Our Festival 4

Αρχείο Παίχτηκε από 21/07/2018 έως 24/09/2018
στο Ρεματιάς Χαλανδρίου

Σχετικά

Συνάντηση Αλληλέγγυων Καλλιτεχνών

Θέατρο, μουσική, χορός, σινεμά, παιδικές παραστάσεις, εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους.

Το Our Festival γεννήθηκε το 2015 για να επιβεβαιώσει τη δύναμη της αλληλεγγύης στην τέχνη. Από τότε έχει παρουσιάσει 52 δράσεις, από 352 καλλιτέχνες, σε 5.500 περίπου θεατές, στο θέατρο της ρεματιάς. Σε ένα θέατρο που οφείλει την ύπαρξή του στην αλληλεγγύη.

Τέσσερα χέρια είναι πάντα καλύτερα από δύο, οκτώ καλύτερα από τέσσερα, δεκαέξι καλύτερα από οκτώ…

Στις δράσεις του Our Festival 4 παρέχονται υπηρεσίες προσβασιμότητας για ΑμεΑ τις οποίες επιμελείται η Liminal.

Περισσότερες πληροφορίες: www.emeis.net.gr

Οργανωτική ομάδα Συμμετέχοντες καλλιτέχνες στα Our Festival 1,2,3 & 4
Καλλιτεχνική διεύθυνση Χρήστος Θάνος
Διεύθυνση παραγωγής: Χρίστος Παπαμιχαήλ
Διοργάνωση Εμείς - ομάδα συλλογικού πολιτισμού

 

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 21-7-18 & ΚΥΡΙΑΚΗ 22-7-18

 

 • 10:00 - 18:00 Liminal Open Days 3 - Προσομοίωση Δραματικής Σχολής

 

Διήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μεικτή ομάδα.

Μια ομάδα εκπαιδευτών πραγματοποιεί εργαστήρια και παρουσιάσεις καλύπτοντας τα περισσότερα είδη μαθημάτων που διδάσκονται στις δραματικές σχολές. Το περιεχόμενο, η μεθοδολογία και ο χώρος διεξαγωγής είναι προσβάσιμα σε άτομα με αναπηρία.

Τοποθεσία: Κέντρο Νεότητας Δ. Χαλανδρίου

Διάρκεια: 16 ώρες

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: www.liminal.eu             

   

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  27-7-18

 

 • 17:30  Οι Αρχαιολόγοι του Μέλλοντος | Cultopía

Εργαστήριο για παιδιά

 

Τι σημαίνει καταναλώνω; Πόσα πλαστικά αντικείμενα πετάμε καθημερινά; Μπορούμε να κάνουμε τέχνη από σκουπίδια; Αυτό το εργαστήριο, δημιουργήθηκε από την Cultopía, και καλεί τα παιδιά να δώσουν τις δικές τους απαντήσεις.

Φέρνουμε τα ανόργανα πλαστικά σκουπίδια που καταναλώσαμε το τελευταίο 24ωρο και τα μεταμορφώνουμε σε …. Ό,τι μπορούμε να φανταστούμε!

Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5-12 ετών.

* Οι συμμετέχοντες καλούνται να φέρουν στο εργαστήριο τα ανόργανα πλαστικά σκουπίδια που κατανάλωσαν το τελευταίο 24ωρο!

Μέγιστος αριθμός παιδιών: 20 (απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής)

Συμμετοχές και περισσότερες πληροφορίες: Στο τηλέφωνο 6947853648 και στο email [email protected]om

Διάρκεια: 2 ώρες

 

 

 • 20:00 Ο Γαϊγλάρος | Τα Πάντα Φι

 

Κουκλοθέατρο

Η παράσταση εμπνέεται από τρεις διαφορετικές ιστορίες: Το Ασχημόπαπο , τον Γλάρο Ιωνάθαν Λίβινκγστον και τη Φάρμα των Ζώων. Δανειζόμενη δραματικά στοιχεία και ήρωες από τις τρεις ιστορίες καταλήγει σε ένα νέο παραμύθι. Βασικός ήρωας της παράστασης είναι ο Ντάρυ, ο μικρός γλάρος, ο οποίος απρόσμενα βρίσκεται μόνος στο αφιλόξενο περιβάλλον μιας φάρμας. Κανείς δεν έχει ξαναδεί γλάρο στη φάρμα και η αποδοχή του είναι δύσκολη υπόθεση.. Μέσα από τις περιπέτειες του εκεί, τα εσωτερικά εμπόδια και τις εξωτερικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει, καταφέρνει μεγαλώνοντας να εξερευνήσει και να ανακαλύψει τις δυνατότητες του και την ελευθερία του.

Διάρκεια: 45 λεπτά

 

 • 21:00 Delenda est. | Prolet OCD dance co.

ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Δύο άνθρωποι επί σκηνής απ' τη στιγμή που θα συστηθούν βρίσκονται σε κατάσταση μάχης. Έχουν και οι δύο τον ίδιο στόχο: ο Άλλος Πρέπει να Καταστραφεί. Η χορογράφος χρησιμοποιεί το  στερεοτυπικό δίπολο αδύναμος - ισχυρός και δημιουργεί  ενα ντουέτο μάχης. Θα δικαιωθεί το στερεότυπο; Ανήκει στους ισχυρούς η νίκη;

Αν η ιστορία γράφεται απ ' τους νικητές, ποια ιστορία γράφουν οι ηττημένοι;

Ο αγώνας του αδύναμου ενάντια στο δυνατό ενέχει εξ αρχής τη γελοιότητα. Ταυτόχρονα είναι η  πιο αξιοπρεπής πράξη  του κόσμου.

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

“ Μην ξεχάσεις να πεις στο περίστροφο:

χάρηκα για τη γνωριμία αλλά νομίζω

πως σας έχω ξανασυναντήσει"

Andre Breton

Δύο άνθρωποι επί σκηνής, από τη στιγμή που θα συστηθούν, βρίσκονται σε κατάσταση μάχης. Έχουν και οι δύο τον ίδιο στόχο: ο Άλλος Πρέπει να Καταστραφεί. Αυτοσκοπός και μονόδρομος. Ο ένας δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς τον άλλο. Άρρηκτα δεμένοι σε μια μάχη που είναι πάντοτε παρούσα, έρχονται αντιμέτωποι με το γελοίο και με τη ματαιότητα,όμως είναι ρεαλιστές: Αποζητούν το αδύνατο και το ξέρουν. Προχωρούν προς τη στιγμή της ήττας τους, εκείνη τη ρωγμή στο χρόνο που είτε με πάταγο είτε αθόρυβα σημαδεύει τον άνθρωπο. Για να ακολουθήσει μετά  η ησυχία, η άπνοια.

Μέσα από την ιστορία των όπλων και τον αντίκτυπό της στους ανά τους αιώνες πολέμους, την έρευνα για την ήττα των ανθρώπων στα κινήματα αλλά και τον έρωτα, η χορογράφος χρησιμοποιεί το  στερεοτυπικό δίπολο αδύνατος - δυνατός  και δημιουργεί  ένα ντουέτο μάχης.

Θα δικαιωθεί το στερεότυπο;

Ανήκει στους δυνατούς η νίκη;

Αν η ιστορία γράφεται απ ' τους νικητές, ποια ιστορία γράφουν οι ηττημένοι;

Ο αγώνας του αδύναμου ενάντια στον δυνατό ενέχει εξ αρχής τη γελοιότητα. Ταυτόχρονα είναι η  πιο αξιοπρεπής πράξη  του κόσμου.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Concept / Χορογραφία: Μαργαριτα Τρίκκα
Δραματουργία: Δήμητρα Μητροπούλου
Μουσική: Sancho 003
Σκηνικά/ Κοστούμια: Αρτεμις Φλέσσα
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος
Βίντεο/ Φωτογραφίες προωθητικού υλικού:  Μάνος Αρβανιτάκης
Ερμηνεία: Κάντυ Καρρά, , Κατερίνα Σπυροπούλου

Διάρκεια: 20 λεπτά

 

 

 

 • 21:30 Σύγνεφο με παντελόνια του Β. Μαγιακόφσκι | “Εμείς - Ομάδα Συλλογικού Πολιτισμού”, Liminal

 

Θέατρο, Χορός, Μουσική

Το πιο εμβληματικό ποίημα του Βλαντίμιρ Μαγιακόφσκι ζωντανεύει ως ένα πολυκαλλιτεχνικό δρώμενο. Πρόκειται για ένα χειμαρρώδες κείμενο που αποθεώνει την αδιάκοπη αγωνία του δημιουργού του. Αυτόν ακριβώς τον, κατά Ρίτσο, “αγωνιώδη αγώνα για κατάπαυση της αγωνίας”, μεταφέρουμε επί σκηνής, δημιουργώντας ένα υποβλητικό ηχητικό τοπίο, που περιβάλλει τα σώματα των χορευτριών. Το κείμενο του ποιητή αποτελεί τη στιβαρή βάση της παράστασης, περιπλεκόμενο με την ηχο-κινητική σκηνική σύνθεση.

Ένας ηθοποιός, δύο μουσικοί και τέσσερις χορεύτριες συμπράττουν, δημιουργώντας ένα ζωντανό, μεικτό θέαμα. Σκοπός της παράστασης είναι η συνύπαρξη των τριών παραστατικών τεχνών και η παράλληλη αποδόμηση τής κάθε μίας ξεχωριστά, με τελικό αποτέλεσμα την δόμηση μιας παραστάσιμης ποίησης.

Διάρκεια: 55 λεπτά

 

 

 

 • 22:30 V Concert | Στέφανος Μπαρμπαλιάς

 

Μουσική - Θέατρο

Με τη χρήση του ποιητικού λόγου, της μουσικής (ζωντανής και ηχογραφημένης), αλλά και της εικόνας (video animation), το ΄V concert΄ είναι μια πολυμεσική θεατρική παράσταση που ερευνά την άμεση συνειρμική αλληλεπίδραση των μέσων από το στάδιο της δημιουργίας μέχρι και την επί σκηνής παρουσίασής τους.

Διάρκεια: 30 λεπτά

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 28-7-18

 

 

 

 • 17:00 ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΠΙΚΑΣΟ

 

Εικαστικό Εργαστήριο για παιδιά από 5 ετών και άνω.

Με μόνα υλικά τις χαρτόκουτες και τα χρώματα και έμπνευση από τον κυβισμό του Πικάσο, κατασκευάζουμε χειροποίητες μάσκες, τους δίνουμε φωνή, χαρακτήρα και θεατρική υπόσταση

Περιορισμένος αριθμός θέσεων. (20 παιδιά).

