Ο πλανήτης

Αρχείο Παίχτηκε από 24/10/2018 έως 24/10/2018
στο Studio Κυψέλης
Διάρκεια: 60'
Συγγραφέας: Στέλλα Μαρή
Σκηνοθέτης: Στέλλα Μαρή
Σκηνογραφία: Γιώργος Σταματάκης
Κοστούμια: Χαρά Κονταξάκη
Ερμηνεύουν: Στέλλα Μαρή

Περιγραφή

προσφορά 5 ευρώ το εισιτήριο για όλους στις 24-10-18

Μετά την επιτυχημένη «ρέπλικα» (Μάιος 2016- Μάιος 2017) που αγαπήθηκε από τους θεατές, η Στέλλα Μαρή ανεβάζει το νέο της έργο με τίτλο «ο πλανήτης», στο γνώριμο γι’ αυτήν Studio Κυψέλης.  Πρόκειται για ένα έργο που κινείται πάλι στο χώρο της επιστημονικής  φαντασίας, όρος στον οποίο η ίδια αντιδρά, καθώς «στην τέχνη όλα αφορούν την φαντασία».

Περισσότερα

Λίγα λόγια για το έργο
Ο  πλανήτης Άριστος, αποφασίζει την αποστολή  κατοίκων του, των Ηρακλειδών, με σκοπό την αποτροπή της εξαφάνισης της Γης. Όμως, σύντομα, την χαρά διαδέχεται  ο φόβος, την ποίηση το έγκλημα, και οι Ηρακλειδείς  θα κληθούν να  επιστέψουν στον πλανήτη τους, αφού κάποιοι έχουν ήδη μυηθεί στο «φαινόμενο» του Έρωτα, μεταξύ των οποίων και η Αλκμήνη που μάς μιλά για το ταξίδι της από τον πλανήτη της στη Γη…

Βοηθός σκηνοθέτη: Χαρά Κονταξάκη
Ηθοποιός ηχογραφημένου κειμένου: Δημήτρης Λεβίδης
Σκηνογράφος & φωτογραφίες για την παράσταση: Γιώργος Σταματάκης
Φωτογράφιση & βιντεοσκόπηση: Κώστας Βολιώτης
Επεξεργασία ήχου στο βιντεοσκοπημένο κείμενο: Δημήτρης Λεβίδης
Προωθητικό animation: Βαγγέλης Καραδήμας για λογαριασμό της vktoons
Προβολή-Επικοινωνία: Νατάσα Παππά
Παραγωγή:  MINUS [two]- Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία

Facebook page της παράστασης 

Σημείωση: Το βιβλίο «ο πλανήτης» από τις εκδόσεις ΚΟΥΙΝΤΑ (αυτή τη στιγμή υπό έκδοση) καθώς και οι φωτογραφίες του Γιώργου Σταματάκη, θα διατίθενται στο χώρο του θεάτρου.

 Προσωπικό site της Στέλλας Μαρή

 

 

 

 

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Χωρίς να έχουμε δει τον προπομπό του “Πλανήτη”, τη “Ρέπλικα” που ανέβηκε την περασμένη χρονιά, βρεθήκαμε να παρακολουθούμε μια παράσταση που μόνο σ΄ ένα πρώτο επίπεδο αναγνωρίζεται ως επιστημονική φαντασία. Το συγκεκριμένο είδος δικαιολογείται ως προς το εύρημα-κατασκευή ενός άλλου πλανήτη, κατοικημένου από ευαίσθητα όντα που διαθέτουν όλη εκείνη τη συναισθηματική νοημοσύνη που λείπει από εμάς τους γήινους. Η επίσκεψή τους στη Γη μας, γίνεται η αφορμή να τεθούν όλα τα βασικά θέματα που απασχολούν τη δημιουργό του έργου και όλους εμάς σχετικά με την ανθρώπινη συμπεριφορά και την κοινωνία. Η Στέλλα Μαρή είναι ταυτόχρονα η συγγραφέας, σκηνοθέτης και ηθοποιός του μονολόγου και στο ζεστό κάλεσμα που ακολουθεί μετά το τέλος της παράστασης, αποδεικνύει με την προσωπικότητά της ότι όλοι οι προβληματισμοί που ετέθησαν είναι αυθεντικοί, βγαίνουν κατ' ευθείαν μέσα από την καρδιά της. Μια ζεστή βραδιά που έγινε αφετηρία για περαιτέρω σκεψεις και συζητήσεις με την παρέα που βρεθκαμε να την παρακολουθήσουμε. Σ' ευχαριστούμε Θεατρομανία που πάντα στέκεσαι αρωγός και ικανοποιείς την ανάγκη μας να βλέπουμε ποιοτικές παραστάσεις.