Αναζητώντας τον Αττίκ

Αρχείο Παίχτηκε από 07/06/2018 έως 12/06/2018
στο Μέγαρο Μουσικής (Θεσσαλονίκη)
Σκηνοθέτης: Σοφία Σπυράτου
Σκηνογραφία: Μανόλης Παντελιδάκης
Κοστούμια: Μανόλης Παντελιδάκης
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Χορογραφία: Σοφία Σπυράτου
Ερμηνεύουν:

Στον 26μελή θίασο πρωταγωνιστούν (με αλφαβητική σειρά):
Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Μίνως Θεοχάρης, Αντώνης Καφετζόπουλος, Νάντια Κοντογεώργη, Κατερίνα Παπουτσάκη, Άκης Σακελλαρίου
και η μοναδική Ζωζώ Σαπουντζάκη 

Μαζί τους οι:
Δημήτρης Γαλάνης, Δημήτρης Γκοτσόπουλος, Χλόη Μάντζαρη, Τζωρτζίνα Παλαιοθοδώρου

και οι: Άγγελος Αντωνάκος, Ίρις Κατράκη, Αλέξανδρος Κεϊβανάη, Ερωφίλη Κλέπκου, Ανδρέας Λάβνερ, Μπίλιω Μαρνέλλη, Κοσμάς Μεταξόπουλος, Adolfo Lobato Vega
Παίζουν μουσική: Τη ζωντανή ορχήστρα διευθύνει ο Θόδωρος Κοτεπάνος

Περιγραφή

O Αττίκ και η εποχή του, ήχοι, φωνές, όργανα και μουσικές εξαίσιες, μορφές ενός ιδανικού θιάσου, ζωντανεύουν στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής από τις 7 έως τις 12 Ιουνίου. Η αξέχαστη «Μάντρα», η μουσική αυλή των θαυμάτων αναβιώνει μοναδικά αναδεικνύοντας την «μεγάλη τέχνη των μικρών τραγουδιών» που εξακολουθεί να μας αφορά και να μας εμπνέει!

Περισσότερα

Μία υπερπαραγωγή αφιερωμένη στο έργο και τη ζωή ενός από τους μεγαλύτερους Έλληνες καλλιτέχνες

Η παράσταση - σταθμός "Αναζητώντας τον Αττίκ", που αποθεώθηκε στην Αθήνα έρχεται στη Θεσσαλονίκη!  Μία λαμπερή μουσικοθεατρική μουσικοθεατρική παράσταση με πολύ συγκίνηση και χιούμορ και με ένα καταπληκτικό 26μελή θίασο που πρωταγωνιστούν οι: Άκης Σακελλαρίου, Αντώνης Καφετζόπουλος, Κατερίνα Παπουτσάκη, Νάντια Κοντογεώργη, Μίνως Θεοχάρης, Κωνσταντίνος Ασπιώτης, καθώς και μια μεγάλη ομάδα από ταλαντούχους ηθοποιούς, τραγουδιστές, μουσικούς και χορευτές.

Ιδιαίτερα τιμητική και επιβλητική η παρουσία της μοναδικής Ζωζώς Σαπουντζάκη, σε μια από τις μεγάλες στιγμές στην εντυπωσιακή της καριέρα!!!

Η παράσταση είναι εμπλουτισμένη με νέα κείμενα και τραγούδια, που σε συνδυασμό με τη νέα "dream team" διανομή και τα εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια δημιουργούν μία εντελώς νέα παράσταση.

Τα κείμενα και η επιλογή των τραγουδιών είναι καρπός συστηματικής ιστορικής και μουσικής έρευνας με τη γνώση και το κύρος του Λάμπρου Λιάβα,ενώ τα ευφυή στιχουργικά ιντερμέδια υπογράφει ο Γιάννης Ξανθούλης. Τη σκηνοθεσία και τη χορογραφία έχει αναλάβει η Σοφία Σπυράτου, την ενορχήστρωση και τη διεύθυνση της ορχήστρας ο Θόδωρος Κοτεπάνος, τους φωτισμούς ο Λευτέρης Παυλόπουλος, ενώ ο Μανόλης Παντελιδάκης σχεδίασε τα καινούρια εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια.

Μια γοητευτική παράσταση που προσκαλεί το σημερινό κοινό ν' αναβαπτιστεί σε ακριβές μνήμες και αισθήσεις που σφράγισαν την ευαισθησία μας. Μια χορταστική μουσικοχορευτική αναδρομή χωρίς διάθεση «ρετρό», αλλά με πολύ χιούμορ, σαρκασμό, τρυφερότητα και συγκίνηση. Μελωδίες και στίχοι που επηρέασαν όλους τους κατοπινούς δημιουργούς και συντρόφεψαν γενιές ολόκληρες στους έρωτες, τις χαρές και τις λύπες τους (Ζητάτε να σας πω, Παπαρούνα, Τα νιάτα, Είδα μάτια, Τα τελευταία γιασεμιά κ.ά.).

Μουσική έρευνα – κείμενα Λάμπρος Λιάβας
Στιχουργικά ιντερμέδια Γιάννης Ξανθούλης
Ενορχήστρωση – μουσική διεύθυνση Θόδωρος Κοτεπάνος
Παραγωγή Prime Entertainment - Μιχάλης Αδάμ

Βίντεο