1883

Το νερό που σε καλεί

Αρχείο Παίχτηκε από 24/11/2018 έως 24/02/2019
στο Άβατον
Κείμενο: Ομάδα Ludus
Σκηνοθέτης: Ομάδα Ludus
Ερμηνεύουν: Σταυρούλα Καρτσακλή, Ανεστίνα Κοκκίνου, Ιωάννα Κοσσένα, Μηνάς Σπανάκης, Μάνος Τσεκούρας

Περιγραφή

Η ομάδα Ludus παρουσιάζει την παιδική παράσταση «Το νερό που σε καλεί», ένα έργο- εγκώμιο στην αγάπη, εμπνευσμένο από τη «Νεράιδα» του  Ζαν Ζιρωντού.

Περισσότερα

«Η Νεράιδα» του Γάλλου μυθιστοριογράφου και θεατρικού συγγραφέα Ζαν Ζιρωντού (1882-1944) είναι ονειρόδραμα που απευθύνεται σε ενήλικες. Η δική μας προσέγγιση, διατηρεί την παραμυθένια του διάσταση, αλλά ταυτόχρονα προβάλλει διαχρονικές αλήθειες για την αγάπη, το σεβασμό προς τη φύση,  τη διαφορετικότητα και την ελευθερία. Στόχος μας είναι τα καθαρά μάτια των παιδιών να αναγνωρίσουν αυτές τις αξίες.  «Το νερό που σε καλεί» αγγίζει και κάποιες πιο σκοτεινές πτυχές της ανθρώπινης φύσης, όπως και το πρωτότυπο έργο. Ωστόσο, επινοήσαμε ένα αίσιο τέλος, όπου με ελεύθερη βούληση οι χαρακτήρες ορίζουν τη ζωή τους. Μ’ αυτό τον τρόπο θέλουμε να στηρίξουμε την ελπίδα των παιδιών και την πίστη τους σε κάθε αλλαγή προς την προσωπική και συλλογική ευτυχία.

Το έργο μας πραγματεύεται τη σύνδεση δύο διαφορετικών κόσμων και κατ’ επέκτασιν τη σχέση του ανθρώπου με τη φύση. Από τη μια πλευρά, τα αιθέρια πλάσματα του νερού κι απ’ την άλλη οι υπόλοιποι ήρωες, εκπρόσωποι των ανθρώπων. Όλα ξεκινούν, όταν μια Νεράιδα συναντά έναν Ιππότη και ερωτεύονται. Η αγάπη τους δοκιμάζεται μέχρι να γίνει αποδεκτή. Μέσα από τα εμπόδια και τις δυσκολίες, στο τέλος υπερισχύει και η δύναμή της γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ των δύο κόσμων.

Φωτογραφία : Αντώνης Παναγόπουλος
Αφίσα : Σοφία Μπακιρτζή

Η ΟΜΑΔΑ

 Η χαρά του παιχνιδιού, για μικρούς και μεγάλους, υπήρξε η κινητήρια δύναμη της ομάδας μας, γι’ αυτό και την ονομάσαμε Ludus (Λατινικά : Παιχνίδι). Φίλοι και όλοι ηθοποιοί, συναντηθήκαμε ξανά και ξανά, μοιραστήκαμε σκέψεις και ανησυχίες. Και κάπου στα μισά του ταξιδιού, σβήσαμε τα εμπόδια απ’ το χάρτη και βάλαμε πλώρη για τη δημιουργία. Έτσι κι αλλιώς, ομάδα ήμασταν πολύ πριν βαφτιστούμε. Μία ιδέα,  πως ταξιδεύουμε σε τέσσερις τροχούς με ένα βανάκι, ως μπουλούκι άλλης εποχής, μας άνοιξε το δρόμο!

Ευχαριστούμε θερμά το Ίδρυμα " Το Σπίτι του Ηθοποιού" και την Αναστασία Κωνσταντάκου για την προσφορά- συμβολή της στα σκηνικά και τα κοστούμια.

Φωτογραφίες

19 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μια παραμυθένια παράσταση με εκπληκτικές ερμηνείες, που σε ταξιδεύει στον κόσμο των θαλάσσιων νεραιδων και σε γεμίζει με αισθήματα αισιοδοξίας για έναν κόσμο καλύτερο, όπως αυτός καθρεφτίζεται στα μάτια των παιδιών. Είναι μια εξαιρετική παράσταση για μικρούς και μεγάλους. Σας ευχαριστούμε από καρδιάς.

  2. Το έργο μας άρεσε πολύ... Θα επιδιώξουμε να το ξαναδούμε... Περνάει αρκετά μηνύματα στα παιδιά... Στο τέλος οι ηθοποιοί χάρισαν στα παιδιά από ένα δωράκι και αυτά έφυγαν ακόμη πιο χαρούμενα... Ευχαριστούμε πολύ για την διπλή πρόσκληση που μας προσφέρατε...