937

Γκάντι - Η Δύναμη της Ψυχής

από 20/10
Δραματουργική επεξεργασία: Χρυσάνθη Κορνηλίου
Σκηνοθέτης: Χρυσάνθη Κορνηλίου
Ερμηνεύουν: Γιάννης Λαμπρόπουλος

Περιγραφή

Ο πολυχώρος πολιτισμού «Διέλευσις» τον Οκτώβριο 2019 πρόκειται να παρουσιάσει στη θεατρική του σκηνή το μονόλογο «Γκάντι - Η Δύναμη της Ψυχής», στηριγμένο στην πλούσια βιβλιογραφία του μεγάλου αυτού ηγέτη και δασκάλου, σε δραματουργική προσαρμογή και σκηνοθεσία της Χρυσάνθης Κορνηλίου. Μία αφήγηση περιστατικών που σημάδεψαν τη ζωή του Γκάντι– του ανθρώπου που ακόμη και σήμερα […]

Περισσότερα

Ο πολυχώρος πολιτισμού «Διέλευσις» τον Οκτώβριο 2019 πρόκειται να παρουσιάσει στη θεατρική του σκηνή το μονόλογο «Γκάντι - Η Δύναμη της Ψυχής», στηριγμένο στην πλούσια βιβλιογραφία του μεγάλου αυτού ηγέτη και δασκάλου, σε δραματουργική προσαρμογή και σκηνοθεσία της Χρυσάνθης Κορνηλίου.

Μία αφήγηση περιστατικών που σημάδεψαν τη ζωή του Γκάντι– του ανθρώπου που ακόμη και σήμερα εξακολουθεί να έχει παγκόσμια εμβέλεια και σεβασμό– μέσα από την οποία θα διαφανούν οι βασικές αρχές της διδασκαλίας του, με σκοπό τη διάδοσή τους στο κοινό.

Διεύθυνση παραγωγής: Σωτήρης Οικονόμου

 

Φωτογραφίες

Πότε & Πού

Διέλευσις - Πολυχώρος Πολιτισμού

από 20/10
Λέσβου 15 και Πόρου, Κυψέλη 11256
Τηλ: 210 8613739 Email: [email protected] Website: www.dieleusis.gr

Εισιτήρια: γενική είσοδος: 12€, άνεργοι/φοιτητές/ΑμΕΑ/65+: 10€
Πληροφορίες: 210 8613739

Ημέρες & Ώρες
Δ
Τ 20:30
Τ
Π
Π
Σ
Κ 20:30

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ένας δυνατός μονόλογος -διδασκαλία που βρίθει μυνημάτων αγάπης, ανθρωπιάς, καλοσύνης, δικαιοσύνης, ταπεινότητας, ισότητας, αλληλεγγύης, ελευθερίας και αλήθειας σε μια κοινωνία όπου κυριαρχεί ο φόβος και η βία. Μία διδασκαλία ύμνος στην αγάπη από τον μεγάλο φιλόσοφο, και οραματιστή Γκάντι που μας παρακινεί να ανακαλύψουμε τον ανώτερο εαυτό μας και με γνώμονα την αγάπη να πορευτούμε προς την Αλήθεια που δεν είναι άλλη από την ένωση με τον Θεό.Να αφήσουμε πίσω μας θρησκείες και πολιτικές που μέσω του φόβου και της βίας μας κρατούν σιδηροδέσμιους και εντέλει μας απομακρύνουν από τις παναθρώπινες αξίες και αρετές.Ο κ.Λαμπρόπουλος σου δίνει την εντύπωση πως είναι αληθινός εγγονός του Γκάντι. Βγάζει μια εσωτερική γαλήνη, μια ταπεινότητα και ζεστασιά...ο τόνος της φωνής του είναι καθηλωτικός οι κινήσεις του δωρικές...δεν μπορείς να πάρεις τα μάτια σου από πάνω του.Καταθέτει την ψυχή του και με την αριστοτεχνική ερμηνεία του σου μεταλαμπαδεύει όλες αυτές τις αξίες που εξυψώνουν τον άνθρωπο!!! Θερμά συγχαρητήρια στον πολυχώρο "Διέλευσις" που προάγει πολιτισμό σε μια εποχή πνευματικής σήψης!"Πνευματικά ανάπηροι"θα είναι όσοι δεν παρακολουθήσουν αυτήν τη διδασκαλία αγάπης που μιλάει στην ψυχή!!! Σας ευχαριστούμε για αυτό το δώρο!

  2. Μου άρεσε πολύ αυτή η παράσταση που η υπόθεσή της είναι μια αφήγηση ενός εγγονού του Γκάντι, όπως τον έζησε και τον γνώρισε ο ίδιος.
    Εξαιρετικό το κείμενο και η ερμηνεία.
    Συγχαρητήρια στον Πολυχώρο Πολιτισμού "Διέλευσις" που με τις δράσεις του προάγει ήθος και πολιτισμό!
    Το χειροκρότημα θερμό και παρατεταμένο.
    Εάν σας αρέσει να ακούτε όμορφες διδακτικές ιστορίες μην τη χάσετε!