60 ευτυχισμένες μέρες

Αρχείο Παίχτηκε από 05/02/2016 έως 28/02/2016
στο Politheatro Ιωάννινα
Σκηνοθέτης: Κατερίνα Κλειτσιώτη
Ερμηνεύουν: Πόλυ Ανδρεάδη, Αχιλλέας Ράδης

Περιγραφή

Μια συρραφή κειμένων με κύριο άξονα το βιβλίο του Θ. Βαλτινού  “Στοιχεία για τη δεκαετία του '60”.  Περιλαμβάνει επιπλέον αποσπάσματα από το έργο του Σ.Μπέκετ  “ Ευτυχισμένες μέρες”, καθώς και μοιρολόγια για την ξενιτιά της Ηπείρου.

Περισσότερα

Σκηνοθετεί η Κατερίνα Κλειτσιώτη, τους ρόλους ερμηνεύουν η Πόλυ Ανδρεάδη και ο Αχιλλέας Ράδης, ενώ τη μουσική και τα βίντεο της παράστασης επιμελείται ο Γιώργος Ευθυμίου.

Λίγα λόγια για το έργο:

Διαπερνά όλη τη δεκαετία του '60 μέσα από την αλληλογραφία ανθρώπων της εποχής, αποκόμματα εφημερίδων, διαφημίσεις, πολιτικά γεγονότα και επικεντρώνεται στην ανάδειξη του προσφυγικού ζητήματος, που άκμαζε την δεκαετία αυτή και που βλέπουμε να επανέρχεται σαν πληγή σήμερα. Είναι μια προσπάθεια διερεύνησης των κοινωνικοπολιτικών συνθηκών της εποχής και ανάδειξης των ηθικών της προκαταλήψεων, θέτοντας ταυτόχρονα ένα ανεξάντλητο ερώτημα: Ποια η πρόοδος που συντελέστηκε από το “τότε” στο “τώρα” (σε ανθρωπιστικό, κοινωνικό ακόμα και πολιτικό επίπεδο).

Μέσα από τις τεχνικές του “θεάτρου-μοντάζ” στήσαμε μια δραματοποιημένη έρευνα σε σχέση με την κυκλικότητα του χρόνου, τα deja vu της ιστορίας και τη συνεχή, αγωνιώδη προσπάθεια του ανθρώπου να θεμελιώσει τις ευτυχισμένες του μέρες σ' ένα πιο στέρεο παρόν, σε μια πιο φιλόξενη πατρίδα.

Σκηνοθεσία: Κατερίνα Κλειτσιώτη
Βίντεο & μουσική επιμέλεια: Γιώργος Ευθυμίου
Παραγωγή: Politheatro Ioannina