Η νεράιδα του φεγγαριού

Αρχείο Παίχτηκε από 07/01/2018 έως 01/04/2018
στο Τριανόν Κινηματοθέατρο
Διάρκεια: 90'
Συγγραφέας: Γιάννης Καλατζόπουλος
Σκηνοθέτης: Γιάννης Καλατζόπουλος
Ερμηνεύουν: ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΣΚΟΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΜΙΤΣΗΣ, ΣΑΒΒΙΝΑ ΠΕΤΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ, ΘΩΜΑΣ ΚΟΤΖΑΜΑΝΗΣ, ΤΑΣΟΣ ΤΣΩΝΗΣ. Και στον ρόλο της Φεγγαρένιας: η ΣΑΡΑ ΕΣΚΕΝΑΖΗ

Περιγραφή

Μια παράσταση για παιδιά και ευαίσθητους... μεγάλους. Από έναν μύθο της Ιαπωνίας.

Περισσότερα

Μια νύχτα με πανσέληνο η όμορφη νεράιδα του φεγγαριού κοίταξε κάτω στη γη και είδε το φτωχό γέρο-Τακιτόρι να είναι απογοητευμένος από τη ζωή του.

Τον λυπήθηκε και του έστειλε όνειρα τόσο γλυκά, που ο γέρος ξαναβρήκε τη χαρά και την αισιοδοξία του. Αλλά ο μεγάλος Άρχοντας του Φεγγαριού θύμωσε με τη νεράιδα και την καταδίκασε να ξαναγεννηθεί σαν άνθρωπος.

Στην καινούργια της ζωή η μικρή Φεγγαρένια θα αντιμετωπίσει τις πίκρες και τις δυσκολίες των ανθρώπων, την πλεονεξία του πλούσιου εμπόρου, την ανοησία του πρίγκηπα, αλλά και την αγάπη του γερο-Τακιτόρι και του γενναίου Σαμουράι Οκινόι.

Ο ατρόμητος Σαμουράι για χάρη της θα νικήσει τον ανθρωποφάγο της πράσινης κοιλάδας, το μάγο της αναβροχιάς και τον τρομερό δράκο Τέγκου και ύστερα από πολλές περιπέτειες θα φέρει στην αγαπημένη του Φεγγαρένια τα τρία δώρα που φέρνουν την πραγματική ευτυχία. Ποια είναι αυτά;

Χμ... για να δούμε!!!

Σκηνικά-Κοστούμια: Μιχάλης ΣΔΟΥΓΚΟΣ
Μουσική σύνθεση: Γιούρι ΣΤΟΥΠΕΛ
Χορογραφίες: Γιάννης ΚΑΛΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ – Γιώργος ΠΟΠΟΡΗΣ
Βοηθός Σκηνοθέτη: Σαββίνα ΠΕΤΡΙΔΟΥ
Παραγωγή του Αλμπέρτο Εσκενάζη.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Το παρακολούθησα σήμερα και είναι μια πραγματική υπερπαραγωγή.Πολύ ωραία σκηνικά,πολύ ωραία και δουλεμένα κουστούμια για τους ηθοποιούς,πάρα πολύ καλοί ηθοποιοί,ξεχωριστοί ο καθένας τους και ωραίο κείμενο με διδακτικά στοιχεία.Θα αρέσει σίγουρα στα μικρά παιδιά αλλά και στους μεγάλους.