Τα φεγγάρια του έρωτα

Τραγουδούν: Μαριλιάνα Ρηγοπούλου

Περιγραφή

Στις 26 Ιουνίου ημέρα Κυριακή και ώρα 21:00 μ.μ. στον Πολυχώρο Τέχνης: «Αλεξάνδρεια», σ’ένα ειδυλλιακό χώρο ενός ολάνθιστου κήπου, κάτω απ’τον έναστρο ουρανό της Αθήνας, θα λάβει χώρα η μουσική παράσταση του πιανίστα Οδυσσέα Κουμάτου με φιλική συμμετοχή της σοπράνο Μαριλιάνας Ρηγοπούλου με τίτλο: «Τα φεγγάρια του έρωτα».

Περισσότερα

« Άφησέ με να’ ρθω μαζί σου. Τι φεγγάρι απόψε!

Είναι καλό το φεγγάρι, δεν θα φαίνεται που ασπρίσαν τα μαλλιά μου. Το φεγγάρι θα κάνει πάλι χρυσά τα μαλλιά μου. Δεν θα καταλάβεις. Άφησέ με να’ ρθω μαζί σου».

Γιάννης Ρίτσος

 

Στα δικά μας φεγγάρια, τα χρυσά, γιομάτα θύμησες, συννεφιασμένα, χλωμά, σκοτεινά, θλιβερά, απόκοσμα, στο μεταίχμιο από «το αδοκίμαστο και το απ’αλλού φερμένο» εκεί που «είμ’ εγώ που φωνάζω κι είμ’ εγώ που κλαίω, μ’ ακούς. Σ’αγαπώ, σ’αγαπώ, μ’ακούς», εκεί που «οι μπερντέδες ήταν κόκκινοι, κι ήταν άσπρο το κρεββάτι», « κι έπινα μέσ’ απ’ τα χείλια σου γλυκιάν άχνα σαν το μύρο», εκεί που μοιάζουν «σαν όλα τα’άλλα να’ναι αμελητέα, και μόνο εσύ, εσύ, εσύ», «σαν έρθουν της αγάπης, σαν έρθουν οι σκιές», μ’ αυτά τα φεγγάρια θα ονειρευτούμε, θα ταξιδέψουμε, θα γευτούμε τη μεγαλειώδη πράξη του έρωτα στο πέπλο που ύφαναν τ’αστέρια κι απόστασαν τα δάκρυα της βροχής, στη νύχτα που μυρίζει γιασεμί κι ακροβατεί στα σύννεφα.

Για σας, που δεν χάσατε ποτέ το δικό σας φεγγάρι, για σας που δεν πλήρωσε η ψυχή τα όνειρά της, για σας που είσαστε αιθεροβάμονες , για σας τραγουδάμε «Τα φεγγάρια του έρωτα» κάτω απ’ τον έναστρο ουρανό.

Ας συμπορευθούμε!

 

«Δεν ωφελεί να καρτεράς αν είναι να’ ρθει, θέ να’ρθεί δίχως να νιώσεις από πού και, πίσω σου πλησιάζοντας με βήματα σβησμένα……..».

Κ. Ουράνης.

 

Φιλική συμμετοχή στο τραγούδι –απαγγελίες η σοπράνο: Μαριλιάνα Ρηγοπούλου

Στο πιάνο: Οδυσσέας Κουμάτος