Παρουσίαση της ετήσιας πολιτιστικής έκδοσης "Επίλογος"

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΤΗΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ "ΕΠΙΛΟΓΟΣ"

& ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΤΙΜΩΝ

Ο «Επίλογος», η μοναδική ετήσια πολιτιστική έκδοση του τόπου μας, κλείνοντας 26 χρόνια συνεχούς παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας, παρουσιάζει τον φετινό της τόμο «Επίλογος 2017», όπου καταγράφονται όλα όσα πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια του χρόνου που πέρασε, σε όλους τους τομείς του Πολιτισμού: Γράμματα-Ιδέες, Θέατρο, Κινηματογράφος, Εικαστικά, Χορός, Μουσική, Media, Φωτογραφία, Αρχιτεκτονική, Κόμικ κ.ά. Τα κείμενα υπογράφουν, για μια ακόμη φορά, έγκριτες προσωπικότητες του πνευματικού χώρου του τόπου μας.

 Στην παρουσίαση της φετινής έκδοσης «Επίλογος 2017» θα γίνει απονομή τιμής, για την προσφορά τους στον Ελληνικό Πολιτισμό, σε τρεις από τους σημαντικότερους εκφραστές του σύγχρονου πολιτισμού στους τομείς των Γραμμάτων, των Τεχνών και των Εικαστικών: στον ηθοποιό Άγγελο Αντωνόπουλο, στη διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα και στον ερμηνευτή Μανώλη Μητσιά.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 12 Δεκεμβρίου 2017 στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς 138, ημέρα Τρίτη και ώρα 7:00 μ.μ..

 Θα προλογίσουν ο συγγραφέας και σύμβουλος της έκδοσης κος Κ. Γεωργουσόπουλος, ο διευθυντής της έκδοσης κος Τ. Βλαστός και ο αρχισυντάκτης της κος Γ. Ν. Μπασκόζος.

 Για το έργο των τιμωμένων θα μιλήσουν: ο ιστορικός κος Σαράντης Καργάκος, ο καθηγητής αρχαιολογίας και διευθυντής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης κος Νίκος Σταμπολίδης και ο κριτικός και ιστορικός μουσικής κος Γιώργος Μονεμβασίτης.

 Τις τιμές θα απονείμουν αντιστοίχως: η ηθοποιός κα Κάτια Δανδουλάκη, η ακαδημαϊκός κα Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη και ο συγγραφέας κος Βασίλης Βασιλικός.

 Την παρουσίαση θα κάνει ο Μιχάλης Ρέππας.

 Στο μουσικό μέρος της εκδήλωσης ο Μανώλης Μητσιάς θα ερμηνεύσει αγαπημένα τραγούδια.

Η εκδήλωση τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε.

του Προέδρου της Δημοκρατίας

κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου.