1622

Το κοράκι

Αρχείο Παίχτηκε από 30/05/2018 έως 29/06/2018
στο Μπέλλος
Διάρκεια: 90'
Κείμενο: Βασίλης Αναστασίου
Σκηνοθέτης: Βασίλης Αναστασίου
Κοστούμια: Ledio Konxholli
Μουσική: επιμέλεια Γιώργης Κοντοπόδης
Ερμηνεύουν: Γιώργης Κοντοπόδης, Γιώργος Ντάβος, Λορέντζο Φραγκούλης.
Συμμετέχει η Αννίτα Μαυρομιχάλη

Περιγραφή

Μια ανατρεπτική θανατηφόρα κομεντί για τον Θεό τη ζωή, τον θάνατο, που προσφέρει άφθονο γέλιο στους θεατές, «Το κοράκι» του Βασίλη Αναστασίου ανεβαίνει στο θέατρο Μπέλλος στην Πλάκα την Τετάρτη 30 Μαΐου σε σκηνοθεσία του ίδιου του συγγραφέα. Πρόκειται για μια μαύρη κωμωδία με κινηματογραφικές αναφορές, που εξελίσσεται μια εφιαλτική βραδιά στο υπόγειο ενός γραφείου τελετών.

Περισσότερα

Βρισκόμαστε συγκεκριμένα σε μια επαρχιακή πόλη, κάπου στην Ελλάδα, στο γραφείο τελετών "Εις τόπον χλοερόν", όπου κάτι πολύ παράξενο συμβαίνει. Ο ιδιοκτήτης Νίνο έχει την ιδιότητα να δίνει ζωή στα πτώματα που ταριχεύει.

Ένας δολοφονημένος δικαστής, μια περίεργη σνομπ γριά και μια τραβεστί είναι τα τελευταία του «δημιουργήματα».

Οι συζητήσεις και οι φιλοσοφικές αναζητήσεις του νεαρού νεκροθάφτη, με τα ζωντανεμένα πτώματα του δίνουν και παίρνουν κατά τη διάρκεια αυτής της εφιαλτικής «μαγικής» βραδιάς. Ερωτήματα ετών θα βρουν απαντήσεις όταν το ρολόι σημάνει 7:00 το πρωί, οι τρεις άμαξες θα ξαναγίνουν νεροκολοκύθες, κάθε πτώμα θα επιστρέψει στο φέρετρο του και ο Νίνο, απελευθερωμένος πια θα μπορέσει να προχωρήσει παρακάτω, να βγει στο φως και στην αληθινή ζωή.

Ο συγγραφέας Βασίλης Αναστασίου βάζει τα πρόσωπα του έργου να θέτουν όλα εκείνα τα ερωτήματα για το θαύμα της ζωής, την αγωνία και το άγνωστο του θανάτου. Να αυτοσαρκάζονται και να "νικούν" με τον τρόπο τους τον ίδιο το θάνατο.

casting Αλέξανδρου Λιακόπουλου,

Βοηθός σκηνοθέτη η Μαρία Μακαρόνη.

Φωτογραφίες

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Παρακολούθησα χθες την παράσταση και έφυγα με καλές εντυπώσεις αλλά και προβληματισμούς.
    Γελάς και συγκινείσαι ταυτόχρονα!
    Σε κάνει και να γελάσεις και να θέσεις στον εαυτό σου ερωτήματα.
    όλοι οι ηθοποιοί πολύ καλοί στην ερμηνεία τους!
    Αξίζει!!!