291

Το κενό αυτοπροσώπως

Αρχείο Παίχτηκε από 13/11/2015 έως 31/01/2016
στο Πόλη Θέατρο
Συγγραφέας: Άκης Δήμου
Σκηνοθέτης: Κωνσταντίνος Ρήγος
Ερμηνεύουν: Δάνης Κατρανίδης, Παναγιώτα Βλαντή, Σίσσυ Τουμάση, Κωνσταντίνος Κουνέλλας

Περιγραφή

Το Πόλη Θέατρο καλωσορίζει τη θεατρική σεζόν με τη νέα - άπαιχτη - κωμωδία του Άκη Δήμου «Το κενό αυτοπροσώπως» σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου, με πρωταγωνιστές τους Δάνη Κατρανίδη και Παναγιώτα Βλαντή. Το κενό αυτοπροσώπως είναι μια κωμωδία για την ήττα. Γράφτηκε τον Σεπτέμβριο του 2015.

Περισσότερα

Στις 5 Φεβρουαρίου η παράσταση κάνει πρεμιέρα στο Θέατρο Εγνατία της Θεσσαλονίκης. Προμηθευτείτε έγκαιρα τα εισιτήρια σας για τις 3 τελευταίες εβδομάδες παραστάσεων στην Αθήνα, στα ταμεία του Θεάτρου και στο viva.gr.

Ένα αθηναϊκό διαμέρισμα τον ιλαροτραγικό Αύγουστο του 2015. Μια διάσημη σχεδιάστρια μόδας που αποστρέφεται το μαύρο χρώμα. Ένας νευρωτικός - παραλίγο σκηνοθέτης - με ροπή στις αινιγματικές σχέσεις. Δίπλα τους, μια πρώην σύζυγος εκδότη εφημερίδας και δεξιοτέχνης του μουσακά κι ένας νεαρός με αδυναμία στις Ιταλίδες τραγουδίστριες της δεκαετίας του ’60. Και μετά;

Ένα drug show σ’ ένα κλαμπ της Μαδρίτης την Πρωτοχρονιά του ‘14. Μια θανατηφόρα γραβάτα δεμένη στο λαιμό ενός άτυχου άντρα και μια άλλη, λυμένη για το χατίρι μιας γυναίκας. Ένας καναπές στα σκουπίδια κι ένας δεύτερος στα σαλόνι. Ένα ιατρικό ανακοινωθέν που καθυστερεί, ένα δείπνο με τηγανητά χέλια, η ανάμνηση ενός πυρπολημένου τροχόσπιτου στη Σαρωνίδα και οι συνέπειες της βραδιάς των εκλογών του ’93… Και μετά;

Το κενό αυτοπροσώπως. Η ζωή που δεν περιμένει κανέναν. Η στιγμή που δεν είσαι πια νέος. Το παρόν που δείχνει τα δόντια του. Και το μέλλον. Άνθρωποι που ξεκίνησαν αποφασισμένοι - έτοιμοι για όλα - και βρέθηκαν στη μέση της διαδρομής, ματαιωμένοι, μόνοι και αναποφάσιστοι, σε μια Ελλάδα που τρίζει. Γιατί κάθε παιχνίδι, όσο απολαυστικό κι αν είναι, στο τέλος σπάει.

Συντελεστές:
Κείμενο: Άκης Δήμου
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Ρήγος
Σκηνικά – Κοστούμια: Αλεξία Θεοδωράκη
Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα
Μουσική: Φάνης Ζαχόπουλος
Φωτογραφίες & Video: Κωνσταντίνος Ρήγος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Άγγελος Παναγόπουλος
Μια παραγωγή του Θεάτρου ΠΟΛΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