Για κράτηση θέσης, καλέστε στο 6939169251

Διάρκεια: 150 λεπτά

 

 

 

 • 19:45 “Μήπως είδατε το τσίρκο μου;” | Τσόκαρα Θεατρική Ομάδα

 

Θεατρική παράσταση για μικρούς κ μεγάλους από 2 ετών

Η ιστορία ενός κλόουν που έχασε το τσίρκο του και ψάχνει να το βρει, με ζωντανή μουσική, κόλπα, κούκλες και μια βαλίτσα που μιλάει…

Διάρκεια: 60 λεπτά

 

 

 • 21:00  Οι Γάτες Πέθαναν

Θέατρο

17ος αιώνας. Πρωί. Ο Μολιέρος ξυπνάει.

Μίλησε μέσα από το γέλιο για τη θέση της γυναίκας, την πατριαρχική κοινωνία, τη θρησκευτική καταπίεση, την υποκρισία, τον αθεϊσμό , τον ελεύθερο έρωτα.

Πάνω στη σκηνή ο Μολιέρος και ο Μπάτλερ του.

Μιλάνε για τη σημασία της αντίστασης και για τη σπουδαιότητα του να δημιουργείς με τους ανθρώπους που επιλέγεις, μέσα από κείμενα και επιστολές που έγραψε ο ίδιος ο Μολιέρος ή κείμενα που γράφτηκαν γι' αυτόν.

Τι υπάρχει στον κόσμο που να μην έχουμε διαφθείρει ακόμα; αναρωτιέται σε μία επιστολή του προς τον Λουδοβίκο τον 14ο. Την απάντηση την έδωσε ο ίδιος μέσα από τα έργα του: τίποτα.

Διάρκεια: 55 λεπτά

 

 

 

 • 22:15 RADIOSOL

 

Μουσική

RadioSol σημαίνει balkan ska/reggae live party! Στήνει γεννήτρια, καρφώνει τα βύσματα στους ενισχυτές και ξεκινάει ένα πολύωρο ζωντανό πάρτι μέχρι τελικής πτώσεως στους δρόμους του Μεταξουργείου, στον Λυκαβηττό ή σε κάποια παραλία μαζί με πολλούς φίλους.  Έχουν ήδη στο δυναμικό τους τρεις δίσκους, τον ομώνυμο “RadioSol”(2011), τα “μωβ λινκς”(2014) και τη “διατάραξη κοινής ησυχίας ξανά, ξανά & ξανά” (2017). Είναι μια αίσθηση που δεν έχει διαβατήριο, δεν έχει όρια, αλλά έχει μουσική, πολλή μουσική...και βγαίνει αυθόρμητα μέσα στα τραγούδια τους!

Διάρκεια: 80 λεπτά

 

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 29-7-18

 

 • 16:00 - 19:00 Stop Motion Εργαστήριο & προβολές μικρού μήκους animation | Balkan Can Kino

Εργαστήριο και προβολές για παιδιά

Διαδραστικό εργαστήριο stop motion με απλά μέσα (smartophone + application) για γονείς και παιδιά (7-12 ετών).

Μετά το εργαστήριο θα ακολουθήσουν προβολές μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων.

Για να συμμετέχετε στο εργαστήριο παρακαλώ στείλτε μεηλ στο [email protected] Οι θέσεις είναι περιορισμένες (15).

Τοποθεσία: Κέντρο Νεότητας Δ. Χαλανδρίου

Διάρκεια: 3 ώρες

 

 • 21:00 Afformance | Live

Η Αθηναική Κολεκτίβα  Afformance, από τη δημιουργία της το 2005, μέχρι και σήμερα δεν διστάζει να πειραματιστεί και να διευρύνει τα καλλιτεχνικά και τεχνικά όριά της, αγνοώντας τις φόρμες, μα μένοντας πάντα πιστή και συνεπής στη ποιοτική γραμμή που η ίδια χάραξε, παράγοντας και αναπαράγοντας σε στουντιακό και ζωντανό περιβάλλον, ήχους που διεγείρουν τη ψυχή της, από κινηματογραφικά ambient ηχοτόπια, μέχρι συναισθηματικά φορτισμένες, ηλεκτρισμένες εκρήξεις που επιβεβαιώνουν τις ροκ ρίζες αυτού του μοναδικού σχήματος.

Διάρκεια: 40 λεπτά

 

 

 • 21:45 Emi Path | Live

 

Τον Μάιο του 2017 η Emi Path κυκλοφόρησε τον πρώτο της δίσκο με τίτλο The Shadow. Η πολυετής τριβή της με την μουσική και το θέατρο έχουν διαμορφώσει με χαρακτηριστικό τρόπο την συνολική της προσέγγιση στις δομές και τις εναλλαγές των κομματιών,. Παραστατικό και περίτεχνα πλεγμένο, το "The Shadow" μοιάζει ήδη να κερδίζει θετικότατες εντυπώσεις από το κοινό και τον εγχώριο τύπο, έχοντας μάλιστα δώσει στο σχήμα την ευκαιρία να εμφανιστεί σε σημαντικές εγχώριες σκηνές και festivals.

