Το κοντσέρτο των δασών

Διάρκεια: 75´
Κείμενο: G. A. Bécquer
Μετάφραση: Περουλής Σακελλαρίδης
Δραματουργική επεξεργασία: Όμηρος Πουλάκης
Σκηνοθέτης: Όμηρος Πουλάκης
Σκηνογραφία: Κατερίνα Σακκουλά
Κοστούμια: Κατερίνα Σακκουλά
Μουσική: Νίκος Χατζηελευθερίου
Χορογραφία: Φαίδρα Σούτου
Ερμηνεύουν: Όμηρoς Πουλάκης, Αντριάνα Ανδρέοβιτς, Ερρίκος Μηλιάρης
Τραγουδούν: Χριστίνα Πουπάλου, Παναγιώτης Λάμπουρας
Παίζουν μουσική: Σωκράτης Σταθουλόπουλος(βιολί), Όσβαλντ Αμιράλης(κοντραμπάσο), Χριστίνα Πολυκρέτη(κιθάρα), Νίκος Χατζηελευθερίου(κιθάρα)

Περιγραφή

Στις 24 Ιουλίου, στις 21.00, στο Κηποθέατρο Παπάγου, δύο ασυνήθιστα ξερόφυλλα σας προσκαλούν να ακολουθήσετε το μονοπάτι που οδηγεί στο Κοντσέρτο των Δασών: μια παράσταση λόγου, μουσικής και κίνησης σε μία πράξη, για τον Χρόνο, τον Έρωτα, τη Ζωή και το αντίθετό της.

Μια ιδιαίτερη σύμπραξη ηθοποιών, τραγουδιστών και μουσικών ζωντανεύει επί σκηνής τον λογοτεχνικό κόσμο του σπουδαίου Ισπανού ρομαντικού ποιητή Gustavo Adolfo Bécquer, με βασικό άξονα το διήγημά του «Ξερόφυλλα» («Las hojas secas») και μελοποιημένη ποίησή του στα ελληνικά, σε σκηνοθεσία του Όμηρου Πουλάκη και μουσική σύνθεση του Νίκου Χατζηελευθερίου.

Περισσότερα

μια παράσταση λόγου, μουσικής και κίνησης σε μία πράξη

Ο ήλιος είχε γύρει: τα σύννεφα, που περνούσαν, μικρά κομμάτια πάνω  απ’ το κεφάλι μου, μαζεύονταν, το ένα πάνω στ’ άλλο, στον μακρινό ορίζοντα. Ο κρύος, βραδινός αέρας του φθινοπώρου στροβίλιζε γύρω απ’ τα πόδια μου τα ξερά φύλα. Στην άκρη καθόμουν ενός μονοπατιού απ’ όπου πάντα γυρνούν λιγότεροι από όσους πάνε.

Φωτογραφία: Άννα Τσιμπίδη
Επικοινωνία: Στέλλα Πεκιαρίδη
Παραγωγή: ekfrassis productions 

Μια παραγωγή με την υποστήριξη

-της ekfrassis productions 
(έκδοση CD ''Vertigo'', κύκλος τραγουδιών σε ποίηση G. A. Bécquer - μτφρ. Π. Σακελλαρίδη και μουσική Ν. Χατζηελευθερίου)

-των εκδόσεων ΚΕΔΡΟΣ
(έκδοση «Το Βιβλίο των Σπουργιτιών», ποιητική συλλογή του

Υπό την αιγίδα του Ινστιτούτου Θερβάντες Αθηνών