Εχθροί εξ αίματος

Συγγραφέας: Αρκάς
Σκηνοθέτης: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος
Σκηνογραφία: Μαγιού Τρικεριώτη
Κοστούμια: Μαγιού Τρικεριώτη
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Μουσική σύνθεση: Λαέρτης Μαλκότσης
Κίνηση: Αγγελική Στελλάτου
Ερμηνεύουν: Λαέρτης Μαλκότσης (παχύ έντερο), Ανδρέας Κωνσταντίνου (λεπτό έντερο), Παντελής Δεντάκης (δεξί νεφρό)

Περιγραφή

Οι "Εχθροί εξ αίματος" είναι το πρώτο θεατρικό έργο του Αρκά. Μια «ζωτικής σημασίας» κωμωδία με το γνωστό και ανατρεπτικό χιούμορ του συγγραφέα, που αναδεικνύει την μικρή μας κοινωνία μέσα από τα… σπλάχνα του οργανισμού μας.

Περισσότερα

Στο νοσοκομείο, ύστερα από ένα τροχαίο ατύχημα, ο οργανισμός βρίσκεται σε κώμα. Κι ενώ τα ευγενή όργανα δίνουν τη μάχη της ζωής, το Παχύ και το Λεπτό Έντερο, δυο άσπονδοι φίλοι, προσπαθούν να εκτιμήσουν την κατάσταση, από την οποία εξαρτάται άμεσα και η δική τους επιβίωση. Το Δεξί Νεφρό τούς παρέχει πληροφορίες, δεν ξέρουν όμως αν πρέπει να το εμπιστευθούν. Οι θεωρίες συνωμοσίας δίνουν και παίρνουν, όπως και τα σατανικά σχέδια εκδίκησης, πάνω απ’ όλα όμως πλανιέται η μεγάλη απειλή ότι το τέλος μπορεί να μην είναι και μακριά: γιατί ο μεγάλος αρχηγός, ο Εγκέφαλος, είναι αλκοολικός κι έχει βαρέσει διάλυση.
 
Η παράσταση παίχτηκε στο Θέατρο του Νέου Κόσμου την περίοδο 2008-2009, ενώ με διαφορετική διανομή περιόδευσε στην Ελλάδα την περίοδο 2009-2010.
 
Βοηθός σκηνοθέτη: Άννα Τσαπάρα
 
[Θέατρο του Νέου Κόσμου - 2008-2009]
 
[Η διανομή της περιόδου 2009-2010, που η παράσταση περιόδευσε σε όλη την Ελλάδα ήταν: Λαέρτης Μαλκότσης (παχύ έντερο), Χρήστος Μαλάκης (λεπτό έντερο), Θύμιος Κούκιος (δεξί νεφρό)]

Φωτογραφίες

Βίντεο