Ο θρύλος του 1900

Διάρκεια: 70’
Συγγραφέας: βασισμένο στο θεατρικό μονόλογο Novecento του Alessandro Baricco
Διασκευή: Γιάννης Φίλιας - Δημήτρης Σταματελόπουλος
Σκηνοθέτης: Γιάννης Φίλιας - Δημήτρης Σταματελόπουλος
Μουσική: Γιάννης Φίλιας - Δημήτρης Σταματελόπουλος(επιμέλεια)
Ερμηνεύουν: Δημήτρης Σταματελόπουλος, Γιάννης Φίλιας
Παίζουν μουσική: Δημήτρης Σταματελόπουλος(τρομπετίστας), Γιάννης Φίλιας(πιανίστας)

Περιγραφή

Ο Θρύλος του 1900, μια παράσταση βασισμένη στο θεατρικό μονόλογο του Alessandro Barrico Novecento, κάνει πρεμιέρα στο Tempus Verum І Εν Αθήναις την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου σε απόδοση και σκηνοθεσία Γιάννη Φίλια και Δημήτρη Σταματελόπουλου.

Περισσότερα

Ένας μονόλογος πάνω στο νερό μετατρέπεται σε μουσικό διάλογο πάνω στη σκηνή. Άλλοτε από τη θέση του αφηγητή, άλλοτε ερμηνεύοντας τους κεντρικούς χαρακτήρες, δυο άντρες με όχημα πρωτότυπες jazz μουσικές συνθέσεις, ζωντανεύουν μ’ ένα πιάνο και μια τρομπέτα τη μοναδική ιστορία του Χιλιαεννιακόσια, του “μεγαλύτερου πιανίστα του κόσμου”, που γεννήθηκε πάνω σε ένα υπερωκεάνιο και δεν πάτησε ποτέ το πόδι του στη στεριά. Η γνωριμία του με τον Τίμι Τιούνυ και η βαθιά τους φιλία, θα μας μεταφέρουν στις δεκαετίες του ‘20 και του ‘30, σ’ ένα συγκινητικό ταξίδι στην ανθρώπινη φύση καταμεσής ενός jazz ωκεανού.

Σχεδιασμός ήχου: Γιώργος Πρινιωτάκης/ Artracks R. Studios
Φωτογραφίες- βίντεο: Κωνσταντίνα Μαρίνου

* Το θέατρο είναι προσβάσιμο σε ΑμεΑ.

Βίντεο

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πολύ ωραία παράσταση. Μπράβο Δημήτρη και Γιάννη, νομίζω ότι το πετύχατε αυτό που θέλατε. Πολύ καλός ο φωτισμός και νομίζω πως δεσατε καλά οι δύο σας. Καλή επιτυχία! Ευχαριστώ για άλλη μια φορά το theatromania για τις ωραίες προσκλήσεις που μας χαρίζει.

  2. Κατόπιν ευγενικής παραχώρησης του κ.Πλιάκου παρακολούθησα στον φιλόξενο χώρο του ΤempusVerus την μουσική παράσταση ο θρύλος του 1900. Νεανική ματιά και ζωντανή μουσική μας μετέφεραν στην ιστορία του μουσικού που γεννήθηκε μεγάλωσε μεσα σε ενα πλοίο και αρνήθηκε να το εγκαταλείψει αφου όλη του η ζωή βρισκόταν εκεί.Ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση.