Η Ιστορία θα είναι πάντα η ίδια, τίποτα δε θα την απογοητεύει..

Αρχείο Παίχτηκε από 05/03/2016 έως 27/03/2016
στο
Σκηνοθέτης: Διδασκάλου Γιάννης
Ερμηνεύουν: Βελημβασάκη Αθηνά, Κοτσέλου Μελίνα, Μουζόπουλος Άρης, Μπαμπίλα Μαρία, Παπαδόπουλος Αργύρης, Πητίδης Μιχάλης, Σβώλη Αθανασία, Σίσκου Ιωάννα, Σοφιά Εμμανουέλα

Περιγραφή

Η ιστορία ενός μονόκερου που ήθελε να γίνει άνθρωπος και, στην προσπάθειά του να καταλάβει τους ανθρώπους, αποφάσισε να πάει ως θεατής σε μία θεατρική παράσταση. Εκεί παρακολούθησε τους ηθοποιούς να αλλάζουν ρόλους και να αφηγούνται ιστορίες από ζωές διάφορων ανθρώπων.

Περισσότερα

Ο πειραματικός θίασος «Από τον πέμπτο στίχο κιόλας Φάλτσοι» είναι οι νικητές του περσινού διαγωνισμού scratch στο Bob Theatre Festival.

Έχοντας αποδεχτεί από πολύ νωρίς ότι είναι μια ομάδα φάλτσων, αποφάσισαν ότι τους αρέσει να παίζουν με τη φωνή τους, το σώμα τους, τη φαντασία τους, τη συνθήκη με τους θεατές, τον τρόπο να λένε ιστορίες, και μέσα από το παιχνίδι να διερευνούν το θέατρο.

Έπειτα από 12 επιτυχημένες παραστάσεις στο bios.tesla basement στην Αθήνα έρχεται η παράσταση τους και στην Θεσσαλονίκη.

Σκηνοθεσία: Διδασκάλου Γιάννης

Ακούγονται αποσπάσματα από:
Πινόκιο - Χ.Κουτσουμπέλη
Εκείνος είπε - Σ.Σταυρόπουλος
Ό,τι περιγράφω με περιγράφει - Α.Χιόνης
Ο κλοόυν - Μ.Λαϊνά
Το αμύγδαλο του κόσμου - Ο. Ελύτης
Κυκλισμός του τετραγώνου - Δ.Δημητριάδης
Λαθρεπιβάτης ποδηλάτου - Ν. Χαλκιαδάκη
Αστοχία Υλικού - Π. Χατζημωυσιάδης
Η Κασσάνδρα και ο λύκος - Μ. Καραπάνου
Ο άνθρωπος μέσα στον κύκλο - Μ. Βίζνιεκ
Η οικογένειά μου - Ε. Ακρίτα
Άν Αργήσω Κοιμήσου - Α. Δήμου
Wolfgang - Γ. Μαυριτσάκης
Η ιστορία θα είναι πάντα η ίδια - Γ.Ζελιαναίος

Αμέσως μετά την τελευταία παράσταση θα ακολουθήσει μία έκθεση/installation στο Aniline.DanceTheater με έργα καλλιτεχνών εμπνευσμένα από την παράσταση. Τα έργα θα μεταφερθούν, στη συνέχεια, στο καφέ- μπαρ Ηλιοτρόπιο (δεσπεραί 23) όπου και θα παραμείνουν για δύο εβδομάδες. Περισσότερες πληροφορίες γι’ αυτή τη δράση θα ανακοινωθούν σύντομα.

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τους συγγραφείς Α. Δήμου, Χ.Κουτσουμπέλη, Σ.Σταυρόπουλο, Μ.Λαϊνά, Δ.Δημητριάδη, Ν.Χαλκιαδάκη, Π.Χατζημωυσιάδη, Μ.Βίζνιεκ, Ε.Ακρίτα, Γ.Μαυριτσάκη, Ι.Ηλιοπούλου και τον Γ.Ζελιαναίο (που μας έδωσε εκτός από την άδεια για το ποίημα, και την άδεια για τον τίτλο της παράστασης), και τις εκδόσεις Καστανιώτη και Γαβριηλίδη για την άδεια χρήσης των κειμένων και για τις ευχές τους.

Επίσης, ευχαριστούμε πάρα πολύ τους City of the sun, Dead Brothers και The Boy, για την άδεια χρήσης των μουσικών κομματιών τους.

Πολλές ευχαριστίες και στους Abovo και στο BIOS exploring urban culture που μας έδωσαν το βήμα γι' αυτή την παράσταση μέσα από το Bob Theatre Festival.

Βίντεο