Προγραμματισμός 2015-16 στο θέατρο Πάνθεον

Αρχείο Παίχτηκε από έως

Περιγραφή

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2015- 2016 Τρεις μεγάλες παραγωγές περιλαμβάνει το πρόγραμμα του θεάτρου ΠΑΝΘΕΟΝ για τη φετινή θεατρική περίοδο. Ήδη από την προηγούμενη χρονιά το Πάνθεον έκανε μια θεαματική είσοδο στον χώρο του θεάτρου και καταγράφηκε ως μια από τις σημαντικότερες σκηνές για την παρουσίαση των μεγάλων θεαμάτων με πολυπληθείς θιάσους και ζωντανή ορχήστρα. Την έναρξη […]

Περισσότερα

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2015- 2016

Τρεις μεγάλες παραγωγές περιλαμβάνει το πρόγραμμα του θεάτρου ΠΑΝΘΕΟΝ για τη φετινή θεατρική περίοδο. Ήδη από την προηγούμενη χρονιά το Πάνθεον έκανε μια θεαματική είσοδο στον χώρο του θεάτρου και καταγράφηκε ως μια από τις σημαντικότερες σκηνές για την παρουσίαση των μεγάλων θεαμάτων με πολυπληθείς θιάσους και ζωντανή ορχήστρα.

Την έναρξη των παραστάσεων θα κάνει το διάσημο μιούζικαλ Nine των Arthur Kopit και Maury Yeston, σε απόδοση από τα ιταλικά του Mario Fratti και βασισμένο στο 8 1/2 του Fellini που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα από ένα θίασο εκλεκτών συνεργατών:

O Βασίλης Χαραλαμπόπουλος μαζί με τις Μάρω Κοντού, Κατερίνα Λέχου, Νάντια Μπουλέ, Αγορίτσα Οικονόμου, Έλενα Παπαρίζου, Κατερίνα Παπουτσάκη, Τάνια Τρύπη, 14 υπέροχες ηθοποιούς και χορεύτριες και 12μελή ορχήστρα υπό τη διεύθυνση του Αλέξιου Πρίφτη.

Η δεύτερη μεγάλη παραγωγή είναι το πολυβραβευμένο μιούζικαλ VICTOR VICTORIA που περιγράφει την ιστορία μιας πάμφτωχης σοπράνο που μεταμφιέζεται σε ομοφυλόφιλο άντρα και θριαμβεύει στα μεγάλα κλαμπ του μεσοπολεμικού Παρισιού.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ένας νέος ταλαντούχος σκηνοθέτης με ιδιαίτερη αισθητική ματιά, ο Απόλλωνας Παπαθεοχάρης ενώ τον ρόλο του Βίκτωρ–Βικτόρια υποδύεται η Εβελίνα Παπούλια.

Παίζουν:

Γιάννης Ζουγανέλης, Γιάννης Στάνκογλου, Θεοδώρα Τζήμου, Δημήτρης Φραγκιόγλου, Γιώργος Σουξές, Γιώργος Κοψιδάς.

Θα ακολουθήσει το ποιητικό αριστούργημα του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», η μεγαλύτερη και πιο σπαρακτική ιστορία αγάπης όλων των εποχών που πρόκειται να ανέβη τον Απρίλιο του 2016 σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Λιγνάδη. Ο σκηνοθέτης προτάσσει τον ποιητικό λόγο του έρωτα, όπως τον εκφράζουν οι απόλυτα ρομαντικές, δηλαδή οι ακραίες καρδιές για να δημιουργήσει μια παράσταση μεταξύ… ουρανού και γης, μεταξύ… εφικτού και ονείρου.

Παράλληλα θα διοργανωθούν μουσικά γεγονότα με σπουδαίους καλλιτέχνες τα οποία επιμελείται ο συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου ενώ για το καλοκαίρι ετοιμάζεται μια πολύ φιλόδοξη και σημαντική παραγωγή, έτσι ώστε η λειτουργία του Πάνθεον να είναι δωδεκάμηνη παράγοντας καλλιτεχνικό και οικονομικό αποτέλεσμα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.