Κβάντα

Αρχείο Παίχτηκε από 13/01/2018 έως 28/04/2018
στο Μπιπ
Διάρκεια: 50’
Συγγραφέας: Χριστίνας Χριστοφή
Σκηνοθέτης: Χριστίνας Χριστοφή
Κοστούμια: Άννα Ζώτου
Φωτισμοί: Στηβ Μαργαρίτης
Ερμηνεύουν: Χριστίνα Χριστοφή
Συμμετέχει ο Βαγγέλης Κουντουριώτης

Περιγραφή

Μια ηθοποιός προετοιμάστηκε για να παρουσιάσει έναν θεατρικό μονόλογο, την «Πιο Δυνατή» του Στρίντμπεργκ, αλλά λίγο πριν αρχίσει η παράσταση ξεχνάει τα λόγια της.

Περισσότερα

Είχε προετοιμαστεί πολύ γι’ αυτό το έργο. Ήθελε αυτή η μέρα να είναι η μέρα της. Η μέρα που θα ξεδίπλωνε στους θεατές τα υποκριτικά  της ταλέντα. Θα τους έδειχνε πώς μπορεί να μεταπηδήσει από το ένα συναίσθημα στο άλλο, πώς μπορεί να γεμίσει με δάκρυα τα μάτια της. Με αυτό τον μονόλογο ήθελε να μπει στο στερέωμα των γνωστών ηθοποιών.
Αλλά σήμερα ξέχασε τα λόγια της. Κάτι συνέβη και κανένας ρόλος δεν είναι σήμερα αρκετός.

Μόνο μία ατάκα θυμάται: «Κάθεσαι εκεί και μόνο που με κοιτάς τραβάς από μέσα μου όλες αυτές τις σκέψεις που νόμιζα πεθαμένες.» Αλλά μία ατάκα δεν φτάνει. Οι θεατές χρειάζονται και άλλες. Χωρίς ατάκες εξάλλου πώς να παίξεις τον ρόλο σου; Και χωρίς ρόλο δεν υπάρχουν θεατές. Και χωρίς θεατές δεν υπάρχει χειροκρότημα.

«Τέλεια!» αναφωνεί η Κβάντα. «Ίσως οι πιο δυνατές ατάκες δεν χρειάζονται το  χειροκρότημα. Χρειάζονται μόνο τη σιωπή.»

Σύμβουλοι δραματουργίας: Ανδρονίκη Μαστοράκη, Kate Adams
Φωτογραφίες: Δήμητρα Σταθοπούλου

 

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καλή η προσπάθεια και έξυπνη η βασική ιδέα του έργου, αλλά στην εξέλιξη της υπόθεσης περίμενα πιο μεστό κείμενο και πιο οργανωμένες σκέψεις. Δυστυχώς δεν με κράτησε το κείμενο. Το κουστούμι ήταν πρωτότυπο, και ισως θα έπρεπε να υπάρχει μια μικρή κινηση και οχι πλήρης ακινησία και λίγη παραπάνω μουσική για να εμπλουτιστεί η παράσταση. Ευχαριστώ Θεατρομανια

  2. Υπεροχη, λατρεμενη Χριστινα χριστοφη! Συγκινητικη αριστουργηματικη, καθηλωτικη ερμηνεια! Αξιζει πραγματικα να την δειτε!! Ιδιαιτερο εργο σ'εναν ομορφο εναλλακτικο χωρο ! Σας ευχαριστω πολυ πολυ θεατρομανια!!!!