Η κυρία της νύχτας

Διάρκεια: 80΄
Συγγραφέας: Γιάννης Μαρής
Σκηνοθέτης: Φρόσω Λύτρα
Ερμηνεύουν: Λίνα Σακκά, Όθωνας Μεταξάς, Δημήτρης Γεωργαλάς, Στάθης Ματζώρος, Φανή Γέμπτου, Αγησίλαος Αλεξίου, Κατερίνα Νικολοπούλου, Κωνσταντίνος Αρνόκουρος, Χριστόφορος Μπαρμπαγιάννης, Αλέξης Φουσέκης, Αλεξάνδρος Ρήγας.
Τραγουδούν: Φανή Γέμτου, Όθωνας Μεταξάς
Χορεύουν: Αλέξης Φουσέκης, Αναστασία Κελέση

Περιγραφή

To Youfly.com σας δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε online την αγαπημένη σας θεατρική παράσταση “Η κυρία της νύχτας”, δωρεάν εδώ

Περισσότερα

Το μυθιστόρημα «Η κυρία της νύχτας» δημοσιεύτηκε το 1955 στην εφημερίδα «Ακρόπολις» σε συνέχειες και χαρακτηρίστηκε ως αισθηματικό θρίλερ. Η ηρωίδα, μια μοιραία γυναίκα της δεκαετίας του 50 με το όνομα Λιάνα Περέζ, εμφανίζεται από το πουθενά αναστατώνοντας, την κοσμική κοινωνία της Αθήνας. Σαν ένας σκοτεινός άγγελος από την κόλαση, όπως ήταν και ο δεύτερος τίτλος του μυθιστορήματος, προκαλεί τον έρωτα, τον θάνατο και την καταστροφή ψιθυρίζοντας το μοιραίο και σκοτεινό μυστικό της στα θύματα της.

Το έργο που πρωτοπαρουσιάστηκε από την ομάδα  το καλοκαίρι του 2016 για 25 μόνο παραστάσεις,  σε μια παραδοσιακή αυλή στο Γκάζι, βρήκε θερμή ανταπόκριση από το κοινό.

Αυτός είναι και ο λόγος που η ομάδα με την στήριξη των θεατρικών σκηνών, αποφάσισε να επαναλάβει το εγχείρημα μεταμορφώνοντας  το θέατρο ΚΙΒΩΤΟΣ, σε  σκοτεινό film noir theater και διατηρώντας όλα τα γοητευτικά στοιχεία της εποχής του 50 καθώς και την μυθιστορηματική σαγήνη του συγγραφέα Γιάννη Μαρή.

Έτσι, για τον θεατή, η παράσταση ξεκινάει με την είσοδο του στο θέατρο.

Τη θεατρική μεταφορά του έργου και τη σκηνοθεσία υπογράφει η Φρόσω Λύτρα και τη σκηνογραφία ο Μανόλης Παντελιδάκης. Την πρωτότυπη μουσική οι Μιχάλης Νιβολιανίτης και ο Αλέξανδρος Χρηστάρας, τον σχεδιασμό κοστουμιών ο Νίκος Χαρλαύτης, τη φωτογραφία και το μακιγιάζ ο Αχιλλέας Χαρίτος, τη χορογραφία ο Αλέξης Φουσέκης και τον σχεδιασμό των φώτων ο Σάκης Μπιρμπίλης.

Παραγωγή: Ομάδα naan
Διεύθυνση παραγωγής: Κώστας Λαμπρόπουλος
Executive producer: Παναγιώτης Τρύφων

Φωτογραφίες

Βίντεο

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μια πολυ ωραία παράσταση ,πολύ ατμοσφαιρίκη και με προσεγμένη σκηνοθεσία.Οι ερμηνείες καλές αλλά οχι δυνατες.Ωραία προσθήκη οι πολύ καλοι χορευτες επι σκήνης και οι ζωντανές ερμηνείες τραγουδιών απο τους ηθοποιούς Γεμτου και Μεταξά!! Ευχαριστω πολύ για την προσκληση Θεατρομάνια!

  2. Πάρα πολύ ωραία η παράσταση!! Καλοί ηθοποιοί, ωραίο σκηνικό, η ιδέα για τον αφηγητή έξυπνη για να μας δίνονται και οι βαθύτερες σκέψεις των προσώπων!! Το σενάριο καλό, περιπλέκεται γύρω από την εκδίκηση!! Ευχαριστώ την θεατρομάνια!