωτισμών: Γεώργιος Κουκουμάς
Βοηθός σκηνοθέτη: Δημήτρης Χειμωνάς

Παίζουν: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη (Άτοσσα), Χάρης Χαραλάμπους (Αγγελιαφόρος), Νίκος Ψαρράς(Δαρείος), Αντώνης Μυριαγκός (Ξέρξης)

Χορός: Ηλίας Ανδρέου, Πέτρος Γιωρκάτζης, Γιώργος Ευαγόρου, Νεκτάριος Θεοδώρου, Μάριος Κωνσταντίνου, Παναγιώτης Λάρκου, Δαυίδ Μαλτέζε, Γιάννης Μίνως, Άρης Μπινιάρης, Ονησίφορος Ονησιφόρου, Μάνος Πετράκης, Στέφανος Πίττας, Κωνσταντίνος Σεβδαλής

Review: Ο Άρης Μπινιάρης σκηνοθέτησε την παράσταση δίνοντας μεγάλη σημασία στη μουσικότητα του λόγου και του κειμένου, έχοντας ως εργαλείο την ανατριχιαστική μετάφραση του Παναγιώτη Μουλλά και δημιουργώντας ένα πολυεθνικό αισθητικό σύνολο, με εντονότερο το στοιχείο της Ανατολής. Επέλεξε ως μόνα μουσικά όργανα τα τύμπανα και τον τζουρά και έμπλεξε στις μελωδικές του γραμμές, από ραπ και ρεμπέτικα, μέχρι βυζαντινές μελωδίες με τρόπο ανεπαίσθητο και απόλυτα ταιριαστό.

Πληροφορίες:

Ημερομηνία: Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

Ώρα έναρξης: 21:00

Τιμές εισητηρίων: ​​​Κανονικό: 16€
Μαθητές,Φοιτητές,65+: 12€
Άνεργοι,ΑΜΕΑ: 8€

Προπώληση: www.viva.gr και στο Δίκτυο καταστημάτων viva

και
ΕΚΔΟΤΗΡΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
Λεωφ. Βασ. Γεωργίου, Πειραιάς
Δευτέρα – Παρασκευή, ώρες 10:00 - 14:00
Τηλέφωνο ταμείου: 210 4143310

Παράξενο ζευγάρι
του Νηλ Σάιμον
σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη
Στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά
Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

Το αστείο, τρυφερό και συγκινητικό έργο του Σάιμον «Παράξενο Ζευγάρι» στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά.

Στο υπέροχο αυτό έργο, το τόσο κωμικό και ανατρεπτικό, πρωταγωνιστούν ο Γιάννης Ζουγανέλης και ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης. Μαζί τους, μια δυνατή ομάδα από καλούς ηθοποιούς, οι: Πάνος Σταθακόπουλος, Βάσω Γουλιελμάκη, Ιωάννα Ασημακοπούλου , Γιώργος Χατζής, Ντίνος Σπυρόπουλος, Ερμόλαος Ματθαίου.

Ο Όσκαρ είναι ένας αθλητικός συντάκτης σε εφημερίδα της Νέας Υόρκης, καλοπληρωμένος αλλά λίγο... χαλαρός στα έξοδα. Η πρώην σύζυγός του μάταια περιμένει την διατροφή και η εφορία αδίκως την δήλωσή του.
Γοητευτικός και άστατος, κοινωνικός και σκορποχέρης, ξενύχτης και τρομερά τσαπατσούλης, ο Όσκαρ είναι ο αντίποδας του φίλου του του Φέλιξ που είναι και οικονόμος και μονογαμικός και σπιτόγατος και άσσος στο νοικοκυριό. Οι δυο τους, εκτός από μια βαθιά φιλία, μοιράζονται και την εμπειρία ενός διαλυμένου γάμου. Διότι όταν η σύζυγος του Φέλιξ τον πετάει έξω από το σπίτι, ο φίλος του ο Όσκαρ του προσφέρει το δικό του ως καταφύγιο. Η συμβίωση των δύο αυτών ανθρώπων, έχει ανατρεπτικά, εκρηκτικά, ξεκαρδιστικά αποτελέσματα...

Διότι.. πριν συγκατοικήσεις με κάποιον, σκέψου το καλύτερα...

Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη
Κοστούμια: Νικόλ Παναγιώτου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Κωνσταντίνος Κυριακού

Πληροφορίες:

Ημερομηνίες: Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

Ώρα έναρξης: 21:30

Τιμές εισιτηρίων: 18€ (κανονικό) / 15€ (φοιτητές, άνεργοι, πολύτεκνοι & παιδιά έως 12 ετών)

Προπώληση: ΕΚΔΟΤΗΡΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
Λεωφ. Βασ. Γεωργίου, Πειραιάς
Δευτέρα – Παρασκευή ώρες: 10:00 – 14:00
Τηλ. Επικοινωνίας: 210 4143310
 ΒΕΑΚΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ: ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Τηλ. Επικοινωνίας: 210 4226330

Διάρκεια: 2 ώρες (με διάλειμμα)

Βάτραχοι
του Αριστοφάνη
Σε σκηνοθεσία Κώστα Φιλίππογλου
Στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά
Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

Σημείωμα σκηνοθέτη:

Στους Βατράχους ο Αριστοφάνης ξεδιπλώνει στην ορχήστρα μια φαντασμαγορική νέκυια, σαν άλλος Οδυσσέας, που αναζητά τον δρόμο για την ουτοπική Ιθάκη του. Πρέπει κανείς να μάθει τι είναι θάνατος, για να φέρει σε πέρας την ζωή του. Πρέπει να συνειδητοποιήσει η Πόλις τις απουσίες της, για να είναι παρούσα ως Πόλις. Πρέπει να καταβυθιστεί στον ξένο κόσμο του Άδη, για να κατακτήσει την ταυτότητά της.

