Σώμα. Ιερογλυφικό

Διάρκεια: 45΄
Σύλληψη: Μαρίνα Μέργου
Δραματουργική επεξεργασία: Ευδοκία Δεληπέτρου
Σκηνοθέτης: Μαρίνα Μέργου
Σκηνογραφία: Χριστίνα Κωστέα
Κοστούμια: Χριστίνα Κωστέα
Φωτισμοί: Γιώργος Αγιαννίτης
Χορογραφία: Κατερίνα Δρακοπούλου

Περιγραφή

Η πολυμεσική παράσταση σωματικού θέατρου «Σώμα. Ιερογλυφικό» παρακολουθεί τις διαδοχικές μεταμορφώσεις του γυναικείου σώματος μέσα από την αναμέτρηση μίας γυναίκας με την ασθένεια.

Περισσότερα

Στον χώρο της φαντασίας το σώμα γίνεται συνείδηση και αναμετριέται με το χρόνο εντός έδρας.

Η πολυμεσική παράσταση σωματικού θέατρου «Σώμα. Ιερογλυφικό» παρακολουθεί τις διαδοχικές μεταμορφώσεις του γυναικείου σώματος μέσα από την αναμέτρηση μίας γυναίκας με την ασθένεια. Ο αγώνας της φαντασίας να εξισορροπήσει το τραύμα δημιουργεί ρωγμές στο χρόνο. Τα νήματα του ονείρου και της πραγματικότητας συνυφαίνονται σε μία παράσταση όπου το ανθρώπινο σώμα συνδιαλέγεται με το τεχνολογικό τοπίο.  Πηγή έμπνευσης της πειραματικής αυτής παράστασης υπήρξε το ποίημα του Τίτου Πατρίκιου «Υμνώ το Σώμα» το οποίο η ομάδα InBetween προσεγγίζει μέσα από τις δικές τις ερευνητικές καταβολές: το διαπολιτισμικό θέατρο, και συγκεκριμένα την αισθητική της ιαπωνικής εικονογραφίας, την υπαινικτική κομψότητα της ποίησης χαϊκού, την αφαιρετικότητα και τις γλυπτικές φόρμες του χορού Butoh σε συνδυασμό με τα σύγχρονα πολυμέσα.

ΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ IN BETWEEN

Video Art: Γιώργος Καρτάλος
Φωτογραφία: Ιουλία Λαδογιάννη
Σχεδιασμός αφίσας- προγράμματος: Αγγελική Φασιλή
Βοηθός Παραγωγής: Μαριάννα Βαλσαμά Παίζουν: Κατερίνα Δρακοπούλου, Μαρίνα Μέργου, Λένα Μαραβέα

Η παράσταση συμμετέχει στο πρόγραμμα «Ανοιχτές Πόρτες. Από την πρόβα στη σκηνή»  του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών  και το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.