Το σώσε

Συγγραφέας: Μάικλ Φρέιν
Σκηνοθέτης: Αννη Τσολακίδου

Περιγραφή

Η απολαυστική κωμωδία του Μάικλ Φρέιν «Το Σώσε» θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο “Αλέξης Μινωτής” την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου, στις 21.00. Πρόκειται για τη συνέχιση της συνεργασίας του Κρατικού Θεάτρου Boρείου Ελλάδος με το Τμήμα Αποκατάστασης Εξαρτημένων «Ιανός» του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, μετά τις δύο εξαιρετικά επιτυχημένες παραστάσεις που δόθηκαν στο Δημοτικό Θέατρο Άνετον.

Περισσότερα

Συνεργασία του ΚΘΒΕ με το Τμήμα Αποκατάστασης Εξαρτημένων «Ιανός» (Ψ.Ν.Θ.)

«Το Σώσε» παρουσιάζεται από τη θεατρική ομάδα «Οι άλλοι», η οποία συστάθηκε από άτομα που βρίσκονται υπό την παρακολούθηση του Τμήματος Αποκατάστασης Εξαρτημένων «ΙΑΝΟΣ» του Ψ.Ν.Θ, με πρωτοβουλία και σκηνοθετική επιμέλεια της ηθοποιού του ΚΘΒΕ, Άννης Τσολακίδου.

Το Τμήμα Αποκατάστασης Εξαρτημένων «ΙΑΝΟΣ» του Ψ.Ν.Θ., το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1992, έχει ως αντικείμενο τις εξαρτήσεις ατόμων από ψυχοδραστικές ουσίες. Το Τμήμα προσεγγίζει, κατευθύνει και παρακολουθεί τα εξαρτημένα άτομα σε όλες τις φάσεις τόσο της εξάρτησης όσο και της απεξάρτησης τους μέχρι την ολοκληρωμένη επανένταξη τους στον κοινωνικό ιστό.

Άτομα για τα οποία οι έννοιες: ασκήσεις θεάτρου, αυτοσχεδιασμός, ακόμα και θεατρική πρόβα, αποτελούσαν terra incognita, μέσα από αυτή τη δουλειά κατάφεραν να κινητοποιηθούν, να δεσμευθούν, να εκτεθούν, να δώσουν και να πάρουν συναισθήματα, να μοιραστούν, να εμπιστευθούν, να κτίσουν από κοινού, να εργαστούν σκληρά με συνέπεια και υπομονή, να νιώσουν αποδεκτοί και ισότιμοι, να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση.

Το ΚΘΒΕ θέλοντας να συμβάλλει στη δημιουργική απασχόληση ατόμων που βρίσκονται στον ευαίσθητο χώρο των εξαρτημένων, θα συνεχίσει να στηρίζει την προσπάθεια του Τμήματος Αποκατάστασης Εξαρτημένων «Ιανός» του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Σκηνοθετική επιμέλεια: 'Αννη Τσολακίδου
Βοηθός σκηνοθέτη: Πωλίνα Βασιλειάδου
Εμψυχωτές Θεατρικής Ομάδας: Έμη Βούζα – Μάρθα Χριστοφορίδου
Συνεργασία Τμήμα Αποκατάστασης Εξαρτημένων «Ιανός» (Ψ.Ν.Θ.)