Ο θεός Διόνυσος μασκαρεμένος σε Ηρακλή κατεβαίνει στον Άδη, για να φέρει στη γη τον Ευριπίδη, αφού η Αθήνα δεν έχει πια κανένα μεγάλο ποιητή. Το ταξίδι αυτό, αν και γίνεται μέσα στον επιβλητικό ζόφο του κόσμου των ψυχών, διαθέτει την ευθυμία μιας ψυχαγωγικής περιήγησης, η οποία αγγίζει τα όρια του μεσαιωνικού καρναβαλιού.

Ο Διόνυσος δεν κατεβαίνει στον Άδη για να φέρει στον κόσμο ούτε κάποιον παλιό καλό πολιτικό ούτε κάποιον παλιό καλό φιλόσοφο ή στρατηγό. Κατεβαίνει για να φέρει έναν δραματικό ποιητή. Είναι προφανές πως ο Αριστοφάνης θεωρεί την ποίηση και το θέατρο το μόνο φάρμακο που μπορεί να σώσει την χώρα από την παρακμή. Περίεργο πραγματικά, με τα δικά μας δεδομένα.

Ο καρναβαλικός Άδης, όπως τον παρουσιάζει ο Αριστοφάνης στους Βατράχους, είναι απόλυτα υγιής, μπροστά στον άρρωστο κόσμο των «σοβαρών» ζωντανών. Και η κωμωδία –με όλα τα ξεκαρδιστικά επεισόδιά της– μετατρέπεται σε μια πολιτική διδασκαλία, που έμελλε να ταξιδέψει ως την εποχή μας.

Οι Βάτραχοι είναι ο ίδιος ο άνθρωπος: αμφίβιος, ένας ξένος στεριανός, ένας ξένος θαλασσινός κι όμως παντού σαν στο σπίτι του, έτοιμος να τραγουδήσει, να χορέψει. Το καρναβάλι, η προσπάθεια του Ανθρώπου να βγει από τα όρια του εαυτού του, είναι η κατάκτηση της ταυτότητάς του. Και την ταυτότητα αυτή δεν την εκφράζει ο «ρεαλιστής» Ευριπίδης, αλλά ο επικός «παραμυθάς» Αισχύλος, αυτός που αν και σοβαρός, επιβλητικός ποιητής, στον ποιητικό αγώνα του με τον Ευριπίδη, μπορεί να ξεπερνά τον εαυτό του, να λέει συνεχώς για τον αντίπαλό του: «ληκύθιον απώλεσεν», έκφραση που η έρευνα έχει πλέον ταυτίσει με την έκφραση, «του έπεσε τ’ αρχίδι»!

Στην παράσταση, ο κόσμος των ζωντανών αργοπεθαίνει μέσα στην αδυναμία του να πλάσει μύθους που θα τους σέβεται – όσο εξωφρενικοί κι αν είναι. Αντίθετα, ο Άδης σφύζει από ζωή, γιατί οι κάτοικοί του, έχοντας διασώσει το προαιώνιο ένστικτο του παιχνιδιού, συνεχίζουν να φαντάζονται και παραμένουν ικανοί να παίρνουν απόσταση από τον εαυτό τους.

Κώστας Φιλίππογλου

Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας
Σκηνοθεσία: Κώστας Φιλίππογλου
Σκηνικά - κοστούμια: Τέλης Καρανάνος, Αλεξάνδρα Σιάφκου
Κίνηση: Σοφία Πάσχου
Μουσική: Νίκος Γαλενιανός
Σχεδιασμός φωτισμών: Νίκος Βλασόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Σίλια Κόη

Παίζουν με σειρά εμφάνισης: Λάκης Λαζόπουλος, Σοφία Φιλιππίδου, Δημήτρης Πιατάς, Αντώνης Καφετζόπουλος, Άννα Καλαϊτζίδου, Γιάννης Στεφόπουλος, Γιώργος Συμεωνίδης, Εριφύλη Στεφανίδου, Ειρήνη Μπούνταλη, Τάσος Δημητρόπουλος, Δημήτρης Δρόσος, Φοίβος Συμεωνίδης, Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος, Αποστόλης Ψυχράμης, Γιάννης Γιαννούλης, Μάριος Σαραντίδης

Πληροφορίες:

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

Ώρα έναρξης: 21:30

Τιμή εισόδου: 20€ / 15€ (φοιτητές, άνεργοι)

Προπώληση: www.viva.gr
και
ΕΚΔΟΤΗΡΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
Λεωφ. Βασ. Γεωργίου, Πειραιάς
Δευτέρα – Παρασκευή ώρες: 10:00 – 14:00
Τηλ. Επικοινωνίας: 210 4143310
 ΒΕΑΚΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ: ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Τηλ. Επικοινωνίας: 210 4226330

 

Άγρια Δύση
του Θοδωρή Αθερίδη
Σε σκηνοθεσία Μπέσυς Μάλφα
Στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά
Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

Μια Κωμωδία Γεμάτη Γέλιο, Πάθος για τη Ζωή, τον Έρωτα & την Αγάπη για την Ελλάδα!

