Παίκτες - Περιοδεία 2016

Αρχείο Παίχτηκε από 29/06/2016 έως 30/06/2016
Συγγραφέας: Τένεσι Ουίλιαμς
Σκηνοθέτης: Στέφη Θεοδότου
Ερμηνεύουν: Ομάδα " ΔΡώΜΕΝΑ"

Σχετικά

Τρία έργα του Τένεσι Ουίλιαμς...

Στο Θέατρο Κέντρου Νεότητας Χαλανδρίου, οδός: Δαναϊδων και Αντιγόνης

29 και 30 Ιουνίου 8:30μμ

Το Έργο "Παίκτες" αποτελεί μία προσέγγιση στις σχέσεις των ανθρώπων - στενά συνυφασμένων με ρόλους. Σχέσεις φίλων, αδερφών, συζύγων, συνυφάδων, πατέρα-γιου, πεθεράς-νύφης... σχέσεις ανθρώπων σε ρόλους.
Ρόλοι από 3 από τα κλασσικά έργα του Τένεσι Γουίλιαμς, στοιχεία των οποίων αποτελούν αναπόσπαστα κομμάτια μας. Μέσα από τη γυναικεία οπτική η οποία περιστρέφεται γύρω από έναν άντρα, όπως ο ίδιος ο Τένεση Γουίλιαμς συνήθιζε να γράφει αγαπώντας τη γυναικεία ψυχοσύνθεση, όμως και τελικό λόγο θα έχει και ο άντρας, άντρας μεταξύ αντρών, άντρας με άντρα.
Στη μεγάλη σκηνή της ζωής, οι άνθρωποι παίζουν ρόλους που καθορίζουν την συμπεριφορά και τις κινήσεις τους. Ανάλογα τη θέση τους και τη θέση των άλλων συν-κινούνται και συν-χρονίζονται. Αλληλεπιδρούν, προσπερνάνε, βρίσκουν αδιέξοδους και μένουν στάσιμοι, νικούν, νικιούνται, συμπορεύονται.
Τα γεγονότα συμβαίνουν παράλληλα - ταυτόχρονα, χωρίς την άμεση συγκατάθεσή τους, χωρίς την απόλυτη επίβλεψή τους. Και πολλά συμβαίνουν για αυτούς χωρίς αυτούς.
Ποιος κινεί τα νήματα της ζωής τους; Είναι πιόνια ή παίκτες;
Ίσως η θέση που βρίσκονται όπως και οι επιλογές που έχουν να μην είναι ανεξάρτητες από τους άλλους, ούτε άπειρες. Όμως αυτοί αποφασίζουν πώς, πότε και γιατί να παίζουν! Εσύ;