Άμλετ

Αρχείο Παίχτηκε από 21/10/2018 έως 21/10/2018
στο Τόπος Αλλού
Σκηνοθέτης: Ισμήνη Πρωίου
Σκηνογραφία: Ιωάννα Λισγάρα
Μουσική: Βαγγέλης Γιαννόπουλος Ίσαρης
Ερμηνεύουν:

Εφηβική θεατρική ομάδα: Αζάια Ομπάμουγι, Ανάς Μιάχ, Δήμητρα Καισίδη, Έλεν Μιάχ, Μπράιαν Ιμπεακάμ, Μυρτώ Παύλου, Παναγιώτης Θωίδης, Πάολα Χατζή, Σοφία Σαραντοπούλου

Περιγραφή

Μετά την επιτυχημένη πρεμιέρα της παράστασης τον Ιούνιο στο φεστιβάλ FESTIZART 2018 (Γαλλία), η εφηβική θεατρική ομάδα του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού, παρουσιάζει την παράσταση Άμλετ σε σκηνοθεσία Ισμήνης Πρωίου, στο θέατρο Τόπος Αλλού.

Περισσότερα

[μια εφηβική θεατρική παράσταση]

 «We know what we are, but know not what we may be

Ο βασιλιάς Άμλετ πεθαίνει. Η σύζυγός του, Γερτρούδη, παντρεύεται τον αδελφό του Κλαύδιο, ο οποίος στέφεται βασιλιάς. Τότε, το φάντασμα του νεκρού βασιλιά εμφανίζεται στον έφηβο γιο του, πρίγκιπα Άμλετ, ζητώντας εκδίκηση για τη δόλια δολοφονία του...

Η ανήσυχη γραφή του Ουίλιαμ Σαίξπηρ και ο μαγικός κόσμος του Άμλετ αποτελούν έμπνευση για την συλλογική καλλιτεχνική δημιουργία και έκφραση 9 εφήβων επί σκηνής: αντλώντας υλικό από το κείμενο αλλά και από τα βιώματα, τις σκέψεις και τα όνειρά τους, η δημιουργική διαδικασία ολοκληρώνεται με την παρουσίαση της παράστασης στην Αθήνα.

Η παράσταση «Άμλετ» σε σκηνοθεσία Ισμήνης Πρωίου αποτελεί τη συμμετοχή του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Citizenship χρηματοδοτούμενο από το Erasmus Plus και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, σε συνεργασία με τη γαλλική κολλεκτίβα JE PARS A ZART (Montpellier). Η Ισμήνη Πρωίου παρακινεί τους εφήβους να δημιουργήσουν το δικό τους υλικό, εμπνεόμενοι από το κείμενο, αλλά και από αυτοσχεδιασμούς και θεατρικά παιχνίδια, δίνοντάς τους την ευκαιρία να ανακαλύψουν τη θεατρικότητά τους!

Η παράσταση πραγματοποιείται χάρη στην ευγενική παραχώρηση του Θεάτρου Τόπος Αλλού.

Φωτογραφίες & Βίντεο Τάκης Πρώιος, Δημήτρης Τελλής, Αλφρέδο Πετσουάν, Bashar Deeb

Design & Layout Δημήτρης Γαζής

Οργάνωση προγράμματος Βασιλική Παπαγεωργίου, Κωνσταντίνα Γεωργίου / Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Ευχαριστούμε θερμά το Θέατρο Τόπος Αλλού για την παραχώρηση του θεάτρου, καθώς και τα Αθηναϊκά Θέατρα, το Victoria Square Project και τον χώρο προβών Καμπούνια για την ευγενική φιλοξενία κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας και των προβών.

Facebook event