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ:
Τούτο το καλοκαίρι η κωμωδία του Θοδωρή Αθερίδη, "Αγρια Δύση" περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα. Μία κωμωδία Western με φόντο την Κρήτη, γεμάτη γέλιο, πάθος για τη ζωή, τον έρωτα, την αγάπη και την Ελλάδα!
Μια δυναμική μάνα με τα δίδυμα παιδιά της, ένας ανεκπλήρωτος καουμπόικος έρωτας, ένα τρελό κυνήγι θησαυρού, ένα κρυμμένο διαμάντι που βγάζει στη φόρα κρυμμένα μυστικά, ανατροπές, ίντριγκες, γέλιο και πολλή μεγάλη τρυφερότητα...

Όλα αυτά στο Κρητικό γουέστερν του Θοδωρή Αθερίδη " Άγρια Δύση"!

Συντελεστές
Συγγραφέας: ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΘΕΡΙΔΗΣ
Σκηνοθεσία: ΜΠΕΣΥ ΜΑΛΦΑ
Σκηνικά: ΛΙΑ ΑΣΒΕΣΤΑ
Μουσική: ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΣ
Κοστούμια: ΕΛΕΝΗ ΜΠΛΕΤΣΑ
Φωτισμοί: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΒΟΠΟΥΛΟΣ

Πρωταγωνιστούν: Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Μπέσυ Μάλφα, Τάσος Κονταράτος, Πηνελόπη Πλάκα

Πληροφορίες:

Ημέρα: Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

Ώρα έναρξης: 21:00

Τιμή εισόδου: 16€ (ενήλικες) / 13€ (προπώληση) / 13€ (παιδιά,
φοιτητές, πολύτεκνοι, άνεργοι)

Προπώληση: ΕΚΔΟΤΗΡΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
Λεωφ. Βασ. Γεωργίου, Πειραιάς
Δευτέρα – Παρασκευή ώρες: 10:00 – 14:00
Τηλ. Επικοινωνίας: 210 4143310
ΒΕΑΚΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ: ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Τηλ. Επικοινωνίας: 210 4226330

Εκκλησιάζουσες
του Αριστοφάνη
Σκηνοθεσία: Αλέξανδρου Ρήγα
Στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά
Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018

400 π.Χ. Αθήνα. Ο Αριστοφάνης γράφει ένα από τα σημαντικότερα έργα του. Μία από τις εμβληματικότερες πολιτικές σάτιρες της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Μία κωμωδία που φέρνει στο προσκήνιο τις γυναίκες. Που τολμάει να «εκθέσει» και να εκθειάσει την δημοκρατία, προπαγανδίζοντας κατ’ ουσίαν την ίδια της τη δύναμη ως ταυτόχρονη αδυναμία της και ανάποδα.

Οι γυναίκες αποφασίζουν να πάρουν τα ηνία της πόλης. Με ηγέτιδα την πολυμήχανη Πραξαγόρα καταφέρνουν το ακατόρθωτο. Χωρίς καμία επανάσταση. Χωρίς κανέναν πόλεμο. Χωρίς κανέναν εκβιασμό... οι γυναίκες ντύνονται άντρες και παρεισφρέουν στην Εκκλησία του δήμου, ψηφίζοντας νόμο ώστε η εξουσία της πόλης να περάσει στα χέρια των γυναικών.

Ο Αριστοφάνης προτείνει την ισότητα, την οικονομική και ερωτική κοινοκτημοσύνη, εξαίρει τη δημοκρατία, προλαβαίνει το φεμινιστικό κίνημα κατά κάτι αιώνες, στήνει ένα σχεδόν αστυνομικό σκηνικό με παρασκηνιακές δράσεις και επιβεβαιώνει ότι το χιούμορ και η κωμωδία είναι άρρηκτα δεμένα με την ευφυΐα, με τον πολιτισμό, με την εξέλιξη, με το ίδιο το DNA των αρχαίων ελληνικών πόλεων. Την ίδια στιγμή στήνει στον τοίχο τους σ σύγχρονούς του Αθηναίους, καυτηριάζοντας ανελέητα τον άσχημό τους εαυτό, που τον θεωρεί υπεύθυνο για τα δεινά της φυλής.

Αυτές τις Εκκλησιάζουσες, τις αρχαίες μα τόσο μοντέρνες, τις πολιτικοποιημένες μα τόσο αθώες, τις ατίθασες, τις ανέμελες, τις δυνατές, τις προφητικές... παρουσιάζει και υπενθυμίζει στο θεατρικό κοινό ο Αλέξανδρος Ρήγας το καλοκαίρι του 2018.

Με απεριόριστο σεβασμό και αγάπη στον Αριστοφάνη, διατηρώντας τον λόγο και το ύφος του αρχαίου κειμένου, μέσα από την αριστουργηματική μετάφραση του Πολύβιου Δημητρακόπουλου, ο Αλέξανδρος Ρήγας εντάσσει την σύγχρονη ματιά στη διαχρονική αυτή κωμωδία, την οποία προσαρμόζει στο εικαστικό και δραματουργικό πλαίσιο του πρωτότυπου έργου.

Οι Εκκλησιάζουσες το καλοκαίρι του 2018, έρχονται κατευθείαν από την Αρχαία Αθήνα του 400π.Χ. με τη μοναδική διαφορά ότι είναι διανθισμένες με μουσικές από όλη την Ελλάδα. Από τα δημοτικά τραγούδια και Βυζαντινούς ύμνους έως διασκευές στον πυρρίχιο, στο πεντοζάλι, σε Κερκυραϊκά τραγούδια, σε νησιωτικούς ρυθμούς και σε βαλκανικά τέμπο.

