ΣίβυλλαΕxit

Διάρκεια: 120' με διάλειμμα
Συγγραφέας: Γιώργος Γιαννακόπουλος, Μάνος Φύτρος, Αντώνης Χαχλάκης
Σκηνοθέτης: Γιώργος Γιαννακόπουλος
Ερμηνεύουν: Μάνος Φύτρος, Πάνος Κλάδης, Χριστίνα Νιώτη, Αντώνης Χαχλάκης Νίκος Μαυρόπουλος, Γρηγόρης Τσαλής ,Εφη Ζαμπέλη, Γιούλη Ρωσσώνη, Λεωνίδας Ξηνταβελωνης, Μαριαλένα Φύτρου, Έφη Τσόγκα  και Σπύρος Τσίριμπας
Παίζουν μουσική: Έφη Τσόγκα (πιάνο)

Περιγραφή

Όπως κάθε χρόνο, έτσι κ φέτος, το Δημοτικό Θέατρο Δάφνης Υμηττού "Φάνης Χηνάς" και το θεατρικό εργαστήριο Διάθλαση (www.diathlasi.org) ξεκινά δυναμικά την νέα χρονιά με το έργο "ΣίβυλλαExit" του Γιώργου Γιαννακόπουλου, Μάνου Φύτρου και Αντώνη Χαχλάκη! Αυτή λοιπόν τη τελευταία νύχτα πριν το  «ΣίβυλλαΕxit» το κουτούκι της Σίβυλλας το ανοίγουν όπως πάντα, με το κρασί, το κέφι και τα τραγούδια, αλλά και μ’ ένα σκοπό: Να ξαναβρεθούν φίλοι και θαμώνες, περαστικοί και συνοδοιπόροι, να τους κρατήσουν ή να τους ξεπροβοδίσουν.

Περισσότερα

Από το θεατρικό εργαστήριο "διάθλαση" του οργανισμού πολιτισμού και αθλητισμού Δάφνης –Υμηττού

 Το  «Brexit» μπορεί να φάνηκε βαρύ πλήγμα, αλλά ελάχιστα θορύβησε την Ευρωζώνη, για «Grexit» ούτε λόγος και στα Ευρωπαϊκά κέντρα αποφάσεων βαράνε το σκοπό και μεις χορεύουμε!

Ναι, χορεύουμε, ενώ στο τόπο μας δεν λέει να στερέψει  η φτώχεια, η ανεργία κι’ η κακοπέραση. Υπομονή κι’ υπομονή, χρόνο το χρόνο και όπως πάμε… δεκαετία τη δεκαετία!

Ο Σωτήρης όμως -ο κάπελας του κουτουκίου της Σίβυλλας- κουράστηκε να περιμένει, φωνάζει τους συνεργάτες του και παίρνουν την απόφαση να μαζέψουν τα βαρέλια και τα τραγούδια τους και να του δίνουν.

Ν’ ανέβουν τα σκαλιά του υπογείου, να περάσουν συνοριακούς σταθμούς, προβλήτες καραβιών και πύλες αεροδρομίων, με προορισμό την Ισλανδία, την Σουηδία, την Αυστραλία …..όπου να'ναι, αλλά μακριά από δω, απ’ αυτό το τόπο που «εκπολιτίστηκε» και δεν τρώει τα παιδιά του, απλά τα διώχνει!

Βοηθοί σκηνοθέτη: Νίκος Μαυρόπουλος - Μάνος Φύτρος - Αντώνης Χαχλάκης

www.diathlasi.org
https://www.facebook.com/diathlasi/
https://www.facebook.com/dimotikotheatrodafnis/