/Κάλι

Αρχείο Παίχτηκε από 10/05/2018 έως 01/06/2018
στο Skrow Theater
Διάρκεια: 55'
Κείμενο: βασισμένη στο διήγημα Η Αποκεφαλισμένη Κάλι της Μαργκερίτ Γιουρσενάρ
Μετάφραση: Καρολίνα Κρασούλη – Έλια Φίλη
Σκηνοθέτης: Έλια Φίλη
Σκηνογραφία: Καρολίνα Κρασούλη
Κοστούμια: Καρολίνα Κρασούλη
Φωτισμοί: Μιχάλης Κλουκίνας
Ερμηνεύουν: Εύη Δόβελου, Άννα Παπαϊωάννου

Περιγραφή

Η παράσταση /Κάλι είναι βασισμένη στο διήγημα «η Αποκεφαλισμένη Κάλι» της Μαργκερίτ Γιουρσενάρ που περιλαμβάνεται στη συλλογή «Διηγήματα της Ανατολής». Στα βήματα της Γαλλίδας συγγραφέως, με έμπνευση τη διαχρονικότητα της ιστορίας και τους συμβολισμούς που αυτή εμπεριέχει, η περφόρμανς εστιάζει στην έννοια της θηλυκότητας στο χτες και το σήμερα, την χαμένη παιδικότητα και την ενηλικίωση, τη γυναίκα ως Μητέρα και Μέδουσα, για να μιλήσει για τη διττότητα της ανθρώπινης φύσης, όπως αυτή εκφράζεται στο θηλυκό σώμα.

Περισσότερα

Η /Κάλι είναι μια θεά. Η /Κάλι είναι μια πόρνη. Το θηλυκό αρχέτυπο, η θεά και η παλλακίδα, η Παναγία και η Εύα. Το γυναικείο σώμα ως πεδίο μάχης, όπου αιώνια αντιμάχονται το θεϊκό και το ανθρώπινο, το υψηλό και το ποταπό.

Η παράσταση /Κάλι είναι μια μουσική περφόρμανς που χρησιμοποιεί στοιχεία από το αφηγηματικό και σωματικό θέατρο. Λόγος και Μουσική διεκδικούν ισάξια τον ρόλο του αφηγητή, λειτουργώντας άλλες φορές συμπληρωματικά και άλλες ανταγωνιστικά και χρησιμοποιούν το σώμα του ηθοποιού σαν πινέλο για να σχεδιάσουν στην σκηνή την ιστορία της θεάς

Σύνθεση: Έλια Φίλη
Σχεδιασμός Ήχου/Μουσική: Άννα Παπαϊωάννου
Video Art: Καρολίνα Κρασούλη
Επιμέλεια Κίνησης: Κωνσταντίνος Παπανικολάου