Οι Εκκλησιάζουσες στήνουν έναν χορό γεμάτο κέφι και όρεξη και δίνουν στη ζωή τον χώρο και το χρώμα που της ανήκει. Η ζωή, η πολιτική, η ισότητα, το γέλιο, η χαρά, η δημοκρατία και το θέατρο... ανήκουν σε όλους. Και οι Εκκλησιάζουσες του Αλέξανδρου Ρήγα έρχονται αυτό το καλοκαίρι να μας θυμίσουν ποιες είναι και ποιοι είμαστε...

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Μετάφραση Πολύβιος Δημητρακόπουλος
Διασκευή / Σκηνοθεσία Αλέξανδρος Ρήγας
Φωτισμοί Θέμης Μερτύρης
Σκηνικά Γιάννης Σπανόπουλος
Κοστούμια Έβελιν Σιούπη
Μουσική Διδασκαλία Λία Βίσσυ
Χορογραφίες Ιβάν Σβιτάιλο
Ενορχήστρωση Τραγουδιών Αποστόλης Στίκας
Κομμώσεις Τρύφωνας Σαμάρας by Bergmann Kord
Κοσμήματα Viki ‘s Workshop by Viki Dasouki
Βοηθός Σκηνοθέτη Αγνή Χιώτη
Βοηθός Σκηνοθέτη Αναστασία Μανιάτη
Φωτογραφίες παράστασης Τζοάννα Βρακά
Βοηθός χορογράφου Παλούκη Αρετή
Τα τραγούδια της παράστασης είναι βασισμένα στην ελληνική δημοτική μουσική παράδοση.

Διανομή
Πραξαγόρα: Αντώνης Λουδάρος
Βλέπυρος Μελέτης Ηλίας
Ευφροσύνη Δημήτρης Σταρόβας
Μελπομένη Σοφία Μουτίδου
Κέφαλος Ησαΐας Ματιάμπα
Χρέμης Χάρης Γρηγορόπουλος
Φιλόδωρος Ιβάν Σβιτάιλο
Πασιφάη Γιάννης Κρητικός
Μοσκόρφω Τάκης Βαμβακίδης
Αγλαΐα Κωνσταντίνος Ζαμπάρας
Νεοκλής Θανάσης Πατριαρχέας
Στον ρόλο του «Έλληνα» ο Γιώργος Κωνσταντίνου

Συμμετέχουν (με αλφαβητική σειρά)
Μάριος Δερβιτσιώτης, Δημήτρης Διακοσάββας, Τιμόθεος Θάνος, Γιώργος Καρατζιώτης, Γιάννης Κουκουράκης, Αστέρης Κρικώνης, Δημήτρης Κρίτας, Γιώργος Μπανταδάκης, Μάρκος Μπούγιας, Στέφανος Οικονόμου, Δημήτρης Παπαδάτος, Βασίλης Παπαδημητρίου, Βασίλης Παπαδόπουλος, Θανάσης Τούμπουλης, Δημήτρης Τσέλιος, Γιώργος Φλωράτος.

Πληροφορίες:

Παράσταση: Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018

Τιμή εισιτηρίων: 

Ώρα έναρξης: 21:00

Προπώληση εισιτηρίων: www.viva.gr

Αγαμέμνων του Αισχύλου
Σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνης
Στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά
Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018

Ο Τσέζαρις Γκραουζίνις, μετά την επιτυχία του Επτά επί Θήβας, επιστρέφει στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου με τον Αγαμέμνονα. Στο πρώτο έργο της τριλογίας της Ορέστειας του Αισχύλου, παρακολουθούμε την επιστροφή του στρατηγού Αγαμέμνονα στο Άργος, μετά το τέλος του Τρωικού πολέμου. Η υποδοχή της Κλυταιμήστρας μοιάζει θερμή, όμως κρύβει ένα οργανωμένο σχέδιο εκδίκησης, που έχει καταστρώσει μαζί με τον Αίγισθο, προκειμένου να εκδικηθεί τη θυσία της Ιφιγένειας, που σφαγιάστηκε για να ξεκινήσουν τα πλοία προς την Τροία. Καθώς η Κλυταιμήστρα δολοφονεί τον Αγαμέμνονα και την αιχμάλωτη πριγκίπισσα Κασσάνδρα, ακολουθεί τον κύκλο του αίματος του οίκου των Ατρειδών που ξεκίνησε με την Ιφιγένεια και συνεχίζεται στις επόμενες τραγωδίες της τριλογίας.

Στο διπλό ρόλο του Αγαμέμνονα και του Αίγισθου ο Γιάννης Στάνκογλου. Κλυταιμήστρα η Μαρία Πρωτόπαππα. Μαζί τους ο Θοδωρής Κατσαφάδος, ο Αργύρης Πανταζάρας, η Ιώβη Φραγκάτου και 12μελής χορός. Το έργο ανεβαίνει σε νέα μετάφραση του Γιώργου Μπλάνα και πρωτότυπη μουσική του Χάρη Πεγιάζη.

Σημείωμα του σκηνοθέτη:
Αυτή η ιστορία του Αισχύλου εκφράζει με εκπληκτική δύναμη το παράλογο της ανθρώπινης μοίρας.
Πράγματι, χάνουμε αέναα στον αγώνα με το φόβο μας.
Πράγματι, φτιάχνουμε πολιτείες ασταμάτητα και είμαστε αιχμάλωτοι στις φυλακές που χτίζουμε εκούσια με τα ίδια μας τα χέρια.
Πράγματι, περιμένουμε σωτήρες και όταν τελικά εμφανιστούν συνειδητοποιούμε ότι δεν αξίζουν παρά τον οίκτο μας.
Πράγματι, αυτό που ονομάσαμε "δικαιοσύνη", μας οδηγεί αργά ή γρήγορα στο έγκλημα.
Όλοι είμαστε ένοχοι.
Η τιμωρία είναι αναπόφευκτη.
Ευτυχισμένος είναι εκείνος που κατάφερε ν' απαλλαγεί απ' τις ελπίδες και τις προσδοκίες του και έμαθε την υπομονή.
Ο κόσμος του "Αγαμέμνονα" είναι ζοφερός. Αλλά επιτρέψτε το ταξίδι μας στον κόσμο του να είναι ουσιαστικό και συναρπαστικό, γιατί πιστεύω ότι η οδηγός μας - η Ποίηση - γνωρίζει το δρόμο προς τη χαρά.

Συντελεστές:
Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας
Σκηνοθεσία: Τσέζαρις Γκραουζίνις
Σκηνικά – Κουστούμια: Κέννυ ΜακΛέλλαν
Μουσική-Μουσική Διδασκαλία: Χάρης Πεγιάζης
Κίνηση: Έντι Λάμε
Φωτισμοί: Αλέκος Γιάνναρος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Συγκλητική Βλαχάκη

Παίζουν:
Μαρία Πρωτόπαππα, Γιάννης Στάνκογλου, Αργύρης Πανταζάρας, Ιώβη Φραγκάτου και ο Θοδωρής Κατσαφάδος

Χορός: Μάρκος Γέττος, Δημήτρης Γεωργιάδης, Τάσος Θεοφιλάτος, Πανάγος Ιωακείμ, Δημήτρης Καραβιώτης, Ηλίας Μενάγιερ, Δημήτρης Μηλιώτης, Αλέξανδρος Μούκανος, Αλέξανδρος Μπαλαμώτης, Βασίλης Παπαγεωργίου, Κλέαρχος Παπαγεωργίου, Γιώργος Παπανδρέου

Παραγωγή: Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου - Stefi & Lynx Productions/Arcadia Media - ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας - ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης

Για τη Stefi & Lynx Productions:
Διεύθυνση Παραγωγής: Αναστασία Καβαλλάρη
Επικοινωνία: Ανζελίκα Καψαμπέλη
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Αλίκη Δανέζη Knutsen

Promo photos: Τάσος Θώμογλου - Trailer: Πάτροκλος Σκαφίδας

Πληροφορίες:

Ημερομηνία: Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018

Ώρα έναρξης: 21:00

Τιμές εισητηρίων:  17€ (γενική είσοδος) / 12€ (φοιτητές, άνεργοι, ΑμεΑ, άνω
των 65)

Προπώληση: ΕΚΔΟΤΗΡΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
Λεωφ. Βασ. Γεωργίου, Πειραιάς
Δευτέρα – Παρασκευή ώρες: 10:00 – 14:00
Τηλ. Επικοινωνίας: 210 4143310
 ΒΕΑΚΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ: ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Τηλ. Επικοινωνίας: 210 4226330

 

 

 

SANCARA – THE MAGIC MAN

Στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά
Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018

«SANCARA – THE MAGIC MAN» με τον Μάγο Σανκάρα μια απολαυστική παράσταση για μικρούς και μεγάλους σ’ ένα θέαμα ψυχαγωγικής μαγείας και ψευδαισθήσεων με εντυπωσιακά μαγικά και μοναδικό χιούμορ.

Πληροφορίες:

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018

Ώρα έναρξης: 21:00

Τιμή εισόδου: 10€ (ταμείο) / 8€ (προπώληση)

Προπώληση: ΚΔΟΤΗΡΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Λεωφ. Βασ. Γεωργίου, Πειραιάς
Δευτέρα – Παρασκευή ώρες: 10:00 – 14:00
Τηλ. Επικοινωνίας: 210 4143310
 ΒΕΑΚΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ: ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Τηλ. Επικοινωνίας: 210 4226330

Η Πέγκυ Ζήνα
Στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά
Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018

Η Πέγκυ Ζήνα θα δώσει μια μεγάλη συναυλία την Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018 στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά. Η αγαπημένη τραγουδίστρια δίνει ραντεβού με τους φίλους της στον Πειραιά για μια μοναδική συναυλία και ταυτόχρονα δίνει το έναυσμα για ένα μουσικό ξεφάντωμα που θα διαρκέσει μέχρι αργά.

Ανανεωμένη και κεφάτη, ύστερα από ένα άκρως δημιουργικό και ιδιαίτερα πλούσιο καλλιτεχνικά χειμώνα και με γεμάτες τις αποσκευές της μουσικές και επιτυχίες πολλών χρόνων

Η Πέγκυ Ζήνα που διανύει την καλύτερη φάση της καριέρας της, έχει σχεδιάσει γι αυτό το καλοκαίρι ένα διαφορετικό, ένα ξεχωριστό πρόγραμμα εμφανίσεων. Με μια εξαιρετικά προσεγμένη παραγωγή, έχοντας στο πλευρό της συνεργάτες που μαζί, χρόνια τώρα, δημιουργούν μοναδικές βραδιές, έχει επιλέξει να τραγουδήσει σε ανοιχτούς συναυλιακούς χώρους, θέατρα και γήπεδα, με σκοπό να έρθει όσο πιο κοντά γίνεται, στο κοινό της.