Διάρκεια: 30 λεπτά

 

 

 • 22:20 Σοφία Σαρρή | Live

 

Η Σοφία Σαρρή, μια πολυσχιδής ερμηνεύτρια και τραγουδοποιός, έχει ερμηνεύσει και συνθέσει μουσική για σχήματα με διαφορετικό background, από την post rock κολεκτίβα των Night on Earth, πρωτοπόρων της indie σκηνής της Αθήνας έως τους πειραματικούς αυτοσχεδιαστές Luup, μεταξύ άλλων.Η avant pop της Σαρρή μπολιάζεται με ήπιες δόσεις σκανδιναβικού black metal, urban ambient ή dark-hop, δημιουργώντας ένα μουσικό σύμπαν χωρίς συμβιβασμούς, ανακατεύοντας σε μία διεστραμένη καλλιτεχνική μαρμίτα, την Κρητική λύρα με πολυπρόσωπα αναλογικά synths και υπερηχητικά blastbeat.

 Διάρκεια: 40 λεπτά

 

 

 • 23:15 Poem | Live

Οι POEM είναι μία 4μελής μπάντα από την Αθήνα η οποία δημιουργήθηκε το 2006. Έχουν 3 album στο ενεργητικό τους, Η υπογραφή δισκογραφικού συμβολαίου με την ViciSolum Productions έδωσε στο σχήμα την ευκαιρία να ταξιδέψει σε όλα τα μήκη και πλάτη της Ευρώπης, στο πλευρό των Amorphis, Textures, Omnium Gatherum & Persefone, Το Φεβρουάριο του 2018 πραγματοποίησαν την πρώτη headline Ευρωπαϊκή περιοδεία τους, έχοντας μαζί τους τους Damnations Day (AS), & τους white walls.

Διάρκεια: 45 λεπτά

 

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 30-7-18

 

 • 21:00 Waste | Παπανικολάου Ειρήνη

ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

 

Στραγγίζοντας το χρόνο του παρόντος χάριν του υπέροχου μέλλοντος, παρακολουθούμε από μακριά τις ζωές μας να κυλάνε πάντα σύμφωνα με το πρόγραμμα, με ένα μικρό -αναμενόμενο- άγχος και τη βιασύνη που απαιτείται όταν βρίσκεται στα σκαριά κάτι σπουδαίο. Παρά την τεράστια προσπάθεια όμως να εξοικονομήσουμε χρόνο, o χρόνος που κερδίζουμε εξαφανίζεται μονομιάς.

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

 

Σιγά-σιγά ο άνθρωπος μπλέκεται στο εξής παράδοξο σχήμα: Ρυθμίζει τη ζωή του με τέτοιο τρόπο, αφαιρώντας με πολύ σύνεση ο,τιδήποτε το περιττό, απολαμβάνοντας πάντα με μέτρο χωρίς ανούσιες εξάρσεις, προκειμένου να επενδύσει όλη του την ενέργεια και τον ενθουσιασμό σ’ένα καλύτερο μέλλον, που θα έρθει. Του αρκεί να παρακολουθεί τη μέρα να κυλάει μέσα από οθόνες, οι ζωές των φίλων ευτυχώς χωράνε σε δύο προτάσεις μηνύματος, ενώ ο ύπνος, η χαλάρωση, το παιχνίδι, οι βόλτες και το διάβασμα είναι χάσιμο πολύτιμου χρόνου.

Στραγγίζοντας το χρόνο του παρόντος χάριν του υπέροχου μέλλοντος, παρακολουθούμε από μακριά τις ζωές μας να κυλάνε πάντα σύμφωνα με το πρόγραμμα, με ένα μικρό -αναμενόμενο- άγχος και τη βιασύνη που απαιτείται όταν βρίσκεται στα σκαριά κάτι σπουδαίο. Παρά την τεράστια προσπάθεια όμως να εξοικονομήσουμε χρόνο, o χρόνος που κερδίζουμε εξαφανίζεται μονομιάς.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σύλληψη-Χορογραφία: Παπανικολάου Ειρήνη
Χορεύουν: Δέσποινα Καβούρη, Χριστιάνα Κοσιάρη, Λία Χαμηλοθώρη
Μουσική Σύνθεση: Βαγγέλης Κουραστής
Κοστούμια: Πρόδρομος Παπαδόπουλος
Φωτογραφίες/Βίντεο: Κώστας Κατριός

Διάρκεια: 26 λεπτά

 

 

 • 21:30  ΑΓΚΑΛΙΑ | Χαρέμη Μαρίλια

ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ψάχνουμε το σχήμα της  δικής μας αγκαλιάς. Μιας αγκαλιάς που πότε ισορροπεί κάπου ανάμεσα και πότε υποκύπτει στην τρυφερότητα  και στην αγριάδα, στη ζεστασιά, την οικειότητα  και την αμηχανία . Η δική μας αγκαλιά είναι απέραντη και ασφυκτικά μικρή. Είναι το άγγιγμα που μας κληροδότησε η μητέρα  μας,που ρίζωσε βαθιά μεσα στα παιδικά και εφηβικά μας χρόνια, για να την ανασύρουμε στο ενήλικο σήμερα, να τη μεταφράσουμε στη  γλώσσα του έρωτα και να τη ντύσουμε με τον δικό μας ήχο.

