Παραστάσεις στην Αθηναϊκή σκηνή με φιλανθρωπικό σκοπό

 Θέατρο «Αθηναϊκή Σκηνή Κάλβου – Καλαμπόκη»

Αθ. Διάκου και Τζιραίων 13 (έξω από το μετρό Ακρόπολης)
Πληροφορίες- κρατήσεις: 2109222300

ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ

ΤΗΣ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΣΚΗΝΗ

ΜΕ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΚΟΠΟ

Η Ανώτερη Δραματική Σχολή Αθηναϊκή Σκηνή Κάλβου – Καλαμπόκη, στο πλαίσιο της εκπαίδευσης των σπουδαστών μέσα από παραστάσεις, παρουσιάζει τρία νέα έργα των τριών ετών: «Αγγέλα» του Γιώργου Σεβαστίκογλου σε διδασκαλία Κοραή Δαμάτη, «Βρωμιά» του Ρόμπερτ Σνάιντερ σε διδασκαλία Θόδωρου Κάλβου, «Vivi Mortui», μια σύνθεση σκηνών, μονολόγων και πινάκων του Μεσαίωνα και της Αναγέννησης από το Β’ έτος σε διδασκαλία Μιχάλη Καλαμπόκη.

Στο πλαίσιο της κοινωνικής προφοράς η Αθηναϊκή Σκηνή συνεργάζεται με το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης ΚΥΑΔΑ του Δήμου Αθηναίων και οι θεατές μπορούν να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο και με μόνη υποχρέωση να προσκομίσουν αγαθά πρώτης ανάγκης, όπως κονσερβοποιημένα τρόφιμα μακράς διαρκείας, αλεύρι, ζάχαρη, γάλα σε κονσέρβα, χαρτί τουαλέτας ή κουζίνας, όπου θα διατεθούν σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ & ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:

Η διδασκαλία των έργων στους σπουδαστές δε γίνεται πλέον με τον παραδοσιακό τρόπο που ίσχυε μέχρι σήμερα, αλλά σε χρόνο αντίστοιχο του επαγγελματικού θεάτρου και σε συνεργασία με το Θέατρο της Αθηναϊκής Σκηνής οι  σπουδαστές έρχονται σε επαφή με το κοινό κάθε τρείς μήνες.

Οι περίοδοι των παραστάσεων είναι: Ιανουάριος, Μάρτιος και Μάιος, όπου παρουσιάζονται τρεις διαφορετικές παραστάσεις από τα τρία έτη με διαφορετικό καθηγητή υποκριτικής.

Ύστερα λοιπόν από την περίοδο του Ιανουαρίου όπου παρουσιάστηκαν οι «Εσωτερικές ειδήσεις» του Μάριου Ποντίκα από το Α’ έτος, η «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη από το Β’ έτος και η «Χορεία» Αρχαίου Δράματος από το Γ’ έτος, τα τρία έτη επανέρχονται με το ακόλουθο πρόγραμμα νέων παραστάσεων.

Τρίτη 20 Μαρτίου στις 00, «Αγγέλα» του Γιώργου Σεβαστίκογλου σε διδασκαλία Κοραή Δαμάτη από το Α' έτος (Ένα έργο διαχρονικό που αντικατοπτρίζει τη σκληρή πραγματικότητα).

 

 

 

Πέμπτη 22 Μαρτίου στις 00, «Βρωμιά» του Ρόμπερτ Σνάιντερ σε διδασκαλία Θόδωρου Κάλβου από το Γ’ έτος (Ένα κείμενο τραγικά επίκαιρο με ευαισθητοποίηση στην προσφυγιά).

 

 

 

 

Τετάρτη 28 Μαρτίου στις 00, «Vivi Mortui», μια σύνθεση σκηνών, μονολόγων και πινάκων του Μεσαίωνα και της Αναγέννησης από το Β’ έτος σε διδασκαλία Μιχάλη Καλαμπόκη (Ένα παιχνίδι υποκριτικής με βάση το κλασσικό ρεπερτόριο, το σώμα, την τεχνική του λόγου σε αντίθετη πλεύση με τη σκέψη).

 

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τρόπος αυτός διδασκαλίας της υποκριτικής τέχνης αποτελεί καινοτομία της Σχολής, φέρνοντας αλλαγή στη Θεατρική εκπαίδευση. Ένας τρόπος που δίνει τη δυνατότητα στους σπουδαστές να αφοσιώνονται εξολοκλήρου κάθε περίοδο σε μία παράσταση, να επεξεργάζονται έργα και project με κοινωνικό προβληματισμό, επίκαιρα, σύγχρονα αλλά και κλασικά με την καθοδήγηση σημαντικών σκηνοθετών, καθώς και να έρχονται διαρκώς σε επαφή με εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, casting directors, υπευθύνων παραγωγών και σκηνοθέτες.

Όλες οι παραστάσεις θα δοθούν στο Θέατρο Αθηναϊκή Σκηνή (έξω από το μετρό της Ακρόπολης, Αθανασίου Διάκου και Τζιραίων 13. τηλ.2109222300) και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η Αθηναϊκή Σκηνή λοιπόν σας καλεί να παρακολουθήσετε το αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς σπουδαστών και καθηγητών αλλά και να συνεισφέρετε στο φιλανθρωπικό τους έργο.

Προηγούμενο άρθροΨηφιακή ποίηση στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση
Επόμενο άρθρο24ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

1 ΣΧΟΛΙΟ