Η Πέγκυ Ζήνα, ξέρει όσο λίγοι καλλιτέχνες, να αγκαλιάζει και να τα ταξιδεύει το κοινό, με τα τραγούδια της και τις ερμηνείες της. Βαθιά αυθεντική λαϊκή φωνή, κυρίαρχη πάνω στη σκηνή, show woman αλλά και δωρική όπου χρειάζεται, έχει ετοιμάσει γι αυτό το καλοκαίρι, παραστάσεις που θα μείνουν αξέχαστες.

Πληροφορίες:

Ημερομηνία: Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018

Ώρα έναρξης: 21:00

Τιμές Εισιτηρίων: 15€ (γενική είσοδος) / 13€ (περιορισμένος αριθμός)

Προπώληση: ΕΚΔΟΤΗΡΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ Λεωφ. Βασ. Γεωργίου, Πειραιάς Δευτέρα – Παρασκευή ώρες: 10:00 – 14:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 210 4143310  ΒΕΑΚΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ: ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ Τηλ. Επικοινωνίας: 210 4226330

 

Θεσμοφοριάζουσες
του Αριστοφάνη
Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος
Στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά
Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

Οι Θεσμοφοριάζουσες παρουσιάστηκαν το 411 π.Χ., πιθανότατα στα Μεγάλα Διονύσια. Ένα από τα πιο αγαπημένα έργα του Αριστοφάνη, στο οποίο βασικός πρωταγωνιστής είναι ο αρχαίος τραγικός Ευριπίδης. Ο Αριστοφάνης χτίζει ολόκληρη την πλοκή του έργου γύρω από την γνωστή αντιπάθεια του τραγικού για τις γυναίκες, δημιουργώντας κωμικές καταστάσεις και μπερδέματα.

Ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος σκηνοθετεί και πάλι Αριστοφάνη (έχουν προηγηθεί οι Αχαρνείςτο 2005 και οι Εκκλησιάζουσες το 2012), έχοντας μαζί του μία ομάδα εκλεκτών συνεργατών και έναν θίασων αγαπημένων ηθοποιών.

Ο Ευριπίδης έχει πληροφορηθεί ότι στη γιορτή των Θεσμοφορίων – γιορτή αποκλειστικά γυναικεία – οι γυναίκες θα αποφασίσουν πώς θα τον εξοντώσουν, επειδή έχουν εξοργιστεί από τον τρόπο που τις παρουσιάζει στις τραγωδίες του. Μετά την άρνηση του τραγικού ποιητή Αγάθωνα, αναλαμβάνει να τον βοηθήσει ο ηλικιωμένος Μνησίλοχος, ο οποίος μεταμφιέζεται σε γυναίκα και αναλαμβάνει να υπερασπιστεί τον Ευριπίδη στη συγκέντρωση. Όμως η ταυτότητά του αποκαλύπτεται και τώρα ο Ευριπίδης πρέπει όχι μόνο να υπερασπιστεί ο ίδιος τον εαυτό του, αλλά και να απελευθερώσει τον φίλο του.

Σημείωμα του σκηνοθέτη
Στις Θεσμοφοριάζουσες, ένα από τα τρία «γυναικεία» έργα του Αριστοφάνη, γραμμένο την εποχή της κατάλυσης της Αθηναϊκής Δημοκρατίας −το 411 π.Χ., που θεωρείται χρόνος γραφής του, επιβλήθηκε Ολιγαρχία− μια μειονότητα της Πολιτείας, οι γυναίκες, κρούουν τον κώδωνα για την ανάγκη πολιτικής σταθερότητας. Μπορεί σήμερα οι γυναίκες να μην είναι σε τέτοια δεινή θέση ώστε να οραματίζονται τους θεσμούς αντί να συμμετέχουν σε αυτούς, αλλά υπάρχουν πάντα μειονότητες που δεν δικαιούνται ίσο μερίδιο στην λειτουργία της Πολιτείας. Ένα έργο για τα ζητήματα των φύλων, για την διεκδίκηση της προσωπικής ταυτότητας, για το δικαίωμα στην πολιτειακή ισότητα, ένα έργο για την κρίση αξιών, τη φύση και τον νόμο. Και πάνω απ’ όλα, ένα έργο που, με όπλο το θέατρο και το χιούμορ, δίνει άπειρες δυνατότητες στον ηθοποιό να πρωταγωνιστήσει ως πολιτικό ον στη σκηνή της κωμωδίας.

Συντελεστές:
Μετάφραση: Παντελής Μπουκάλας
Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος
Μουσική: Νίκος Κυπουργός
Ενδυματολόγος: Άγγελος Μέντης
Σκηνογράφος: Μαγδαληνή Αυγερινού
Χορογραφίες: Σεσίλ Μικρούτσικου
Σχεδιασμός φωτισμών: Σάκης Μπιρμπίλης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Παντελής Δεντάκης
Μουσική διδασκαλία - Μουσικός: Αναστάσης Σαρακατσάνος

Παίζουν: Μάκης Παπαδημητρίου (Μνησίλοχος), Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος (Ευριπίδης), Γιώργος Χρυσοστόμου (Αγάθωνας, Τοξότης), Γιώργος Παπαγεωργίου (Υπηρέτης Αγάθωνα, Κλεισθένης), Θεσμοφοριάζουσες: Νάντια Κοντογεώργη (1η γυναίκα), Μαρία Κατσανδρή (2η γυναίκα), Άντρη Θεοδότου (3η γυναίκα), Ελένη Ουζουνίδου (Κηρύκαινα), Βαλέρια Δημητριάδου, Ειρήνη Μακρή, Κατερίνα Μαούτσου, Ίριδα Μάρα, Φραγκίσκη Μουστάκη, Ελένη Μπούκλη, Ηλέκτρα Σαρρή, Νατάσα Σφενδυλάκη, Αντιγόνη Φρυδά

Συμπαραγωγή: : Α. Μ. Τέχνη Χώρος - ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης - ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων - Ε.Φ.