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, υπάρχει «σωστός» τρόπος να αγκαλιάζουμε: το αριστερό  μάγουλο του ενός ακουμπά το αριστερό μάγουλο του άλλου και τα σώματα ακουμπιούνται στην πλευρά της καρδιάς. Καθώς λοιπόν τα μάγουλα ακουμπιούνται το ένα στο άλλο, τα χέρια σφίγγουν το αντίθετο σώμα και παράγεται η ορμόνη «ωκυτοκύνη» ή αλλιώς ορμόνη της αγάπης. Αυτή η ορμόνη έχει την ιδιότητα να μειώνει το στρες, την αρτηριακή πίεση, και τους καρδιακούς παλμούς ενώ παράλληλα γίνεται εντονότερο το αίσθημα της ασφάλειας και της εμπιστοσύνης.

Η ανάμνηση της αγκαλιάς είναι βαθιά ριζωμένη μέσα μας. Γι'αυτό φρόντισε η μητέρα.Η μητρική αγκαλιά είναι το άγγιγμα που σε βαφτίζει,είναι η παρηγοριά και η χαρά του βρέφους,το καταφύγιο του παιδιού και του εφήβου και η βαθιά μνήμη του ενήλικα από ένα "δόσιμο" δίχως τέλος και δίχως αρχή,  από μια αγάπη άνευ όρων .

Τη μνήμη αυτή θα ανασύρουμε όταν ερωτευτούμε. Η ερωτική αγκαλιά, η πιο ιδιαίτερη και καθηλωτική, μπορεί να εκφράσει ,από το πιο βαθύ και άσβεστο πάθος δυο εραστών ,μέχρι την φιλική κατανόηση και αλληλοϋποστήριξη δυο φίλων, καθώς και την μητρική προστατευτικότητα και αγάπη. Είναι η αγκαλιά που θα μεταλλαχθεί για να ικανοποιήσει κάθε σου ανάγκη. Στην πρώτη ανάγνωση υπερτερεί  η ερωτική επιθυμία , στη συνέχεια όμως θα αφήσει χώρο στην οικειότητα και την αλληλοσυμπλήρωση των δυο ατόμων. Το άγγιγμα από άγουρο και αμήχανο θα μεταλλαχθεί σε ζεστό και περιποιητικό. Θα ακουμπήσεις τον άλλο με προθέσεις αθώας τρυφερότητας και ειλικρινούς «δοσίματος», ακριβώς όπως διδάχθηκες. Και τότε, το αντικείμενο του έρωτά σου, θα φαντάζει το ωραιότερο στον κόσμο και θα σου χαρίσει το πιο μοναδικό αίσθημα ευτυχίας και πληρότητας.

Οι δυο χορεύτριες θα οδηγήσουν το σώμα τους, από την τρυφερότητα του μητρικού αγγίγματος στην εκρηκτικότητα του ερωτικού, δημιουργώντας τελικά τη δική τους /aŋ.ɡa.ˈʎa/.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Μαρίλια Χαρέμη(χορεύτρια,χορογράφος),
Κυριακή Στούρου(χορεύτρια,συνδημιουργός),
Christian Μπακογιάννης(μουσικός),
Χριστίνα Αχιλλιά(ενδυματολόγος),
Λίνα Κοκορού(δραματουργός).

Διάρκεια: 20 λεπτά

 

 • 22:00 ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ του Μάριου Ποντίκα

ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ψάχνουμε το σχήμα της  δικής μας αγκαλιάς. Μιας αγκαλιάς που πότε ισορροπεί κάπου ανάμεσα και πότε υποκύπτει στην τρυφερότητα  και στην αγριάδα, στη ζεστασιά, την οικειότητα  και την αμηχανία . Η δική μας αγκαλιά είναι απέραντη και ασφυκτικά μικρή. Είναι το άγγιγμα που μας κληροδότησε η μητέρα  μας,που ρίζωσε βαθιά μεσα στα παιδικά και εφηβικά μας χρόνια, για να την ανασύρουμε στο ενήλικο σήμερα, να τη μεταφράσουμε στη  γλώσσα του έρωτα και να τη ντύσουμε με τον δικό μας ήχο.

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, υπάρχει «σωστός» τρόπος να αγκαλιάζουμε: το αριστερό  μάγουλο του ενός ακουμπά το αριστερό μάγουλο του άλλου και τα σώματα ακουμπιούνται στην πλευρά της καρδιάς. Καθώς λοιπόν τα μάγουλα ακουμπιούνται το ένα στο άλλο, τα χέρια σφίγγουν το αντίθετο σώμα και παράγεται η ορμόνη «ωκυτοκύνη» ή αλλιώς ορμόνη της αγάπης. Αυτή η ορμόνη έχει την ιδιότητα να μειώνει το στρες, την αρτηριακή πίεση, και τους καρδιακούς παλμούς ενώ παράλληλα γίνεται εντονότερο το αίσθημα της ασφάλειας και της εμπιστοσύνης.

Η ανάμνηση της αγκαλιάς είναι βαθιά ριζωμένη μέσα μας. Γι'αυτό φρόντισε η μητέρα.Η μητρική αγκαλιά είναι το άγγιγμα που σε βαφτίζει,είναι η παρηγοριά και η χαρά του βρέφους,το καταφύγιο του παιδιού και του εφήβου και η βαθιά μνήμη του ενήλικα από ένα "δόσιμο" δίχως τέλος και δίχως αρχή,  από μια αγάπη άνευ όρων .

