Δαίμονες

Στίχοι: Σταύρος Σιδεράς(λιμπρέτο)
Σκηνοθέτης: Γιάννης Κακλέας
Σκηνογραφία: Μανόλης Παντελιδάκης
Κοστούμια: Ντένη Βαχλιώτη
Μουσική σύνθεση: Νίκος Καρβέλας
Χορογραφία: Ζωή Τατόπουλος
Ερμηνεύουν: Άννα Βίσση, Εβελίνα Παπούλια, Παναγιώτης Πετράκης, Νικόλαος Καραγκιαούρης, Μαρία Γράμψα

Συμμετέχουν: Νικόλαος Ζιαζιάρης, Νικόλας Παπαδομιχελάκης, Κωνσταντίνος Τσερκάκης, Βασίλης Παπαγεωργίου, Άρης Πλασκασοβίτης, Οδυσσέας Κωνσταντίνου, Λούης Γεωργίου, Ιβάν Σβιτάιλο, Μαρίνα Σάτι, Λητώ Αμπατζή, Αγγελική Παρδαλίδου, Βίκυ Καρνέζη, Κασσιανή Λειψάκη, Ευγενία Λιάκου, Μάιρα Δώρου, Παυλίνα Ανδριοπούλου, Μάνος Κοπανάκης, Λευκοθέα Τσιουραμάνη, Κωνσταντίνος Μπίμπης

Περιγραφή

Δαίμονες, η ροκ όπερα του Νίκου Καρβέλα, ιστορία-στίχοι: Σταύρος Σιδεράς. Με τους Άννα Βίσση, Παναγιώτη Πετράκη, Εβελίνα Παπούλια, Νικόλαο Καραγκιαούρη. Ανέβηκε για δεύτερη φορά στο θέατρο Παλλάς κατά τη διάρκεια της θεατρικής σεζόν 2012-2013.

Περισσότερα

Οι fannatics που ζούσαν το 1991 έκαναν ουρές για να δουν την πολυαγαπημένη τους τραγουδίστρια να… δαιμονίζεται στη σκηνή του (θεάτρου τότε) Αττικόν. Η ροκ όπερα σε μουσική του Νίκου Καρβέλα πάνω σε ιστορία και στίχους του Σταύρου Σιδερά έκανε αίσθηση στην εποχή της: ανακάτεψε μάγισσες, ιεροεξεταστές, οπαδούς του διαβόλου, Σαίξπηρ και βουντού μαζί με μερικά τραγούδια τραγούδια που έμειναν χαραγμένα σστο ρεπερτόριο της Άννας Βίσση.

Οι «Δαίμονες» αναβίωσαν το 2013 στο θέατρο Παλλάς, με την Άννα Βίσση, φυσικά, στον πρωταγωνιστικό ρόλο και νέα σκηνοθεσία από τον Γιάννη Κακλέα. Στο πλευρό της Βίσση στάθηκαν οι Εβελίνα Παπούλια, Παναγιώτης Πετράκης και Νικόλαος Καραγκιαούρης, ενώ ο Μανόλης Παντελιδάκης υπέγραψε το σκηνικό και η Ντένη Βαχλιώτη τα κοστούμια.

Μουσική Διεύθυνση: Αλέξιος Πρίφτης
Βοηθός σκηνοθέτη: Νουρμάλα Ιστυ

Φωτογραφίες

Βίντεο