 Πληροφορίες:

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

Ώρα έναρξης: 21:00

Τιμή εισόδου: 20€ (κανονικό) / 17€ (φοιτητές, άνω των 65) / 15€
(άνεργοι, ΑμεΑ, πολύτεκνοι, παιδιά έως 18 ετών)

Προπώληση: ΕΚΔΟΤΗΡΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
Λεωφ. Βασ. Γεωργίου, Πειραιάς
Δευτέρα – Παρασκευή ώρες: 10:00 – 14:00
Τηλ. Επικοινωνίας: 210 4143310
 ΒΕΑΚΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ: ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Τηλ. Επικοινωνίας: 210 4226330

 

 

Αλέξης Ζορμπάς
του Νίκου Καζαντζάκη
Σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή
Στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά
Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

Ύστερα από την επιτυχία που γνώρισε στη μεγάλη περιοδεία που τον ταξίδεψε σε όλη την Ελλάδα, όπου και απέσπασε διθυραμβικές κριτικές, η εμβληματική μορφή του Αλέξη Ζορμπά, από το μνημειώδες και διεθνώς αναγνωρισμένο έργο του Νίκου Καζαντζάκη «Ο Βίος και η Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά», έρχεται στο Βεάκειο Θέατρο την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018, με την αυθεντική μουσική του Μίκη Θεοδωράκη, σε μια μοναδική διασκευή των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα και σε σκηνοθεσία του Σταμάτη Φασουλή. Η παράσταση, με μια εντυπωσιακή παραγωγή και ένα πολυπληθή θίασο.

Τον Αλέξη Ζορμπά ενσαρκώνει ο Γρηγόρης Βαλτινός, αναλαμβάνοντας τον θρυλικό αυτό ρόλο, πλαισιωμένος από ένα μεγάλο και καταξιωμένο θίασο. Τις χορογραφίες επιμελείται ο Δημήτρης Παπάζογλου. Τα σκηνικά που μας μεταφέρουν στην Κρήτη του μεσοπολέμου είναι του σκηνογράφου Μανόλη Παντελιδάκη και τα κοστούμια της ενδυματολόγου Ντένης Βαχλιώτη. Την ενορχήστρωση έχει αναλάβει ο Αλέξης Πρίφτης και οι φωτισμοί είναι του Λευτέρη Παυλόπουλου.

Στη σκηνή ζωντανεύει με μια νέα δημιουργική ματιά και ένα ανεπανάληπτο τρόπο ο «μοναδικός διάλογος ενός καλαμαρά και ενός μεγάλου ανθρώπου του λαού, διάλογος μεταξύ του δικηγόρου Νου και της μεγάλης ψυχής του λαού», όπως αναφέρει ο ίδιος ο Νίκος Καζαντζάκης για τη διαχρονική φιλία του με τον Ζορμπά.

Η αγάπη και το πάθος για τη ζωή της παρορμητικής φυσιογνωμίας του Αλέξη Ζορμπά μιλάει κατευθείαν στην καρδιά του θεατή και του μεταφέρει τα πανανθρώπινα νοήματα της αληθινής ψυχής που δεν γνωρίζει σύνορα. Η μουσική του Μίκη Θεοδωράκη που ταξίδεψε τη χώρα μας στα πέρατα του κόσμου πρωταγωνιστεί στην παράσταση και προκαλεί μοναδικά συναισθήματα συγκίνησης και ψυχικής ανάτασης για μια Ελλάδα που είναι ακόμα ζωντανή.

Ταυτότητα Παράστασης

Συγγραφέας: Νίκος Καζαντζάκης
Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης
Διασκευή: Θανάσης Παπαθανασίου και Μιχάλης Ρέππας
Σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής
Χορογραφίες: Δημήτρης Παπάζογλου
Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης
Κοστούμια: Ντένη Βαχλιώτη
Ενορχήστρωση: Αλέξιος Πρίφτης
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Φωτογραφίες: Γιώργος Καβαλλιεράκης
Artwork: Κάρολος Πορφύρης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Παύλος Σαχπεκίδης
Επιμέλεια μακιγιάζ φωτογράφισης: Βίνα Ευστρατιάδου

Πρωταγωνιστούν: Γρηγόρης Βαλτινός, Ταμίλα Κουλίεβα, Μέμος Μπεγνής, Ναταλία Δραγούμη, Ρένος Ρώτας, ο Τάκης Παπαματθαίου και ο Νίκος Βερλέκης

Παίζουν οι: Γρηγόρης Σταμούλης, Στέλλα Γκίκα, Γιώργος Παράσχος, Άννα Μονογιού

Συμμετέχουν αλφαβητικά οι: Κωνσταντίνος Γιουρνάς, Βασίλης Ζαϊφίδης, Βασίλης Λέμπερος, Αλεξία Μουστάκα, Αρετή Πασχάλη, Δέσποινα Πολυκανδρίτου, Μαριαλένα Ροζάκη, Αλέξανδρος Σιάτρας, Γιώργος Τσούρμας, Νικορέστης Χανιωτάκης, Χριστίνα Ψάλτη

Πληροφορίες:

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

Ώρα έναρξης: 21:00

Τιμή εισόδου: 20€ (κανονικό) / 15€ (φοιτητές, άνεργοι, πολύτεκνοι, παιδιά έως 12 ετών)

Προπώληση: 
ΕΚΔΟΤΗΡΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
Λεωφ. Βασ. Γεωργίου, Πειραιάς
Δευτέρα – Παρασκευή ώρες: 10:00 – 14:00
Τηλ. Επικοινωνίας: 210 4143310
 ΒΕΑΚΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ: ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Τηλ. Επικοινωνίας: 210 4226330

Η Λένα Αλκαίου
Στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά
Παρακευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

Η Λένα με τους φίλους της... «ΚΑΤΩ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ» Καλεσμένοι πολλοί φίλοι της και χορωδίες του Πειραιά σε ένα μαγικό πρόγραμμα.

