Λάβα

Αρχείο Παίχτηκε από 16/11/2018 έως 21/04/2019
στο Danzarin
Διάρκεια: 80'
Κείμενο: Μαρία Καραγεώργου, Πένυ Φυλακτάκη
Σκηνοθέτης: Μαρία Καραγεώργου
Κοστούμια: Κατερίνα Μόμιτσα (Τextile Ebru Design), Ευρυδίκη Αμανατίδη
Φωτισμοί: Άγγελος Γουναράς
Χορογραφία: Carlos Dall'Asta
Κίνηση: Μαρία Καραγεώργου
Ερμηνεύουν: Άννα-Κορίνα Γκουγκουλή, Σταύρος Λιλικάκης, Carlos Dall’Asta, Μαρία Καραγεώργου

Περιγραφή

Μια tango θεατρική παράσταση που ανεβάζει το θερμόμετρο, δε μετριέται σε βαθμούς Κελσίου, και μυρίζει αυθεντικό αργεντίνικο πάθος, είναι η ΛΑΒΑ των Μαρίας Καραγεώργου  και Πένυς Φυλακτάκη που ανεβαίνει από 16 Νοεμβρίου κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:30 στο Danzarin (Θεσσαλονίκης 17, Πετράλωνα).

Περισσότερα

Όταν το θερμόμετρο δεν μετρά βαθμούς κελσίου

Ιστορίες που συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες σφιχταγκαλιάζονται  με… tango ιστορίες που σαν τη λάβα ανεβαίνουν στην επιφάνεια και ξεχειλίζουν λόγο και κίνηση σε μια πόλη που ξαγρυπνά. Ιστορίες που μιλούν στην καρδιά όσων κοιτάζονται στον καθρέφτη και δεν κοιμούνται ήσυχα τα βράδια. Όσων αρκούνται σε έναν ντεκαφεϊνέ americano. Και όσων δεν αρκούνται παρά μόνο στο άπειρο. Όσων ερωτεύτηκαν τόσο που δεν το ομολόγησαν ποτέ. Ή και το ομολόγησαν. Τι σημασία έχει; Αυτή η ΛΑΒΑ, σαν το ποτάμι ή το χρόνο, δε γυρίζει πίσω, παρά λυτρώνει και εξαγνίζει το καθετί στο διάβα της.

“Λάβα είναι ένα υγρό, καυτό ποτάμι από συναισθήματα που εξατμίστηκαν. Είναι οι λέξεις που δεν ειπώθηκαν και τα όνειρα που εκκρεμούν. Η ορμή που έχουμε μέσα μας να αλλάξουμε τον κόσμο ολόκληρο. Ο φόβος να βουτήξουμε στην αλήθεια μας. Η αντίσταση στην αντίληψη ότι ο έρωτας δεν κρατάει. Η απόφαση να μείνουμε.” – Μαρία Καραγεώργου

Χειρισμός φωτισμών: Ευάγγελος Αλεξανδράκης
Βοηθός σκηνοθέτη: Ολυμπία Νικολάου
Φωτογραφία -βίντεο: Γιάννης Πουλημένος
Σκηνοθεσία βίντεο: Μαρία Καραγεώργου
Υπεύθυνος επικοινωνίας: Άρης Σομπότης (Playwalk)
Παραγωγή: Danzarin

Website: www.lavathetangoplay.gr
Facebook page: fb.me/lavathetangoplay

Βίντεο

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ενδιαφέρουσα η παράσταση. Διαφορετική η σκηνοθετική προσέγγιση σε σχέση με τη πληθώρα των έργων που ανεβαίνουν. Δεν λείπει το κωμικό στοιχείο, χωρίς να υποβαθμίζονται τα μηνύματα που μεταδίδονται.
    Εμάς προσωπικά μας άρεσε.
    Ευχαριστούμε για την πρόσκληση.