Analogio Festival 2018

Σχετικά

«Ποιητική και πολιτική στο σύγχρονο θέατρο»

Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

Στο πλαίσιο του παγκόσμιου εορτασμού των 70 χρόνων από την Ίδρυση του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου της Ουνέσκο.

Το Φεστιβάλ ΑΝΑΟΛΓΙΟ, μέλος του οργανισμού EFA/EFFE (European Festivals Association/ Europe for Festivals- Festivals for Europe), ένας επιτυχημένος θεσμός αφιερωμένος στο θέατρο και στη σύγχρονη γραφή, δραματική και σκηνική, διοργανώνεται φέτος για 15η συνεχή χρονιά υπό την Καλλιτεχνική Διεύθυνση της Σίσσυς Παπαθανασίου, από 21 έως 27 Σεπτεμβρίου 2018 στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν–Φρυνίχου, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στο θέατρο Σταθμός, στο Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, στο TAF|The art foundation, Poems & Crimes, σε δημόσιους και αρχαιολογικούς χώρους: ΑΚΡΟΠΟΛΗ, πάρκο Θησείου κ.ά.

«Ποιητική και πολιτική στο σύγχρονο θέατρο» είναι ο δραματουργικός άξονας του φετινού προγράμματος του «Φεστιβάλ Αναλόγιο 2018». Περιλαμβάνει την παρουσίαση νέων θεατρικών έργων ελλήνων συγγραφέων καθώς και ειδικό αφιέρωμα στη διεθνή δραματουργία, με τίτλο «Drama across borders: International Playwrights at the ANALOGIO FESTIVAL». Στο πλαίσιο του αφιερώματος θα παρουσιαστούν έργα και παραστάσεις από έξι διαφορετικές χώρες (Ιαπωνία, Ισραήλ, Κίνα, Ν. Κορέα, Ν. Αφρική, Ρουμανία), ενώ θα φιλοξενηθούν σημαντικοί δημιουργοί από το εξωτερικό.

Μέσα από έναν μεγάλο κύκλο παραλλήλων εκδηλώσεων και δράσεων με τίτλο «Libraries as gardens», δίνει έμφαση στις εκπαιδευτικές δράσεις και τις καλλιτεχνικές παρεμβάσεις σε δημόσιους χώρους. Φέτος, εκτός από τις θεατρικές παραστάσεις και παρουσιάσεις έργων, θα πραγματοποιηθούν Masterclass συγγραφής, μετάφρασης και σκηνοθεσίας, σεμινάρια, ποιητικές περφόρμανς, δράσεις σε δημόσιους χώρους, περίπατοι με νέα μέσα (new media) σε αρχαιολογικές διαδρομές, συναντήσεις με δημιουργούς και φιλοξενίες (residency programme) συγγραφέων, μεταφραστών, θεωρητικών και καλλιτεχνών από το εξωτερικό. Το πρόγραμμα θα παρακολουθήσουν μαθητές και σχολεία από όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες. Επιπλέον, φέτος διοργανώνεται για πρώτη φορά πιλοτικό πρόγραμμα παρουσίασης ελληνικών παραστάσεων στους ξένους φιλοξενούμενους, με στόχο τη γνωριμία και την προώθηση της ελληνικής δραματουργίας και θεατρικής πρακτικής στον διεθνή χώρο.

Το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΑΛΟΓΙΟ, συμμετέχοντας στον παγκόσμιο εορτασμό για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου της Ουνέσκο, φιλοξενεί τη Συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Φόρουμ Θεατρικών Συγγραφέων του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου IPF/ITI Unesco, με το οποίο και συνδιοργανώνει masterclass δραματουργίας με την επιστημονική Διεύθυνση του Καθηγητού Gad Kaynar-Kissinger, Προέδρου του IPF/ITI της Ουνέσκο.

Επίσης συνεργάζεται με τη διεθνή πλατφόρμα NEAP-Network of Emerging Artists Practitioners και συμμετέχει στο 1ο Inter-Europe Artist Exchange project. Στο πλαίσιο αυτό, κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, φιλοξενεί φοιτητή του Royal Central School of Speach and Drama του Λονδίνου. Σε ανταπόδοση, ένας νέος Έλληνας δημιουργός θα φιλοξενηθεί στο Λονδίνο τον Νοέμβριο 2018 (residency programme).

Οι χώροι:
Ακρόπολη, βόρεια κλιτύς
Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν – Φρυνίχου: Φρυνίχου 14, Πλάκα
Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν – Υπόγειο: Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: Ηρώων Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς
Θέατρο Σταθμός: Βίκτωρος Ουγκώ 55, Μεταξουργείο
Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη: 2ας Μεραρχίας 36 & Ακτής Μουτσοπούλου, Πειραιάς
(Ιστορική βιβλιοθήκη)
TAF | The Art Foundation : Νορμανού 5, Μοναστηράκι
Art bar Poems & Crimes: Αγ. Ειρήνης 17, Μοναστηράκι

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΑΛΟΓΙΟ 2018
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Σίσσυ Παπαθανασίου
Μεταφράσεις: Jacques Bouchard,
Τζίνα Καρβουνάκη, Ελένη Μητσάκου, Σίσσυ Παπαθανασίου, Νάντια Φώσκολου
Επιμελητές: Focus Asia: Octavian Saiu Outdoor Activities: Geert Vermeire /the milena principle
Υποστήριξη παραγωγής: Δέσποινα Ερρίκου
Οργανωτική υποστήριξη: Κυβέλη Δραγούμη, Γεωργία Ανδρέου, Βέρα Νικολόπουλος
Δημιουργική ομάδα: Ελένη Μητσάκου, Άννα Γουρζή, Τζίνα Καρβουνάκη, Δέσποινα Κοσμοπούλου, Σμαρώ Κώτσια
Επιμέλεια προγράμματος: Σμαρώ Κώτσια
NEAP -Inter-Europe Artist Exchange project: Adam Wheeler Royal Central School
of Speech and Drama London
Φωτογραφίες: Frank James Johnson, Κυβέλη Δραγούμη, Γιάννης Πρίφτης
Σκηνική-Ενδυματολογική επιμέλεια: Ζωή Μολυβδά-Φαμέλη
Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου, Ζωή Μολυβδά-Φαμέλη
Σχεδιασμός έντυπου και ηλεκτρονικού υλικού: A4Artdesign
Σχεδιασμός και ανάπτυξη ιστοχώρου: media42.eu
Eπικοινωνία: Άρης Ασπρούλης, Μαρία Κωνσταντοπούλου

Υπό την αιγίδα:
Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού
Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου της Unesco
Διεθνές Φόρουμ Θεατρικών Συγγραφέων (IPF/ITI) της Unesco

 

Εισιτήρια: Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν – Φρυνίχου: Γενική είσοδος: 5 ευρώ (ανά παράσταση), 30 ευρώ (πακέτο εισιτηρίων για όλες τις παραστάσεις).

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: Είσοδος ελεύθερη

Θέατρο Σταθμός: Ελεύθερη συνεισφορά

TAF | The Art Foundation: Είσοδος ελεύθερη

LIBRARIES AS GARDENS, Είσοδος ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις του προγράμματος Φοιτητές δραματικών σχολών: ελεύθερη είσοδος σε όλες τις παραστάσεις και τους χώρους