679

Φθινοπωρινή ιστορία

Αρχείο Παίχτηκε από 23/11/2019 έως 29/02/2020
στο Κνωσός

2ος χρόνος παραστάσεων
Διάρκεια: 120΄ με διάλειμμα 10΄
Συγγραφέας: Αλεξέι Αρμπούζωφ
Μετάφραση: Παυλίνα Γαλανοπούλου
Σκηνοθέτης: Μάνια Παπαδημητρίου
Κοστούμια: Κώστας Κουβάτσος
Φωτισμοί: Δημήτρης Παπαδόπουλος
Ερμηνεύουν: Άννα Γεραλή, Λάμπρος Τσάγκας

Περιγραφή

Η «Φθινοπωρινή Ιστορία» του Αρμπούζωφ, είναι μια τρυφερή ιστορία γεμάτη χιούμορ και ανατροπές, που δείχνει το πώς ο έρωτας και η ανάγκη για ζωή, μπορούν να νικήσουν το χρόνο και να μας γεμίσουν αισιοδοξία.

Περισσότερα

«Στην κρίσιμη καμπή του χρόνου, αν τύχει και η ζωή σου φέρει μια καίρια συνάντηση πρέπει να μην ξαστοχήσεις, να της ανταποκριθείς. Όμως μπορείς; Τί θα συμβεί αν θελήσεις να το διερευνήσεις ;»

Με την ευαίσθητη, σύγχρονη σκηνοθετική ματιά της  Μάνιας Παπαδημητρίου το έργο του Αρμπούζωφ παίρνει άλλη διάσταση.

Όπως η ίδια αναφέρει :

«Είναι η ιστορία που μας λέει πως η ζωή έχει μεγαλύτερη φαντασία από μας και συχνά μας κάνει δώρα που μοιάζουν παράταση χρόνου. Σαν μια πίστα παιχνιδιού μέσα στην οποία κερδίζεις ακόμα δυο ζωές. Μέσα σε μια ψηφιακή πραγματικότητα οι δύο ήρωες του έργου συναντιούνται και συγκρούονται για να συμφιλιωθούν και να αγαπηθούν με τον πιο ανάποδο τρόπο που μπορεί να φανταστεί κανείς».

Η Άννα Γεραλή και ο Λάμπρος Τσάγκας ενσαρκώνουν τους ήρωες του έργου με τρυφερότητα και χιούμορ. Μετά από χρόνια παράλληλης θεατρικής πορείας, οι παλιοί συμφοιτητές στη Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, συναντήθηκαν για πρώτη φορά στην ίδια θεατρική σκηνή. Τη μουσική στο έργο του Αρμπούζωφ, υπογράφει ο Σταμάτης Κραουνάκης, δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα.

Το «Θέατρο Κνωσός» συμπλήρωσε πέρυσι σαράντα χρόνια ιστορίας. Ξεκίνησε το 1978 ως «Παλκοσένικο», με δημιουργούς τον Χρίστο και τον Λάμπρο Τσάγκα.

Όλα αυτά τα χρόνια της δημιουργικής πορείας του, περισσότεροι από 800 καλλιτέχνες, συνεργάστηκαν σε κλασσικά και σύγχρονα έργα, ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου .

To ιστορικό θέατρο, μπαίνει πλέον, σε μια νέα εποχή.

Αυτή η θεατρική σεζόν, θα είναι μια γιορτή διαρκείας στο «Κνωσός» με πολλές δράσεις , με παλιούς και νέους φίλους και με συνεργάτες, που συνετέλεσαν στη πορεία του και συνέτειναν στο να αντέξει στο χρόνο και να μεγαλουργήσει στις άγονες μέρες της οικονομικής και πολιτιστικής κρίσης.

Βοηθός Σκηνοθέτη: Δανάη Καλαχώρα
Σκηνογραφία & video art: Χριστίνα Οικονόμου
Υπεύθυνη Δημοσιότητας: Brainco S.A

Φωτογραφίες

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Θαυμάσια, πολύ ευχάριστη, τρυφερή, συγκινητική παράσταση!  Εξαιρετικές ερμηνείες και ωραία σκηνοθεσία.
    Το χειροκρότημα στο τέλος ήταν θερμό και παρατεταμένο.
    Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές και ένα μεγάλο μπράβο  στο θέατρο Κνωσός που προάγει την τέχνη και τον πολιτισμό!
    Σπεύσατε...