5ο Φεστιβάλ Θεάτρου "Ερμηνείες στην Ερμιονίδα

Αρχείο Παίχτηκε από 28/07/2018 έως 07/09/2018
στο ARTίκι - Πολυχώρος (Κρανίδι)

Σχετικά

 

Στο Καφέ του ΙΑΝΟΥ στην Αθήνα έγινε και φέτος η επίσημη παρουσίαση

του 5ου επετειακού ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ «ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ» - Πολυχώρος ARTίκι “Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ” – Κρανίδι

17 Ιουνίου με 7 Σεπτεμβρίου 2018

Οι φετινές συμμετοχές: Nικολέττα Βλαβιανού, Κατερίνα Διδασκάλου, Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Χρύσα Σπηλιώτη, Γεωργία Ζώη, Ιωάννα Γκαβάκου

Ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας παρουσίασε όπως κάθε χρόνο, στο καφέ του ΙΑΝΟΥ στην Αθήνα, το Πρόγραμμα του επετειακού, 5ου Φεστιβάλ επαγγελματικού Θεάτρου “Ερμηνείες στην Ερμιονίδα” που διοργανώνει και φέτος το καλοκαίρι στην έδρα του, τον Πολυχώρο ARTίκι “Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνιγνγκ” στο Κρανίδι.

Tην παρουσίαση έκανε ο Καθηγητής κ. Κώστας Γεωργουσόπουλος, εμπνευστής του θεσμού, που έχει και την καλλιτεχνική του εποπτεία.

Το Φεστιβάλ είναι διοργάνωση του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας, με συνδιοργανωτές το Δήμο Ερμιονίδας και την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας.

Την εκδήλωση τίμησαν όπως κάθε χρόνο με την παρουσία τους εκπρόσωποι της Πολιτείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Χαιρετισμό έκαναν η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Πελοποννήσου κυρίαΕλένη Παναγιωτοπούλου, ο Βουλευτής Αργολίδας κ. Γιάννης Μανιάτης και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Πορτοχελίου κ. Μανώλης Τριγκάκης. Όλοι οι ομιλητές εξήραν την υψηλή ποιότητα του Φεστιβάλ και την πολιτιστική και κοινωνική του προσφορά στον τόπο.

Γραπτούς χαιρετισμούς και ευχές για καλή επιτυχία απέστειλαν οι Βουλευτές Αργολίδας κ.κ. Γιάννης Γκιόλας και Γιάννης Ανδριανός και ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Δημήτρης Σφυρής, με την ιδιότητα του Συνδιοργανωτή.

Την παρουσίαση του Προγράμματος έκανε και φέτος ο εμπνευστής του κ. Κώστας Γεωργουσόπουλος, ο οποίος έχει και την καλλιτεχνική του εποπτεία. Στην ομιλία του ο κ. Γεωργουσόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη σταθερά ανοδική πορεία του υψηλότατου αυτού πολιτιστικού θεσμού και την ευχή να μακροημερεύσει.

Η Μεγάλη Χορηγός του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας κυρία Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ στη θερμή ομιλία της εξήρε το έργο του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας, το επίπεδο των μελών του και την αφοσίωση των συντελεστών του θεσμού και ευχήθηκε με τη σειρά της να συνεχιστεί η επιτυχία του με τον ίδιο δυναμισμό και δημιουργικότητα.

Το καλωσόρισμα και την εισαγωγή έκανε ο Πρόεδρος του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας & Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ, κ. Δημήτρης Ι. Σίδερης, ο οποίος αφού έκανε τη σύνοψη των πρώτων δημιουργικών πέντε ετών του Φεστιβάλ, εκφράζοντας ευχαριστίες προς όλους τους συντελεστές και συμμετέχοντες καλλιτέχνες, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον κ. Κώστα Γεωργουσόπουλο για την αγάπη και μεγάλη ζεστασιά με την οποία έχει περιβάλει τον Όμιλο, όχι μόνο για το Φεστιβάλ, αλλά και για όλη του τη δραστηριότητα και στη Μεγάλη Χορηγό του Θ.Ο.Ε. κυρία Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ, για όλα όσα έχει προσφέρει στον Όμιλο και ιδιαιτέρως για το ότι αποτελεί ένα δίχτυ ασφαλείας για τα μεγάλα του πετάγματα.

Στην παρουσίαση παρευρέθηκαν οι συμμετέχοντες πρωταγωνιστές, τους οποίους παρουσίασε ο Συντονιστής των Καλλιτεχνικών Σχημάτων κ. Τάσος Μπλάτζιος, επίλεκτοι προσκεκλημένοι από το χώρο των Τεχνών και του Θεάτρου, ο τακτικός συνεργάτης του Φεστιβάλ και Πρόεδρος του Προοδευτικού Συλλόγου Λυγουριού «Ο Καββαδίας» κ. Ίων Ξυπολιάς, μέλη του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας, φίλοι και υποστηρικτές του Φεστιβάλ.

Το 5ο Φεστιβάλ «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα» θα ανοίξει στις 28 Ιουλίου με τη Συναυλία της μεγάλης κυρίας της ελληνικής μουσικής Γιώτας Νέγκα και θα περιλάβει έξι επιλεγμένες θεατρικές παραστάσεις, με τη συμμετοχή εκλεκτών ονομάτων του ελληνικού θεάτρου:

Nικολέττα Βλαβιανού, Κατερίνα Διδασκάλου, Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Χρύσα Σπηλιώτη, Γεωργία Ζώη, Ιωάννα Γκαβάκου.

