Ικέτιδες

Αρχείο Παίχτηκε από 17/09/2016 έως 17/09/2016
Κείμενο: Αισχύλου
Μετάφραση: Κ. Χ. Μύρης
Σκηνοθέτης: Λάμπρος Γιώτης
Ερμηνεύουν: Λυσάνδρα Αναστασοπούλου, Μενέλαος Ζαφειρόπουλος, Δημήτρης Μοσχονάς, Ελπίδα Νικολάου, Κωνσταντίνα Νταντάμη, Γιώργος Τσαγκαράκης

Σχετικά

ΛΕΡΟΣ

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Αύλειος χώρος Δημοτικού Σχολείου Αγίας Μαρίνας Λέρου

ώρα: 9μμ

Η Εταιρεία Δραματικής Έκφρασης και Θεραπείας «Παλμός» παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Ικέτιδες» του Αισχύλου. Η αναζήτηση ασύλου, η ιερότητα της ικεσίας, η άσκηση εξουσίας, οι δημοκρατικοί θεσμοί, η ελευθερία επιλογής του ανθρώπου, τα δικαιώματα της γυναίκας, αναδύονται στο πιο παλιό από τα αρχαιοελληνικά δράματα που σώζονται ως τις μέρες μας και αφορούν με συγκλονιστικά επίκαιρο τρόπο τον άνθρωπο του σήμερα. Ένα έργο που ταξιδεύει μέσα στους αιώνες μεταφέροντας την ελπίδα. Οι ηθοποιοί, με βάση τη φωνητική και κινητική έκφραση, σχηματίζουν τον χορό και παράλληλα γεννούν και ερμηνεύουν τους ρόλους του έργου.

Η Εταιρεία «Παλμός», ιδρύθηκε το 2005 από τον Λάμπρο Γιώτη, ψυχίατρο, δραματοθεραπευτή και σκηνοθέτη και σε αυτό το πλαίσιο συνεργάζονται επαγγελματίες καλλιτέχνες, θεραπευτές και εκπαιδευτικοί με κοινό στόχο την έρευνα και την πραγματοποίηση δράσεων στον χώρο που ενώνει τη θεατρική τέχνη με τη θεραπευτική εμπειρία και την κοινωνική ευαισθητοποίηση. Η παράσταση των Ικέτιδων ξεκίνησε από το ταξίδι της με μια περιοδεία σε μέρη της Ελλάδας που είχαν άμεση επαφή με το προσφυγικό ζήτημα θέλοντας να υποστηρίξει με τη δύναμη της τέχνης τις τοπικές κοινωνίες.

Μετά τη Χαλκίδα και τη Λέσβο, η παράσταση θα παρουσιαστεί στη Λέρο, προτού φτάσει στην Αθήνα, όπου θα παιχτεί στο Θέατρο Αγγέλων Βήμα, 21-25 Σεπτεμβρίου.

 

Σκηνοθεσία: Λάμπρος Γιώτης
Μουσική: Σαβίνα Γιαννάτου
Κίνηση: Στέλα Κρούσκα
Κοστούμια: Θάλεια Ιστικοπούλου
Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα
Ήχος και φως: Νίκος Θεοχαρόπουλος
Βοηθοί Παραγωγής: Αλεξία Πολυμενοπούλου, Χρήστος Θεοχαρόπουλος
Παραγωγή: «Παλμός» - Εταιρεία Δραματικής Έκφρασης και Θεραπείας
Επικοινωνία: [email protected]

 

Με την υποστήριξη της ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΛΕΡΟΥ

Εισιτήρια: 10€, 8€ (φοιτητικό, άνω των 65), 5€ (άνεργοι, ΑΜΕΑ, ατέλειες ηθοποιών)


Βίντεο