Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Στερεάς Ελλάδας στο θέατρο Ροές

Αρχείο Παίχτηκε από 28/09/2018 έως 30/09/2018
στο Ροές

Περιγραφή

Το Πιλοτικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Στερεάς Ελλάδας έρχεται αυτό το τριήμερο στο Θέατρο Ροές με Πέρσες και Οιδίποδα Τύραννο Θέατρο Ροές Ιάκχου 16, Γκάζι  Πέρσες – 28 & 30 Σεπτεμβρίου Οιδίπους Τύραννος - 29 Σεπτεμβρίου.  Πέρσες του Αισχύλου και Οιδίπους Τύραννος του Σοφοκλή παρουσιάζονται στο θέατρο Ροές, Ιάκχου 16, στο Γκάζι,  το τριήμερο από Παρασκευή […]

Περισσότερα

Το Πιλοτικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Στερεάς Ελλάδας έρχεται αυτό το τριήμερο στο Θέατρο Ροές με Πέρσες και Οιδίποδα Τύραννο

Θέατρο Ροές
Ιάκχου 16, Γκάζι

 Πέρσες – 28 & 30 Σεπτεμβρίου
Οιδίπους Τύραννος - 29 Σεπτεμβρίου.

 Πέρσες του Αισχύλου και Οιδίπους Τύραννος του Σοφοκλή παρουσιάζονται στο θέατρο Ροές, Ιάκχου 16, στο Γκάζι,  το τριήμερο από Παρασκευή 28- μέχρι και 30 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο του Πιλοτικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Στερεάς Ελλάδας που διοργανώνει το Κέντρο Κλασικού Δράματος και Θεάματος του Παντείου (ΚΕΔΡΑ) με την ενίσχυση της Περιφέρειας Στερεάς.

Οι δύο αυτές παραστάσεις μαζί με την Ελένη του Ευριπίδη παρουσιάστηκαν ήδη με ιδιαίτερη επιτυχία στις 21,22 και 23 Σεπτεμβρίου εγκαινιάζοντας μετά από σαράντα χρόνια σιωπής το πανέμορφο και κατάμεστο από ένα ενθουσιώδες κοινό στο αρχαίο θέατρο της Ερέτριας τις ίδιες μέρες που, με ενίσχυση της Περιφέρειας Στερεάς, ξεκίνησαν και τα έργα αναστύλωσής του.

Τόσο οι Πέρσες, έργο που μιλά για τον πόλεμο για να υμνήσει την ειρήνη, σε μετάφραση και σκηνοθεσία του Γιάγκου Ανδρεάδη, όσο και ο Οιδίποδας Τύραννος σε μετάφραση του Μίνωα Βολανάκη, με ευγενή παραχώρηση του συλλόγου φίλων του μεγάλου σκηνοθέτη και συνιδρυτή του ΚΕΔΡΑ, και σκηνοθεσία Θανάση Αντωνίου με σύμπραξη καλλιτεχνών από την Θήβα, την Αλίαρτο και την Τανάγρα επιχειρούν να αξιοποιήσουν τους οικείους κώδικες ερμηνείας του αρχαίου μας δράματος σε διάλογο με τις σύγχρονες συνθήκες και θεατρικές αναζητήσεις. Η εύστοχη ένταξη αρχαίων στίχων,   η αξιοποίηση της αρχαίας λύρας, τα προσωπεία και η αφαιρετική όψις σκηνικών και κοστουμιών, αλλά πάνω από όλα η υποκριτική ερμηνεία με αφοσίωση στα μεγάλα κείμενα δίνουν το στίγμα του εγχειρήματος.

Ο Οιδίπους Τύραννος και οι Πέρσες μαζί με την μπρεχτική μεταγραφή της Ελένης του Ευριπίδη από το Θέατρο Χαλκίδας σε μετάφραση Δημήτρη Δημητριάδη και σκηνοθεσία Γιάννη Κατσάνου, που παρουσιάστηκε και αυτή στο πλαίσιο του Φεστιβάλ του ΚΕΔΡΑ στην Ερέτρια, θα επαναληφθούν προσεχώς και στην Θήβα στο θέατρο Μοσχοποδίου, σε ημερομηνίες που θα προσδιοριστούν.

Στο Θέατρο Ροές αυτό το τριήμερο οι Πέρσες παρουσιάζονται στις 28 και 30 Σεπτεμβρίου και ο Οιδίπους Τύραννος στις 29 Σεπτεμβρίου. Ώρα έναρξης 9μμ.

Τιμή εισιτηρίου 10 ΕΥΡΩ, ατέλειες και δωρεάν είσοδος για ανέργους με σειρά προτεραιότητας.

Επικοινωνία και κλείσιμο θέσεων:

ΚΕΔΡΑ: Μαρία Ντέκα, ΤΗΛ. 6974782411, email: [email protected]

Θέατρο Ροές: 210-3474312, ώρες 19-21 μμ.