Πληροφορίες:

Ημερομηνία: Παρακευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

Ώρα έναρξης: 21:00

Τιμές Εισιτηρίων: Περισσότερες πληροφορίες προσεχώς...

Προπώληση: ΕΚΔΟΤΗΡΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ Λεωφ. Βασ. Γεωργίου, Πειραιάς Δευτέρα – Παρασκευή ώρες: 10:00 – 14:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 210 4143310  ΒΕΑΚΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ: ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ Τηλ. Επικοινωνίας: 210 4226330

 

 

Ο Τόλης Βοσκόπουλος
Στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά
Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

Ο Τόλης Βοσκόπουλος, ο άρχοντας του ελληνικού τραγουδιού, ο καλλιτέχνης με τις ανεπανάληπτες επιτυχίες, επιστρέφει στον Πειραιά, στον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε, για να δώσει μια μοναδική συναυλία, στο Βεάκειο Θέατρο, το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018.

Στο Βεάκειο Θέατρο ο Τόλης Βοσκόπουλος, θα φέρει για μια ακόμη φορά μαζί του, την προσωπική του ιστορία, γραμμένη με εκατοντάδες τραγούδια, για τον έρωτα, την αγάπη, τη ζωή. Γιατί εντέλει ο Τόλης Βοσκόπουλος αυτήν τραγουδάει, από καρδιάς.

Ο Τόλης Βοσκόπουλος, ένας από τους πιο δημοφιλείς κι εμπορικούς, διαχρονικά, τραγουδιστές. κυριαρχεί πενήντα και πλέον χρόνια στο μουσικό στερέωμα γι αυτό και η συναυλία του, στο Κατράκειο Θέατρο, αυτό το καλοκαίρι, είναι ένα μουσικό γεγονός! Οι αριθμοί της μουσικής του πορείας εκπλήσσουν... 75 προσωπικοί δίσκοι - από το 1967 - 10 συμμετοχές σε δίσκους άλλων καλλιτεχνών συμπεριλαμβανομένων των τραγουδιών του σε 23 ελληνικές ταινίες.

Πληροφορίες:

Ημερομηνία: Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

Ώρα έναρξης: 21:00

Τιμές Εισιτηρίων: 20€ (γενική είσοδος) / 15€ (περιορισμένος αριθμός)

Προπώληση: ΕΚΔΟΤΗΡΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ Λεωφ. Βασ. Γεωργίου, Πειραιάς Δευτέρα – Παρασκευή ώρες: 10:00 – 14:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 210 4143310  ΒΕΑΚΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ: ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ Τηλ. Επικοινωνίας: 210 4226330

 

 


Μελίνα Ασλανίδου
Στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά
Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018Μετά την άκρως επιτυχημένη πανευρωπαϊκή περιοδεία και τις συναυλίες της στην Λατινική Αμερική, η Μελίνα Ασλανίδου συνεχίζει το μουσικό ταξίδι της.Έχοντας στις αποσκευές της το νέο της άλμπουμ «Ξημερώνει Κυριακή» με διασκευές σε τραγούδια του Μίμη Πλέσσα,η αγαπημένη ερμηνεύτρια θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα, θα βρεθεί κοντά στον κόσμο που την αγαπά και μαζί θα τραγουδήσουν αγαπημένα τραγούδια από την πολύχρονη πορεία της αλλά και τραγούδια - σταθμούς σπουδαίων Ελλήνων δημιουργών.Φέτος το καλοκαίρι, η Μελίνα Ασλανίδου στήνει ένα δυνατό μουσικό πρόγραμμα γεμάτο με λαϊκές, έντεχνες και παραδοσιακές μελωδίες που θα ομορφύνουν τις καλοκαιρινές μας νύχτες και θα μας ταξιδέψουν στο χτες και στο σήμερα.Η Περιοδεία ολοκληρώνεται την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά.

Πληροφορίες:

Συναυλία: Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018 στις 21:00

Ώρα έναρξης: Περισσότερες πληροφορίες προσεχώς

Τιμή εισόδου:

Προπώληση: ΕΚΔΟΤΗΡΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ Λεωφ. Βασ. Γεωργίου, Πειραιάς Δευτέρα – Παρασκευή ώρες: 10:00 – 14:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 210 4143310  ΒΕΑΚΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ: ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ Τηλ. Επικοινωνίας: 210 4226330

*Για τυχόν μεταβολές ή ακυρώσεις την ευθύνη έχει η αρμόδια εταιρία παραγωγής.

 

Προπώληση: ΕΚΔΟΤΗΡΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
Λεωφ. Βασ. Γεωργίου, Πειραιάς
Δευτέρα – Παρασκευή ώρες: 10:00 – 14:00
Τηλ. Επικοινωνίας: 210 4143310