Τη μνήμη αυτή θα ανασύρουμε όταν ερωτευτούμε. Η ερωτική αγκαλιά, η πιο ιδιαίτερη και καθηλωτική, μπορεί να εκφράσει ,από το πιο βαθύ και άσβεστο πάθος δυο εραστών ,μέχρι την φιλική κατανόηση και αλληλοϋποστήριξη δυο φίλων, καθώς και την μητρική προστατευτικότητα και αγάπη. Είναι η αγκαλιά που θα μεταλλαχθεί για να ικανοποιήσει κάθε σου ανάγκη. Στην πρώτη ανάγνωση υπερτερεί  η ερωτική επιθυμία , στη συνέχεια όμως θα αφήσει χώρο στην οικειότητα και την αλληλοσυμπλήρωση των δυο ατόμων. Το άγγιγμα από άγουρο και αμήχανο θα μεταλλαχθεί σε ζεστό και περιποιητικό. Θα ακουμπήσεις τον άλλο με προθέσεις αθώας τρυφερότητας και ειλικρινούς «δοσίματος», ακριβώς όπως διδάχθηκες. Και τότε, το αντικείμενο του έρωτά σου, θα φαντάζει το ωραιότερο στον κόσμο και θα σου χαρίσει το πιο μοναδικό αίσθημα ευτυχίας και πληρότητας.

Οι δυο χορεύτριες θα οδηγήσουν το σώμα τους, από την τρυφερότητα του μητρικού αγγίγματος στην εκρηκτικότητα του ερωτικού, δημιουργώντας τελικά τη δική τους /aŋ.ɡa.ˈʎa/.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Μαρίλια Χαρέμη(χορεύτρια,χορογράφος),
Κυριακή Στούρου(χορεύτρια,συνδημιουργός),
Christian Μπακογιάννης(μουσικός),
Χριστίνα Αχιλλιά(ενδυματολόγος),
Λίνα Κοκορού(δραματουργός).

Διάρκεια: 45 λεπτά

 

 

 • 23:00 ΒΕΡΤΖΙ ΜΑΒΙ

ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το πάντρεμα ποικίλων ήχων αποτελεί βασικό στοιχείο στη δημιουργία προσωπικών μουσικών συνθέσεων.

Λέξεις, εικόνες, συναισθήματα γίνονται για μας τόπος έκφρασης και αναζήτησης με όχημα το ελληνικό τραγούδι.

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Οι Βερτζί Μαβί είναι μια καλλιτεχνική ομάδα που συγκροτήθηκε το Σεπτέμβρη του 2013 και αποτελείται από μια παρέα ανθρώπων οι οποίοι ενώνοντας το μεράκι, το πάθος και την αισθητική τους εκφράζονται μέσα από το τραγούδι. Το πάντρεμα ποικίλων ήχων αποτελεί βασικό στοιχείο στη δημιουργία προσωπικών μουσικών συνθέσεων.

Λέξεις, εικόνες, συναισθήματα γίνονται για μας τόπος έκφρασης και αναζήτησης με όχημα το ελληνικό τραγούδι.

Το συγκρότημα από το ξεκίνημα του μέχρι και σήμερα πραγματοποιεί ζωντανές εμφανίσεις στην Αθήνα καθώς και κάποιες demo ηχογραφήσεις προσωπικών συνθέσεων.

 ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Δημήτρης Γιαννής – Φωνή, Τζουράς, Μπουζούκι
Ουρανία Φουρλάνου – Φωνή
Χρήστος Μαρκουλής – Ηλεκτρικό Μπάσο
Γιώργος Γιαννής – Ακουστική Κιθάρα, Φωνή
Σταύρος Βούλτσος – Ηλεκτρική Κιθάρα
Μανώλης Μαρκουλής – Τύμπανα

Διάρκεια: 60 λεπτά

 

 

ΤΡΙΤΗ 31-7-18

 • 19:00 “Κινηματογράφος και αυτο-οργάνωση: Από την εκπαίδευση ως την παραγωγή” | Balkan Can Kino | Συζήτηση

 

 • 21:15 Θερινές Προβολές - Ελληνικό Πανόραμα | Balkan Can Kino

Το Balkan Can Kino παρουσιάζει ένα ελληνικό πανόραμα σύγχρονων ταινιών μικρού μήκους. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ταινίες ντοκιμαντέρ, μυθοπλασίας και πειραματικές, που φτιάχτηκαν από ανεξάρτητους κινηματογραφιστές τα τελευταία τρία χρόνια.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ  1-8-18

 

 

 • 17:00 Children Movement

Εργαστήρι Διατροφής και Κίνησης (20 Παιδιά)

Διάρκεια: 2 ώρες

ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων τα παιδιά μέσα από διαδραστικά παιχνίδια και μαγειρική, μαθαίνουν και βιώνουν τι είναι η ισορροπημένη διατροφή και αποκτούν περιβαντολλογική συνείδηση. Ωστόσο, στον τρόπο ζωής μας πρέπει να έχουμε και άσκηση, γι’ αυτό και εμείς θα χορέψουμε. Θα γίνουμε super ήρωες!

Είναι δικαίωμα του κάθε παιδιού να αντιληφθεί τι θα τον βοηθήσει να γίνει ένας υγιείς ενήλικας και η τέχνη μπορεί να βοηθήσει σε αυτό.