·         Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018: Η Ευθαλία του Γαλατά του Θωμά Κοροβίνη - Σκηνοθεσία: Ρέϊνα Εσκενάζυ. Ευθαλία: Νικολέττα Βλαβιανού. Αφήγηση, μουσική και τραγούδι: Ελένη Καρβέλη, Ελεάννα Φινοκαλιώτη

·         Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018: Η Σονάτα του Σεληνόφωτος του Γιάννη Ρίτσου. Σκηνοθεσία, Ερμηνεία: Κατερίνα Διδασκάλου

·         Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018: Διγενής Ακρίτας, στα όρια άγνωστου συγγραφέα, (έμμετρο ποίημα του 11ου-12ου αιώνα). Σκηνοθεσία – Δραματουργική επεξεργασία: Σοφία Καραγιάννη. Ερμηνεύουν: Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Κωνσταντίνος Πασσάς, Αλέξανδρος Τούντας                                                                                                                                                                    

·         Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018: Ο Γιος μου, Νικόλαος Μάντζαρος της Χρύσας Σπηλιώτη. Σκηνοθεσία: Αυγουστίνος Ρεμούνδος. Ερμηνεία: Χρύσα Σπηλιώτη

·         Παρασκευή 30 Αυγούστου 2018: Σοφία (Βέμπο) σε θυμάμαι της  Τάνιας Χαροκόπου. Σκηνοθεσία: Μενέλαος Τζαβέλλας.                                                                                                     Ερμηνεύουν: Γεωργία Ζώη, Ηλίας Μιχαήλ, Σπύρος Νίκας (ακορντεόν)

·         Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018: Μάνα Εκάβη σύνθεση από τις τραγωδίες του Ευριπίδη  Εκάβη και Τρωάδες. Μετάφραση: Κ. Χ. Μύρης. Σκηνοθεσία: Μανώλης Ιωνάς. Eρμηνεία: Ιωάννα Γκαβάκου (Εκάβη),  Νένα Βενετσάνου  (Ανδρομάχη – Κασσάνδρα σε ηχογράφηση)   

Θα προηγηθεί στις αρχές Ιουλίου (7, 8 & 10/7), σε προφεστιβαλικό επίπεδο, η παρουσίαση της πρωτότυπης θεατρικής παραγωγής-performance του Θ.Ο.Ε., ένα αφιέρωμα στον έρωτα στο αρχαίο δράμα, με τίτλο «Έρωτα Εσύ… Προαναγγέλλοντας τη Μήδεια», σε μετάφραση Κώστα Γεωργουσόπουλου και σκηνοθεσία Μόνικας Κολοκοτρώνη.

Η πρώτη παρουσίαση του Φεστιβάλ έγινε στις 17 Ιουνίου για το κοινό της Αργολίδας σε Προφεστιβαλική εκδήλωση στο Φουγάρο στο Ναύπλιο, σε συνδυασμό με Mουσική Bραδιά με τον διακεκριμένο ερμηνευτή Όθωνα Μεταξά, με ελεύθερη είσοδο.

Το επετειακό 5Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ «ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ» ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ

o   Ημερομηνίες: 17 Ιουνίου - 7 Σεπτεμβρίου 2018

o   Διοργάνωση: ΘEATΡΙΚΟΣ OMIΛΟΣ EΡMIONIΔΑΣ

o   Συνδιοργάνωση: ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

o   Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Κώστας Γεωργουσόπουλος

o   Το 5ο Φεστιβάλ θα ανοίξει στις 28 Ιουλίου με τη Συναυλία της Γιώτας Νέγκα.

o   Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Nικολέττα Βλαβιανού, Κατερίνα Διδασκάλου, Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Χρύσα Σπηλιώτη, Γεωργία Ζώη, Ιωάννα Γκαβάκου.

o   Οι παραστάσεις θα διεξαχθούν τις Παρασκευές του Αυγούστου (3, 10, 17, 24, 30/8) και την πρώτη Παρασκευή (7/9) του Σεπτεμβρίου.

o   Προφεστιβαλικές εκδηλώσεις:

o   17 Ιουνίου: Μουσική βραδιά με τον Όθωνα Μεταξά για το κοινό της Αργολίδας στο ΦΟΥΓΑΡΟ στο Ναύπλιο, με ελεύθερη είσοδο.

o   7, 8, 10 Ioυλίου: Παρουσίαση της πρωτότυπης θεατρικής παραγωγής-performance του Θ.Ο.Ε. με τίτλο «Έρωτα Εσύ… Προαναγγέλλοντας τη Μήδεια»σε μετάφραση Κώστα Γεωργουσόπουλου και σκηνοθεσία Μόνικας Κολοκοτρώνη.

o   Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής: Δημήτρης Ι. Σίδερης, Πρόεδρος του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας

o   Συντονισμός Καλλιτεχνικών Σχημάτων: Τάσος Μπλάτζιος

o   Σύμβουλος Επικοινωνίας, Yπεύθυνη για τον Τύπο: Δανάη Σαλεπούλα

o   Χώρος Διεξαγωγής Φεστιβάλ: Πολυχώρος ARTίκι “Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ” – Κρανίδι