2169

Σήμερα ξύπνησα παιδί

Προσεχώς
2ος χρόνος παραστάσεων
Διάρκεια: 90’ (χωρίς διάλειμμα)
Κείμενο: βασισμένο σε έργα του Έρμαν  Έσσε.
Σκηνοθέτης: Ομάδα Αντιστροφή
Σκηνικά: Νάσια Πλέτση
Μουσική: Αθηνά Ξανθάκου (πρωτότυπη)
Ερμηνεύουν: Δανάη Καρρά, Κύρα Καρυτινού, Φιλίππα Σκούρτη, Αλεξία Στολιδάκη

Περιγραφή

Ένα παιδί έρχεται στον κόσμο. Ο νονός ζητά από την μητέρα του να κάνει μία και μόνο ευχή για τον γιο της κι αυτός θα την πραγματοποιήσει. Η ευχή γίνεται πραγματικότητα. Το παιδί μεγαλώνει κι όλοι οι δρόμοι του ανοίγονται χωρίς καμία προσπάθεια. Μπορεί όμως να ενηλικιωθεί κανείς χωρίς να συναντήσει κανένα εμπόδιο; Μια παράσταση εμπνευσμένη από τη ζωή και το έργο του Έρμαν Έσσε.

Περισσότερα

 «Ό, τι για έναν άνθρωπο είναι θησαυρός, στον άλλον ηχεί σαν τρέλα»

Έρμαν Έσσε

Ένα παιδί έρχεται στον κόσμο. Το αιώνιο ερώτημα, που ταλανίζει τις ψυχές των ανθρώπων «πού βρίσκεται τελικά  η ευτυχία;» έρχεται να θέσει ο μικρός Αύγουστος, μια απορία που διχάζει ένα παιδί, το οποίο αγνοεί τα δεινά αλλά και την χαρά που του επιφυλάσσει η ζωή. Σαν από μηχανής θεός, εμφανίζεται ο νονός του παιδιού και ζητά από την μητέρα του να κάνει μία και μόνο ευχή για τον  γιο της, την οποία και πραγματοποιεί.

Όλοι αγαπούν τον Αύγουστο και νιώθουν μια περίεργη έλξη όταν βρίσκονται κοντά του. Όταν ο Αύγουστος μεγαλώνει, γνωρίζει μια άσωτη ζωή επιθυμιών, ηδονών, δίχως όνειρα, με παροδικά σχέδια, τα οποία για έναν παράδοξο λόγο δεν μένουν ανεκπλήρωτα. Είναι όμως ευτυχισμένος; Μήπως αυτή η ζωή, δίχως όρια, που κάνει, δεν είναι η ευτυχία, αλλά η οδυνηρή παραπλανητική πραγματικότητα;

Το λουλούδι που άνθισε στην ψυχή αυτού του παιδιού, θα μαραθεί και ίσως τότε καταλάβει πως  η αληθινή ευτυχία δεν βρίσκεται στην αγάπη και τον θαυμασμό που εισπράττει από τους συνανθρώπους του, αλλά στην αγάπη που εκείνος τους παραχωρεί.

Η θεατρική ομάδα Αντιστροφή, τον Ιανουάριο – Μάρτιο του 2018 παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία,  στο Faust Theatre Bar, τα σημαντικότερα έργα του Έρμαν Έσσε, τα οποία συσσώρευσε και τα τοποθέτησε σε ένα αδιάσπαστο θεατρικό δρώμενο, το «Σήμερα Ξύπνησα Παιδί»

Σκηνοθετική Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Μουταφτσής
Φωτογραφία: Σπύρος Περδίου  
Επικοινωνία : Άντζυ Νομικού ( A-Priori )

Φωτογραφίες

Πότε & Πού

Faust

Καλαμιώτου 11
Τηλ: 210 3234095 Email: [email protected] Website: www.faust.gr

Εισιτήρια:

Σάββατο 10€ κανονικό και 5€ άνεργοι, φοιτητικό, αμεα
 Κυριακή 12€ κανονικό  και 6 € άνεργοι, φοιτητικό, αμεα
Πληροφορίες: 210 3234095
Προπώληση: viva

Πρεμιέρα:

Ημέρες & Ώρες
Δ
Τ
Τ
Π
Π
Σ 18:00
Κ 20:00