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Πώς θα ήταν ο χορός σου αν είχες για παρτενέρ το αγαπημένο σου φρούτο ή λαχανικό; Ποια θα ήταν η πιο περίεργη πόζα που θα μπορούσε το σώμα σου να πάρει; Πώς θα χόρευε ένας super ήρωας; Στο πρώτο μέρος του εργαστηρίου τα παιδιά εξερευνούν μέσα από το δημιουργικό χορό το σώμα τους και τα όριά του, μέσα σε ένα  κλίμα συνεργασίας και δημιουργικότητας.

Στο δεύτερο μέρος μέσα από διαδραστικά παιχνίδια και μαγειρική μαθαίνουμε για τις τροφές που θα μας βοηθήσουν να έχουμε ένα υγιή σώμα και μυαλό, φτιάχνουμε ένα εύκολο σνακ και στη συνέχεια βρίσκουμε την απάντηση στα ερωτήματα  : «Τι είναι τα τροφοχιλιόμετρα και ποια τρόφιμα είναι της εποχής».

Η προτεινόμενη δράση επικεντρώνεται στα παιδιά, με σκοπό να αντιληφθούν την σημαντικότητα των καλών διατροφικών συνηθειών και μιας δραστήριας σωματικά μέρας και να βιώσουν για λίγο αυτόν τον τρόπο ζωής. Απώτερος στόχος να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις για να το υιοθετήσουν στην καθημερινότητα τους. Έμμεσα και οι γονείς θα δεχθούν τη γνώση, μέσα από τη ματιά των παιδιών τους. Παράλληλα, δεν ξεχνάμε ότι για να ζούμε όλοι καλά  πάνω σε αυτό τον πλανήτη πρέπει να νοιαζόμαστε για το περιβάλλον, πρώτα όμως πρέπει να τον γνωρίσουμε!

Η βασική ιδέα των εργαστηρίων προέκυψε από το γεγονός ότι στην Ελλάδα το θέμα της παιδικής παχυσαρκίας αποτελεί κοινωνικό πρόβλημα. Πρόσφατα δεδομένα δείχνουν ότι το 40% των παιδιών είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα. Αυτό οφείλεται στη μειωμένη φυσική δραστηριότητα, στην κατανάλωση φαγητών πλούσιων σε λιπαρά και σε  μεγάλες μερίδες φαγητού.  Τα παιδιά μπορούν να αντιληφθούν τι θα τα κάνει να είναι υγιής ενήλικες και μπορούν να γίνουν οι καλύτεροι δάσκαλοι για τις επόμενες γενιές.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Γεωργία Μήκου, Χορεύτρια - Διαιτολόγος
Λαμπρινή Παπαμιχαλοπούλου, Δασκάλα

 

 

 • 19:30 ΑΙΣΩΠΟΥ... ΦΙΛΟΙ | ΜΙΚΡΟΣ ΝΟΤΟΣ

Θέατρο για παιδιά

ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Είναι φίλοι αγαπημένοι, καρδιακοί, ανταγωνιστικοί, ωφελιμιστές… Είναι μια σύγχρονη ματιά στους μύθους του Αισώπου, στη ΝΕΑ διαδραστική παράσταση της θεατρικής ομάδας Μικρός Νότος, με ζωντανή μουσική, δράση, θεατρικά παιχνίδια και ξεκαρδιστικά παθήματα!

Τα παιδιά γνωρίζουν τους ηθοποιούς αλλά και τα μουσικά όργανα, τραγουδούν και παίζουν μαζί, μπαίνουν στην ιστορία για να την αλλάξουν με τις ιδέες και τις σκέψεις τους. Μέσα από παιχνίδια διαπραγματεύονται φιλίες που κάπου, κάπως, κάτι φέρνουν κι από τις σχέσεις που ζουν στην πραγματική ζωή.

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Φίλοι αγαπημένοι, καρδιακοί, ανταγωνιστικοί, ωφελιμιστές…  και φιλίες από τον κόσμο της φύσης και των ζώων, με μια σύγχρονη ματιά στους μύθους του Αισώπου, με ζωντανή μουσική, δράση, θεατρικά παιχνίδια και ξεκαρδιστικά παθήματα!

Η παράσταση Αισώπου …φίλοι ξεδιπλώνει με απρόσμενο τρόπο τους γνωστούς μύθους: «Οι δύο φίλοι και η αρκούδα», «O ψεύτης βοσκός», «Η αλεπού και τα σταφύλια», «Το λιοντάρι και το ποντίκι».

Με ζωντανή μουσική, με γνωστά και παράξενα μουσικά όργανα, με γιουκαλίλι, μπάντζο, πιανίκα, κουίκα, αυλό, καζού… Με κέφι, γνώση και αγάπη για το θέατρο για παιδιά, με κίνηση και πολλές ανατροπές!

Tα παιδιά θα απολαύσουν ένα σύγχρονο ταξίδι σε μύθους παμπάλαιους, θα διασκεδάσουν με τα παθήματα των ζώων και τις αναποδιές στις σχέσεις τους, θα αναγνωρίσουν αλήθειες στον κόσμο των ανθρώπων αλλά και στη δική τους καθημερινότητα!

Οι μεγάλοι απλά θα το καταχαρούν!

