Θα σε πάρω να φύγουμε

Συγγραφέας: Άγγελος Πυριόχος(κείμενο-έρευνα)
Σκηνοθέτης: Φωκάς Ευαγγελινος
Σκηνογραφία: Εύα Νάθενα
Κοστούμια: Εύα Νάθενα
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Χορογραφία: Φωκάς Ευαγγελινός
Ερμηνεύουν:

Στο θίασο πρωταγωνιστούν:
Στο ρόλο της «Κύριας Επιθεώρησης» ο Αντώνης Λουδάρος

Τάνια Τρύπη, Μέμος Μπεγνής, Μιχάλης Μαρίνος, Χαρά Κεφαλά, Μαριάννα Πολυχρονίδη, Μίνως Θεοχάρης,

Στο ρόλο του κομπέρ ο Γιώργος Καπουτζίδης

Μαζί τους οι: Αντιγόνη Ψυχράμη, Μανόλης Θεοδωράκης, Λίνα Εξάρχου, Δήμητρα Σιγάλα, Αδάμ Τσαρούχης, Λήδα Μανουσάκη, Αναστάσης Δεληγιάννης, Λίζα Ψαλτάκου, Στράτος Λύκος, Δημήτρης Γαλάνης, Λουίζα Πυριόχου, Λάμπρος Κτεναβός, Αλέξανδρος Ψυχράμης, Τατιάνα Μύρκου.
Παίζουν μουσική: Κώστας Αναδιώτης, (ακορντεόν), Γιάννης Αρβανιτάκης (τρομπόνι), Νικόλας Βογιατζής (πιάνο), Μαρίνος Γαλατσινός (σαξόφωνα), Τάσος Λιβέρης (ντραμς), Μανώλης Μιχαλάκης (μπουζούκι), Γιάννης Μωραΐτης (τρομπέτα), Κώστας Νικολόπουλος (κιθάρα), Γιάννης Σαρόγλου (μπάσο)

Την ορχήστρα διευθύνει ο μαέστρος Γιώργος Κατσαρός

Περιγραφή

Η παράσταση «Θα σε πάρω να φύγουμε» (που χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως «η παράσταση της χρονιάς»), ήταν ένα εντυπωσιακό και τρυφερό αφιέρωμα στην Αθηναϊκή Επιθεώρηση, που παρουσιάστηκε με τεράστια επιτυχία, μετά από απαίτηση του κοινού και για λίγες μόνο παραστάσεις, στο Θέατρο Badminton το 2013.

Περισσότερα

Αυτό το μουσικοχορευτικό υπερθέαμα αφηγείται την ιστορία της Ελλάδας μέσα από την πορεία της επιθεώρησης. Πρωταγωνίστρια είναι η ίδια η «Κυρία Επιθεώρηση», που επιστρέφει στη σκηνή για να ταξιδέψει τον κομπέρ – εγγονό της πίσω στο χρόνο, στις σημαντικότερες στιγμές της.

Στο σανίδι παρελαύνουν οι μυθικοί πρωταγωνιστές, οι αμίμητες ατάκες, οι σπουδαίες φωνές, τα αθάνατα τραγούδια και τα λαμπερά θέατρα της χρυσής εποχής της επιθεώρησης. Κι από κοντά η επικαιρότητα, οι πολιτικές και κοινωνικές αλλαγές, η αστικοποίηση, η μοίρα της Ελλάδας. H «Κυρία Επιθεώρηση», νυμφευμένη στην παράσταση μ’ ένα δεξιό αλλά ερωτευμένη μ’ έναν αριστερό, διχασμένη ανάμεσα στο αστικό και το λαϊκό, το χιούμορ και τη σοβαρότητα, είναι η ίδια, η αιωνίως διχασμένη Ελλάδα.

Ένας 35μελής θίασος από ηθοποιούς, τραγουδιστέςμουσικούς και χορευτές – η «dream team» του ελληνικού μουσικού θεάτρου – ζωντάνεψε τις περιπέτειες, τα σουξέ και τους έρωτες της «Κυρίας Επιθεώρησης» σε σκηνοθεσία και χορογραφίες του Φωκά Ευαγγελινού. Στο ρόλο της «Κυρίας Επιθεώρησης» ο Αντώνης Λουδάρος, ο οποίος βραβεύτηκε για το ρόλο αυτό από την Ακαδημία Θεατρικών Βραβείων. Μαζί του οι Τάνια ΤρύπηΜέμος ΜπεγνήςΜιχάλης Μαρίνος, Χαρά ΚεφαλάΜαριάννα Πολυχρονίδη και Μίνως Θεοχάρης. Στο ρόλο του κομπέρ ο Γιώργος Καπουτζίδης. Τα κείμενα και τους νέους στίχους έγραψε ο Άγγελος Πυριόχος, ενώ για τη μουσική και τις νέες συνθέσεις υπεύθυνος ήταν ο Γιώργος Κατσαρός, ο οποίος ήταν και ο διευθυντής της ορχήστρας, όπως έκανε για πολλές δεκαετίες στην ιστορία του είδους. Το εντυπωσιακό σκηνικό περιβάλλον υπέγραψε η Εύα Νάθενα, η οποία επιπλέον σχεδίασε πάνω από 300, αντιπροσωπευτικά της εποχής, λαμπερά κοστούμια

Μουσική Διεύθυνση: Γιώργος Κατσαρός
Παραγωγή: Μιχάλης Αδάμ

Βίντεο