Surriento – Ο Κόσμος Ξανά

Αρχείο Παίχτηκε από 08/01/2022 έως 10/04/2022
στο Εργοτάξιον
Συγγραφέας: Θανάσης Τριαρίδης
Σκηνοθέτης: Έφη Μεράβογλου
Σκηνογραφία: 92 ArtSchool
Κοστούμια: Σοφία Κατσουρά
Φωτισμοί: Παύλος Μαυρικίδης
Μουσική: Ρωξάνη Χατζηδημητρίου
Ερμηνεύουν: Στέλιος Πετράκης, Κατερίνα Μπουζάνη

Περιγραφή

Ο Τεχνοχώρος Εργοτάξιον παρουσιάζει για πρώτη φορά το έργο του Θανάση Τριαρίδη Surriento – Ο Κόσμος Ξανά σε σκηνοθεσία Έφης Μεράβογλου

Περισσότερα

Δυστοπικός κόσμος, σε συνθήκες περιβαλλοντικής καταστροφής και κατακλυσμικής πτώσης της κοινωνίας. Χρόνια πριν η ανθρωπότητα ετοιμαζόταν γι’ αυτή την καταστροφή και γνώριζε ότι το μέλλον θα είναι δυσοίωνο. Όλες οι έρευνες και τα πειράματα γίνονται για την μακροζωία του ανθρώπου και για τον πλήρη έλεγχο του εγκεφάλου.

Στο σήμερα οι άνθρωποι ζουν περισσότερο στη Hyperlife, την παραπραγματικότητα και λιγότερο στην Trashworld, την πραγματική ζωή. Το «Beyond be you» είναι ένα πρωτοποριακό project, είναι η τελευταία λέξη της παραπραγματικότητας με την οποία συνδέεσαι και όλα γίνονται δυνατά. Γίνεσαι όποιος θέλεις, όπου θέλεις! Συμμετέχεις σε ένα θεματικό ταξίδι εναλλακτικής πραγματικότητας με συγκεκριμένους κανόνες και περιορισμούς.

Οι άνθρωποι του μέλλοντος μπορούν να αποδράσουν απ’ την δυστοπική πραγματικότητα και να μεταφέρονται σε μία παραπραγματικότητα όπως την φαντάζονται και την επιθυμούν…

Ένα ζευγάρι βιώνει τον έρωτα του από την αρχή, με άλλους όρους, σε μια άλλη ζωή, χωρίς η γυναίκα να γνωρίζει την εξέλιξη της ιστορίας. Έχουν δύο ώρες για να ανατρέψουν το παρελθόν τους

Μια δυνατή ιστορία αγάπης, δύο άνθρωποι που ερωτεύονται από την αρχή, κάθε φορά που γνωρίζονται, που αγωνίζονται να μείνουν μαζί, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να δώσουν τέλος στη ζωή τους.

Σχεδιασμός Φωτισμών & ειδικές κατασκευές: Παύλος Μαυρικίδης

Χειρισμός ήχου & φωτισμών: Γιάννης Καραλιάς

Βοηθός Σκηνοθέτη: Ανδριάνα Σταυριδοπούλου

Βοηθοί παραγωγής: Γιάννης Καραλιάς, Γιώργος Κάλτσας

Γραφιστικά: Alira

Παραγωγή: ArtandMediaZone

Φωτογραφίες

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Παρακολουθήσαμε την παράσταση το Σάββατο 12/03/22 με διπλή πρόσκληση από το theatromania το οποίο και ευχαριστώ πολύ.

    Το έργο μου θύμησε επεισόδιο της τηλεοπτική σειράς "Black Mirror" βάζοντας και κάποια ηθικά διλήμματα. Στην αρχή δεν μου άρεσε κυρίως λόγω του χαρακτήρα της γυναίκας στο σενάριο. Στην πορεία όμως η ιστορία μου άρεσε πολύ. Ο κ. Πετράκης πολύ καλός και τον απόλαυσα στο μονόλογο του, στο σημείο που εξηγούσε στη γυναίκα τί συμβαίνει και που βρισκόμαστε. Απέδωσε σωστά το συναίσθημα. Οι ηθοποιοί πολύ καλοί και οι 2, απέδωσαν εξαιρετικά τους ρόλους τους και άξιζαν το δυνατό χειροκρότημα.

    Ευχαριστούμε και πάλι theatromania.

  2. Μια πολύ ενδιαφέρουσα παράσταση με εξαιρετικές ερμηνείες! Πολύ καλό δέσιμο και χημεία μεταξύ των ηθοποιών, λίγο υπερβολικά ίσως τα ξεσπάσματα της κοπέλας (άλλα μάλλον έτσι το απαιτούσε ο ρόλος). Πολύ καλή μουσική, λιτό και απέριττο αλλά ενδιαφέρον σκηνικό, σωστοί φωτισμοί.
    Αν δε μας άρεσε κάτι, ήταν η μεγάλη αναμονή μέχρι να ξεκινήσει η παράσταση (μισάωρο από την προγραμματισμένη έναρξη, αν και στο τηλεφώνημα επιβεβαίωσης μας είπαν να πάμε και 20 λεπτά νωρίτερα).
    Σίγουρα μια συγκινητική (έως και λυπηρή) παράσταση αξιώσεων, που σε προβληματίζει έντονα για το μέχρι πού μπορεί να φτάσει η επιστήμη, και κατά πόσον βοηθά στον πόνο για την απώλεια αγαπημένων και πόσο μάταιο είναι να προσπαθείς μέσω αυτής να αλλάξεις λάθη ή να επουλώσεις τραύματα του παρελθόντος.