Είσαστε έτοιμοι να μπούμε στο κόσμο των μύθων του Αισώπου για να γνωρίσουμε λιοντάρια, ποντικούς, προβατάκια και λύκους, έναν νεαρό βοσκό και μια αρκούδα;

Είσαστε έτοιμοι να γνωρίσουμε φίλους καρδιακούς, που έγιναν…. μαντάρα αλλά και φίλους παιδικούς, που χάθηκαν στο δρόμο;

Σας περιμένουμε!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σύλληψη ιδέας: Τάσος Ράτζος & Χρύσα Διαμαντοπούλου
Κείμενα: Κορίνα Θεοδωρίδου
Σκηνοθεσία: Τάσος Ράτζος
Βοηθός σκηνοθέτις-επιμέλεια κειμένων: Χρύσα Διαμαντοπούλου
Μουσική σύνθεση – στίχοι τραγουδιών: Πέτρος Δαμουλής
Ηθοποιοί: Νίκος Αξιώτης, Δημήτρης Γιαννής, Χαρά Δημητριάδη
Ζωντανή μουσική: Η ομάδα Μικρός Νότος
Διδασκαλία μουσικής: Πέτρος Δαμουλής
Εικαστική επιμέλεια-κοστούμια-κατασκευή μάσκας: Μάρθα Φωκά
Επιμέλεια κίνησης/χορογραφίες: Έλενα Γεροδήμου
Επιστημονικός σχεδιασμός διαδραστικού μέρους:
Φλώρα Σπύρου, φιλόλογος-εξειδικευμένη στο DRAMA IN EDUCATION
Φωτογραφίες: Τάσος Βρεττός
Γραφιστικός σχεδιασμός υλικού: k2design
Βίντεο παράστασης: Κωνσταντίνος Γρηγορακάκης
Υπεύθυνη επικοινωνίας: Λαμπρινή Σταμάτη
Υπεύθυνη παραγωγής: Χρύσα Διαμαντοπούλου
Παραγωγή: Θεατρική ομάδα Μικρός Νότος

Διάρκεια: 70 λεπτά

 

 

 • 21:00 Dançor | Παπαθανασίου Ντέμη

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Αυτή η παράσταση είναι μια έρευνα για την αποδόμηση της κοινωνικά εγγεγραμμένης έννοιας των "δεκανικιών". Τρία άτομα με διαφορετικές ικανότητες παίζουν με πατερίτσες. Που ξεκίνα το αστείο και που σταματάει το γελοίο;  Είμαστε όλοι ίδιοι ή διαφορετικοί;  Μπορείς να παίξεις μαζί μας; Να χορέψεις μαζί μας; Που αρχίζει και που σταματάει ο χορός; Πρόκειται για μια μελέτη σχετικά με το "θηρίο" του γλύπτη Theo Jansen.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Έννοια και Χορογραφία: Παπαθανασίου Ντέμη
Χορευτές: Κωνσταντίνος Αναστασιάδης, Ερυφίλη Δρακοπούλου, Ντέμη Παπαθανασίου
Μουσική από την Ντέμη Παπαθανασίου (αποδομημένα δεκανίκια).

Η έρευνα για το παράσταση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ΒΑ Contemporary Dance Practices της Ντέμης Παπαθανασίου

Ευχαριστίες : Dr. Ana Sanchez Colberg

Διάρκεια: 15 λεπτά

 

 

 • 21:30 ΜΕΤΑΞΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ του Γεωργίου Βιζυηνού

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Μετά τους «Χαλασοχώρηδες» του Αλ. Παπαδιαμάντη και τη «Μαζώχτρα» του Αργύρη Εφταλιώτη, η νέα θεατρική παραγωγή της ομάδας μας είναι

το διήγημα του Γεωργίου Βιζυηνού «Μεταξύ Πειραιώς και Νεαπόλεως»

σε σκηνοθεσία Κώστα Παπακωνσταντίνου. Λίγα λόγια για το έργο:

Το “Rio Grande”, ένα από τα μεγαλύτερα πλοία της εποχής, ταξιδεύει από τον Πειραιά έως τη Νάπολη της Ιταλίας. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ο ποιητής συναντά μια παιδική του φίλη και τον βαθύπλουτο πατέρα της. Οι νέοι ερωτεύονται αλλά ο πατέρας της νέας έχει άλλα σχέδια για την κόρη του…

Οι δύο ερωτευμένοι καταφέρνουν να ξεπεράσουν όλες τις αποστάσεις που τους χωρίζουν, την ηλικιακή, την γεωγραφική, αλλά όχι την κοινωνική όπως την ορίζει το χρήμα…

Το κείμενο υπάρχει στον σύνδεσμο: http://www.snhell.gr/anthology/content.asp?id=486&author_id=74

Το διήγημα δημοσιεύτηκε το 1883 σε συνέχειες στην εφημερίδα Εστία.

Η ιστορία εκτυλίσσεται σαν αεράκι πάνω στο κατάστρωμα ενός πλοίου, του “Rio Grande”.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία: Κώστας Παπακωνσταντίνου
Παίζουν: Ελισσαίος Βλάχος, Κώστας Παπακωνσταντίνου, Αγγελική Μαρίνου, Χαρά Δημητριάδη (διπλή διανομή)

Διάρκεια: 70 λεπτά

 

ΔΕΥΤΕΡΑ  24-09-18

21:00 Delenda est. | Prolet OCD dance co. | Χορός
21:30 Σύγνεφο με παντελόνια του Β. Μαγιακόφσκι | “Εμείς” - “Liminal” | Θέατρο, Μουσική, Χορός.