Επείγοντα περιστατικά: Εχθροί εξ αίματος – βιολογικός μετανάστης

Αρχείο Παίχτηκε από 06/12/2018 έως 21/02/2019
στο Από Κοινού
Διάρκεια: 75' (χωρίς διάλειμμα)
Συγγραφέας: Αρκάς
Σκηνοθέτης: Μπάμπης Κλαλιώτης
Σκηνογραφία: Μανταλένα Τίγκιλη
Κοστούμια: Μανταλένα Τίγκιλη
Φωτισμοί: Νίκος Καλαντζής
Κίνηση: Στέλιος Γιδάκος
Ερμηνεύουν: Στέλιος Γιαννακός, Στέλιος Γιδάκος, Παναγιώτης Γουργουλιός, Μένια Ορφανίδου

Περιγραφή

Η πένα του Αρκά συναντά την ευφάνταστη σκηνοθεσία του Μπάμπη Κλαλιώτη.

Περισσότερα

Λίγα λόγια για το έργο:

Δύο οργανισμοί, μία μεταμόσχευση, έξι όργανα,ένα τροχαίο,πολλές ανατροπές κι αστείρευτο χιούμορ.. Μια πολιτικοκοινωνική αλληγορία με ήρωες έντερα, νεφρά, χολές, συκώτια και σπλήνες. Ένα τροχαίο ατύχημα, μία καρδιά που αργοσβήνει και μία μεταμόσχευση που... θα πετύχει; Οργανικές συγκρούσεις – ανθρώπινες συγκρούσεις.

 Ένα ξένο στοιχείο, ένα αλλοδαπό στοιχείο... Τι θα συμβεί; Μία ξεκαρδιστική κωμωδία, μα ταυτόχρονα μία σκοτεινή δοκιμασία.

Βοηθός σκηνοθέτη: Μένια Ορφανίδου
Φωτογραφίες: Γεωργία Σιέττου, Στέλιος Δανιήλ

Facebook Page:  : https://www.facebook.com/ΑΡΚΑΣ-Επείγοντα-Περιστατικά -2130030803990624/

Πληροφορίες wikipedia: Ο Αρκάς είναι Έλληνας καλλιτέχνης που ασχολείται με την τέχνη των Κόμικς. Ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του '80 δημοσιεύοντας τη σειρά Ο Κόκκορας στο περιοδικό Βαβέλ και στη συνέχεια στο ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ και στο ΜΙΚΡΟ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ. Το έργο του αποτελείται κυρίως από σειρές με συγκεκριμένο θέμα - πρωταγωνιστές που δημοσιεύονται σε περιοδικά και εφημερίδες και συγκεντρώνονται στη συνέχεια σε άλμπουμ. Από τα έργα του ο Ισοβίτης έχει γίνει σειρά με μαριονέτες για την ελληνική τηλεόραση από τον Μάνθο Σαντοριναίο. Δουλειές του έχουν μεταφραστεί σε άλλες γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά, πορτογαλικά, πολωνικά, ρουμανικά, σέρβικα και βουλγάρικα), ενώ έχει γράψει και θεατρικά έργα.

Φωτογραφίες

30 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Διασκεδαστική παράσταση. Περνάνε τα μηνύματα χωρίς υπερβολές και ακρότητες. Ταλαντούχα και τα τέσσερα παιδιά. Κάπως απότομο το τέλος. Άσχημη εντύπωση η έναρξη της παράστασης μετά από 20 λεπτά. Ευχαριστώ για την πρόσκληση.

 2. Ευχαριστούμε θερμά ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ για την πρόσκληση! Υπέροχη και ευρηματική παράσταση. Συγχαρητήρια στους 4 ηθοποιούς και όλους τους συντελεστές. Περάσαμε όμορφα χθες βράδυ. Μια θεατρική παράσταση που έχει να κάνει με τα ανθρώπινα ζωτικά όργανα έντερα, νεφρά, χολή, συκώτι και σπλήνα που προσπαθούν να επιβιώσουν.

 3. Πριν λίγο τελείωσε η παράσταση! Ευχαριστώ αρχικά τη θέατρομανία για την πρόσκληση!
  Είναι μια αξιόλογη παρουσίαση μέρους των έργων του υπέροχου Αρκα! Οι 4 ηθοποιοί που υποδύονται τους χαρακτήρες είναι πολύ καλοί ξεχωριζοντας το παχύ έντερο και στη συνέχεια σπλήνα στο 2ο μέρος!!! Και το καημένο νεφρο!
  Δουλεμένη παρασταση που προκαλεί γέλιο και μας μαθαίνει και πράγματα για τη λειτουργία του σώματος! Μπράβο στα παιδιά!!

 4. Δυστυχώς δεν μου άρεσε καθόλου σε αντίθεση με όλα τα υπερβολικά, κατά την ταπεινή μου γνώμη, σχόλια. Από την αρχή έγινε βαρετό καθώς επαναλάμβανε συνέχεια τα ίδια πράγματα κ εν τέλει αυτό κράτησε μέχρι το τέλος. Απογοήτευση πραγματικά!

 5. Υπέροχη παράσταση. Οι ηθοποιοί ήταν εξαιρετικοί όλοι. Μπράβο τους! Το έργο του Αρκά δίνει μηνύματα που προβληματίζουν την σημερινή καθημερινότητα. Για να λειτουργήσει άρτια ένας «οργανισμός», πρέπει να λειτουργούν όλα τα επιμέρους όργανα σωστά.

 6. Παρακολούθησα την παράσταση στις 27.12. Μία αλληγορική παράσταση για τον οργανισμό-πατρίδα μας, με εξαιρετικές ερμηνείες και από τους 4 ηθοποιούς που δίνουν ζωή στα σκίτσα του Αρκά και προσφέρουν τροφή για προβληματισμό. Για το είδος της, μια κωμωδία που αξίζει να δείτε!!

 7. Παρακολούθησα την παράσταση μετά την παραχώρηση της κυρίας Ειρήνης Γιαννακάκη και ήταν πολύ καλή. Οι ηθοποιοί έπαιξαν με μεγάλο κέφι και το έργο περνούσε με ευχάριστο τρόπο πολύ σημαντικά μηνύματα. Ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση.

 8. Πολύ καλός ρυθμός στην παράσταση με εξαιρετικές ερμηνείες και μεγάλη προσπάθεια από τους ηθοποιούς. Για τη δύναμη του κειμένου δεν είχαμε καμία αμφιβολία. Ευχαριστούμε πολύ για την πρόσκληση. Καλές γιορτές σε όλους!