573

“Π”

Αρχείο Παίχτηκε από 15/03/2019 έως 24/05/2019
στο Αλκμήνη
Διάρκεια: 50'
Σκηνοθέτης: Απόστολος Σταυρόπουλος
Ερμηνεύουν: Απόστολος Μαλεμπιτζής, Ευάγγελος Κοντομούς(Performance), Ηρώ Πεκτέση(Φωνή Μάνας)

Περιγραφή

Μία παράσταση για το στίγμα που κουβαλάνε οι λέξεις του Απόστολου Σταυρόπουλου,  Κάθε Παρασκευή στις 23.00, στο Θέατρο Αλκμήνη

Περισσότερα

Η ιστορία του Πέτρου

 *Κατάλληλο για ηλικίες άνω των 18 ετών

 «Τρομερή σύμπτωση το γράμμα Π στη ζωή μου. Όλοι έχουμε να διηγηθούμε μία ιστορία. Εγώ λοιπόν, θα σας πω τη δική μου. Είμαι ο Πέτρος και είμαι Πούστης. Ναι, πούστης με ένα Π κεφαλαίο. Προς θεού, μη με μπερδεύετε με το Π της γεωμετρίας 3,14. Ο Αρχιμήδης μπορεί να ανακάλυψε το δικό του Π, εγώ όμως θα σας αποκαλύψω το δικό μου. Π, όπως πούστης λοιπόν. Δεν πιστεύω να μου σοκάρεστε. Μία απλή λέξη είναι». Ο  Απόστολος Μαλεμπιτζής επί σκηνής μας αφηγείται την ιστορία του Πέτρου στην παράσταση «Π» που σκηνοθετεί ο Απόστολος Σταυρόπουλος. Αλλά τελικά ίσως και την ιστορία του κάθε Πέτρου που έχει ζήσει  φέροντας ως «ρετσινιά» τη λέξη αυτή που υποτιμητικά δίνει η κοινωνία για την σεξουαλική του ταυτότητα.

Ο μονόλογος του ομοφυλόφιλου Πέτρου διακόπτεται από τη φωνή της Μάνας (Voice over) που στέκεται δίπλα του και τον παρατηρεί αλλά και ενός performer που ανοίγει το θέμα συνολικά για την ομοφυλοφιλική κοινότητα κάνοντας αναφορές στο χτες αλλά και στο σήμερα.

Ένα έργο ωμό και σύγχρονο που με ευαισθησία προσεγγίζει μέσα από την αφήγηση του ήρωα το πώς κάποιες λέξεις έχουν παρερμηνευθεί από την κοινωνία και έχουν δώσει ένα στίγμα αρνητικότητας και χλευασμού για μια κατηγόρια ανθρώπων και των επιλογών τους.

 

Σημείωμα Σκηνοθέτη:

«Το θεατρικό έργο Π βασίζεται κυρίως στον λόγο και στον αφηγηματικό  του χαρακτήρα. Με ένα λιτό σκηνικό της παράστασης δίνεται προτεραιότητα στον λόγο και στη ζωή του ήρωα που με τρόπο τολμηρό αλλά αληθινό αυτοπροσδιορίζεται στον χώρο και στο χρόνο. Η φωνή της μάνας, ως voice over και ένας performer επί σκηνής ως drag queen σε ρόλο αφηγητή και «alter ego» λειτουργούν ως συνδετικός κρίκος του ήρωα Πέτρου με την κοινωνία και τον χρόνο. Φεύγοντας ο θεατής από την παράσταση θα ήθελα να έχει αγαπήσει τον κάθε Πέτρο που τολμά να φανερώσει τον εαυτό του στους γύρω του και να τον αποδεχτεί αγωνιζόμενος έτσι, για την ίδια τη ζωή».

Μουσική trailer: Μαριλένα Ορφανού (SOMEONE WHO ISN'T ME)
Βοηθός Σκηνοθέτη: Stergios π-tek
Video art: Stergios π-tek
Φωτογραφία: Stergios π-tek
Make up artist: Ευάγγελος Κοντoμούς

Φωτογραφίες

2 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Μέτρια παράσταση. Μόνο που ο φακός ήταν πολύ έντονος. Θα μπορούσε να παίξει περισσότερο. Κρίμα που δεν υπήρχε διανομή φυλλαδίου με περιεχόμενο θεατρικής παράστασης ή κάνα βιβλίο με διαλόγους ώστε να τους διαβάζω λόγω του προβλήματός μου που έχω...
  Ευχαριστώ θεατρομανία για την πρόσκληση.

 2. Παρακολουθήσαμε σήμερα την παράσταση.
  Λιτό σκηνικό, απλή παρουσίαση αφηγηματικού χαρακτήρα με ωμό αλλά καθόλου σκληρό και σοκαριστικό λόγο, βλέπουμε την ιστορία του ''κάθε'' Πέτρου και τον ρόλο που παίζει η κοινωνία με αντίκτυπο την ζωή του.Παράλληλα μαθαίνουμε και οι νεότεροι ορισμένα γεγονότα του παρελθόντος που σφράγισαν την κοινότητα.
  Να σημειώσω πως μου άρεσαν πολύ οι φωτισμοί και η μουσική επιλογή των τραγουδιών.
  Πολύ καλή παράσταση.
  Την συνιστώ!!!