Γράμμα στον Ορέστη

Συγγραφέας: Ιάκωβος Καμπανέλλης
Σκηνοθέτης: Λευτέρης Διαμαντάρας
Ερμηνεύουν: Καλοτίνα Κορφιά,Στέλιος Βρασταμινός,Ευτυχία Παπαδάκη

Σχετικά

Μία παράσταση με την συνεργασία και υποστήριξη ηθοποιών-συντελεστών

των θεατρικών ομάδων Λέρου-Καλύμνου-Κω-Πάτμου

Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2015

Θεατράκι Κάστρου της Παναγίας

ώρα: 21.00

 Μετά την παρουσίαση της παράστασης στην Αθήνα, την Κάλυμνο και την Κω παρουσιάζεται ξανά στην Λέρο για μία και μοναδική παράσταση στο ειδυλλιακό και ατμοσφαιρικό θεατράκι της Παναγίας του Κάστρου.

Ένας χώρος που ο λόγος του Ιάκωβου Καμπανέλλη ταιριάζει άψογα να ακουστεί και να δυναμώσει τις συνειδήσεις μας. Ο τραγικός μύθος των Ατρειδών, κόντρα στην δύσκολη καθημερινότητα μας, θα ζωντανέψει ξανά κάτω από το φως των αστεριών, μέσα στην μαγεία της νύχτας και η Κλυταιμνήστρα μετά από αυτά που έχει να μας πει και να γράψει θα πάει να κοιμηθεί στον τάφο της στις Μυκήνες.

Kλυταιμνήστρα…. Η βασίλισσα πασχίζει να επικοινωνήσει με τον Ορέστη και, όταν αυτό αποδεικνύεται μάταιο, του γράφει ένα γράμμα, ώστε να του εξιστορήσει την αλληλουχία των γεγονότων που την οδήγησαν στη δολοφονία. Όχι για να ζητήσει συγχώρεση ή να ζητιανέψει οίκτο απέναντι στο εκδικητικό μένος του ίδιου και της Ηλέκτρας, αλλά γιατί η αλήθεια, όσο την κρύβεις, γεννοβολάει φίδια. Και η αλήθεια της αυτή μετουσιώνεται σε μια κραυγή, σε ένα ξέσπασμα της γυναικείας της φύσης, μιας φύσης βιασμένης, αμέτοχης, καταπιεσμένης, περιφρονημένης και καταγέλαστης. Αποκαλύπτει την εποχή της, τη ζωή της, το άδικο σύμπαν των ανδρών που διαφεντεύουν, λεηλατούν τη ζωή της, που βιάζουν το κορμί της, που αλλοιώνουν την τύχη της. Μιλά για τους πολέμους τους, τη βία, το έγκλημα, το αίμα. Υψώνει το λευκό.., ζητάει ανακωχή…και ένα τέλος.

Ο σύγχρονος, βαθύς, καίριος θεατρικός λόγος του Ιάκωβου Καμπανέλλη,ξεχύνεται και μας πλημμυρίζει, καθώς ανασκευάζει το Μύθο της Κλυταιμνήστρας,μιας αμφιλεγόμενης γυναίκας,ωστόσο γυναίκας-σύμβολο.

 

Κλυταιμνήστρα: Καλοτίνα Κορφιά, μέλος Θεατρικής Ομάδας Καλύμνου

Ορέστης: Στέλιος Βρασταμινός, μέλος Θεατρικής Ομάδας Λέρου

Ηλέκτρα: Ευτυχία Παπαδάκη, μέλος Θεατρικής Ομάδας Λέρου

 

Σκηνοθεσία: Λευτέρης Διαμαντάρας (Λέρος)

Σκηνικό: Κώστας Ματθαίου (Πάτμος)

Κοστούμι: Μίλκα Στογιάνοβιτς (Κως)

Μουσική: Τάκης Φραγκούς (Λέρος)

Επιμέλεια κίνησης: Χριστίνα Αντωνοπούλου

Υποβολείο: Άννα Βάρνα

Ήχος: Ειρήνη Ντινάκη

Φωτισμός: Στέλλα Κατσοπρινάκη

Φωτογραφίες: Ουρανία Καραλή

Αφίσα: Κατερίνα Ευαγγέλου

 

Μία μοναδική παράσταση για την αλήθεια, την εξουσία, την βία, την μοναξιά, την αγάπη!

Μην την χάσετε!