Τα παπούτσια του βαρύτονου

Αρχείο Παίχτηκε από 28/11/2015 έως 20/12/2015
στο Black Box (Θεσσαλονίκη)
Διάρκεια: 60'
Συγγραφέας: Δημήτρης Μπασλάμ
Σκηνοθέτης: Δημήτρης Σωτηρίου,Δημήτρης Μπασλάμ
Ερμηνεύουν: Γιώργος Νικόπουλος,Δημήτρης Πολίτης

Περιγραφή

Ο Δημήτρης Σωτηρίου και ο Δημήτρης Μπασλάμ σκηνοθετούν από κοινού τα παπούτσια του Βαρύτονου, έργο που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του μουσικού και συγγραφέα Δημήτρη Μπασλάμ.

Περισσότερα

Ο κύριος Χαρίτονος ήταν βαρύτονος, όχι μάγειρας, ράφτης, μπάτλερ, επιπλοποιός αλλά, ένας καλοστεκούμενος, ευγενικός και πάντοτε καλοντυμένος βαρύτονος. Η εμμονή του με μία νότα, το κόντρα Λα, του προκαλεί άγχος. Το άγχος του εν συνεχεία ιδρώτα και αλυσιδωτά φούσκωμα των ποδιών, κάτι που αν μη τι άλλο δεν περνάει απαρατήρητο. Αυτό αναγκάζει τον κύριο Χαρίτονο να επισκέπτεται πολύ συχνά τον υποδηματοποιό του, τον κύριο Λαυρέντη, ώστε να παραγγέλνει όλο και μεγαλύτερο μέγεθος παπουτσιών.
Τα μαύρα λουστρίνια νούμερο 44, που φορά στην πρώτη πρόβα, αντικαθίστανται διαδοχικά και καταλήγουν την ημέρα της πρεμιέρας στο εκπληκτικό νούμερο 69. Κανένας και τίποτα δεν μπορεί να ηρεμήσει και να χαλαρώσει τον κύριο Χαρίτονο. Ούτε ο έρωτας που βρήκε στο πρόσωπο της ωραιότατης κυρίας Ήβης, που παίζει τούμπα, ούτε η πάντα θετική και παιχνιδιάρικη διάθεση του κορεπετίτορα της Λυρικής, του κυρίου Επίλεκτου, ούτε ο Μαέστρος, ο κύριος Αμφίσημος, ο οποίος δήλωνε πάντοτε ικανοποιημένος από τις πρόβες, ούτε η αγάπη και ο θαυμασμός των μουσικών στο πρόσωπό του, ούτε καν το αγγλικό μπαστούνι, το οποίο του έκανε δώρο μαζί με τις συμβουλές του ο κύριος Λαυρέντης.

Είχε κάνει λάθος ο κύριος Χαρίτονος. Το κατάλαβε, απλώς νόμιζε πως το λάθος του ήταν άλλο.
Παραγωγή ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας
Ο Δημήτρης Σωτηρίου και ο Δημήτρης Μπασλάμ σκηνοθετούν από κοινού τα παπούτσια του Βαρύτονου, έργο που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του μουσικού και συγγραφέα Δημήτρη Μπασλάμ.
Επί σκηνής δύο performers, ο Γιώργος Νικόπουλος και ο Δημήτρης Πολίτης σε χορογραφία του Δημήτρη Σωτηρίου, αφηγούνται την ιστορία του κυρίου Χαρίτονου Φουξ.

Του Βαρύτονου κυρίου Φουξ. Κινούνται, επικοινωνούν, αστειεύονται, χορεύουν, μέσα σε μία απέριττη φωτιστική εγκατάσταση με την ατμοσφαιρική μουσική του Δημήτρη Μπασλάμ.
Συντελεστές
Κείμενο Δημήτρης Μπασλάμ
Χορογραφία Δημήτρης Σωτηρίου
Σκηνοθεσία Δημήτρης Σωτηρίου,Δημήτρης Μπασλάμ
Ερμηνεύουν Γιώργος Νικόπουλος,Δημήτρης Πολίτης
Μουσική - Sound design Δημήτρης Μπασλάμ
Φωτισμοί Μαρία Λαζαρίδου
Δήμητρα Αλουτζανιδου
Κοστούμια Νίκος Δάλλας
Επιμέλεια παραγωγής Φαίη Πανουσοπούλου

 

Βίντεο

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το κείμενο υπέροχο, οι πρωταγωνιστές εξαιρετικοί με άψογα συντονισμένες αρμονικές κινήσεις που συμπλήρωναν το λόγο και την μελωδική μουσική! Δύο άτομα σε έναν μονόλογο που όμως γεμίζουν τη σκηνή με πλήθος από νοητές εικόνες. Καμία υπερβολή, καμία έλλειψη. ΜΠΡΑΒΟ σε όλους τους συντελεστές! Πολύ ξεχωριστή παράσταση. Μην τη χάσετε!

  2. Μια ευρηματική παράσταση που την ευχαριστηθήκαμε για την φρεσκάδα, το χιούμορ, τις ερμηνείες και την κινησιολογία της καλοδουλεμένης αυτής ομάδας. Το πλούσιο κείμενο, η ωραία μουσική, το λιτό αλλά λειτουργικό σκηνικό δύσκολα θα απογοητεύσουν τον θεατή. Ευχαριστούμε πάρα πολύ για τις προσκλήσεις ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ. 🙂