1037

Γκάντι - Η Δύναμη της Ψυχής

Αρχείο Παίχτηκε από 08/03/2020 έως 12/04/2020
στο Διέλευσις - Πολυχώρος Πολιτισμού
Δραματουργική επεξεργασία: Χρυσάνθη Κορνηλίου
Σκηνοθέτης: Χρυσάνθη Κορνηλίου
Ερμηνεύουν: Γιάννης Λαμπρόπουλος

Περιγραφή

Από την Κυριακή 8 Μαρτίου έως την Κυριακή 12 Απριλίου θα επαναληφθούν, για όσους ενδιαφερόμενους δεν είχαν την ευκαιρία να δουν, οι παραστάσεις του έργου «Γκάντι – Η δύναμη της ψυχής» στον πολυχώρο πολιτισμού «Διέλευσις».

Περισσότερα

Ένας καθηλωτικός μονόλογος, στηριγμένος στην πλούσια βιβλιογραφία του μεγάλου
αυτού ηγέτη και δασκάλου, σε δραματουργική προσαρμογή & σκηνοθεσία της
Χρυσάνθης Κορνηλίου.

Μία αφήγηση περιστατικών που σημάδεψαν τη ζωή του Γκάντι – του ανθρώπου του
οποίου η επίδραση ακόμη και σήμερα εξακολουθεί να έχει παγκόσμια εμβέλεια και να
χαίρει σεβασμού – μέσα από την οποία θα διαφανούν οι βασικές αρχές της διδασκαλίας
του, με σκοπό τη διάδοσή τους στο κοινό.

Διεύθυνση παραγωγής: Σωτήρης Οικονόμου

 

Φωτογραφίες

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ένας δυνατός μονόλογος -διδασκαλία που βρίθει μυνημάτων αγάπης, ανθρωπιάς, καλοσύνης, δικαιοσύνης, ταπεινότητας, ισότητας, αλληλεγγύης, ελευθερίας και αλήθειας σε μια κοινωνία όπου κυριαρχεί ο φόβος και η βία. Μία διδασκαλία ύμνος στην αγάπη από τον μεγάλο φιλόσοφο, και οραματιστή Γκάντι που μας παρακινεί να ανακαλύψουμε τον ανώτερο εαυτό μας και με γνώμονα την αγάπη να πορευτούμε προς την Αλήθεια που δεν είναι άλλη από την ένωση με τον Θεό.Να αφήσουμε πίσω μας θρησκείες και πολιτικές που μέσω του φόβου και της βίας μας κρατούν σιδηροδέσμιους και εντέλει μας απομακρύνουν από τις παναθρώπινες αξίες και αρετές.Ο κ.Λαμπρόπουλος σου δίνει την εντύπωση πως είναι αληθινός εγγονός του Γκάντι. Βγάζει μια εσωτερική γαλήνη, μια ταπεινότητα και ζεστασιά...ο τόνος της φωνής του είναι καθηλωτικός οι κινήσεις του δωρικές...δεν μπορείς να πάρεις τα μάτια σου από πάνω του.Καταθέτει την ψυχή του και με την αριστοτεχνική ερμηνεία του σου μεταλαμπαδεύει όλες αυτές τις αξίες που εξυψώνουν τον άνθρωπο!!! Θερμά συγχαρητήρια στον πολυχώρο "Διέλευσις" που προάγει πολιτισμό σε μια εποχή πνευματικής σήψης!"Πνευματικά ανάπηροι"θα είναι όσοι δεν παρακολουθήσουν αυτήν τη διδασκαλία αγάπης που μιλάει στην ψυχή!!! Σας ευχαριστούμε για αυτό το δώρο!

  2. Μου άρεσε πολύ αυτή η παράσταση που η υπόθεσή της είναι μια αφήγηση ενός εγγονού του Γκάντι, όπως τον έζησε και τον γνώρισε ο ίδιος.
    Εξαιρετικό το κείμενο και η ερμηνεία.
    Συγχαρητήρια στον Πολυχώρο Πολιτισμού "Διέλευσις" που με τις δράσεις του προάγει ήθος και πολιτισμό!
    Το χειροκρότημα θερμό και παρατεταμένο.
    Εάν σας αρέσει να ακούτε όμορφες διδακτικές ιστορίες μην τη χάσετε!