Μπέκετ_Παράθυρο

Αρχείο Παίχτηκε από 18/12/2015 έως 29/02/2016
Διάρκεια: 50'
Κείμενο: Σάμιουελ Μπέκετ
Σκηνοθέτης: Δάφνη Γιαννουλάτου
Ερμηνεύουν: Αντώνης Γκρίτσης

Περιγραφή

Μια σκηνική σύνθεση της ομάδας “Atomic No6”, βασισμένη στα έργα Λίκνισμα, Ανάσα και Πατήματα του Σάμιουελ Μπέκετ. Το έργο ‘Μπέκετ_Παράθυρο’, που παίζεται σε διαμέρισμα της Αθήνας, παίρνει και δεύτερη παράσταση λόγω μεγάλης προσέλευσης και συνεχίζει τις παραστάσεις του έως 29 Φεβρουαρίου (Τσιμισκή 28-30, Αθήνα, 2ος όροφος, κουδούνι Οικογένεια Winter).

Περισσότερα

Στο διαμέρισμα του 2ου ορόφου επί της οδού Τσιμισκή, στον αριθμό 28 - 30, είναι το σπίτι της οικογένειας Winter. Ο Emy Winter, κάθεται δίπλα στο αγαπημένο του παράθυρο, στην κουνιστή πολυθρόνα της μητέρας του και λικνίζεται στον ρυθμό της ύπαρξης, που του έχει επιβληθεί. Σε αυτή την κουνιστή πολυθρόνα, που έχει γίνει δική του πια, λικνίζεται και διερωτάται πότε ξεκίνησε όλο αυτό που είναι τώρα η ζωή του, μια ζωή που στην οικογένειά του κληροδοτείται από γενιά σε γενιά.

To Μπέκετ _Παράθυρο είναι ένα αυστηρά δομημένο ποίημα, που διέπεται από πειθαρχημένη και αυστηρή λογική. Είναι ένας αποσπασματικός και χωρίς γραμμική εξέλιξη μονόλογος, που ανοίγει διάλογο με το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον αλλά και ένας εσωτερικός διάλογος μεταξύ των γενεών, όπου η σιωπή καθίσταται πιο ανησυχητική από οποιοδήποτε πιθανό τους διάλογο.

Συντελεστές:
Σύλληψη | Σκηνοθεσία: Δάφνη Γιαννουλάτου
Video | Graphic design | Teaser | Φωτογραφίες: Έρση Γιαννουλάτου
Ηχητικά Περιβάλλοντα: Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος
Οργάνωση παραγωγής: Τέτα Αποστολάκη
Ερμηνεία: Αντώνης Γκρίτσης
~ και η Μάγια Λυμπεροπούλου στη γυναικεία φωνή.

 Fb page: https://www.facebook.com/Atomicno6

Βίντεο