Παρουσίαση του βιβλίου της Ξένιας Καλογεροπούλου «Γράμμα στον Κωστή»

kalogeropoulou-1

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ - Πολυχώρος Τέχνης

 Ξένια Καλογεροπούλου

 «Γράμμα στον Κωστή»

     Πέμπτη 3 Νοεμβρίου ώρα 19.00

 

Η Ξένια Καλογεροπούλου και οι Εκδόσεις Πατάκη θα παρουσιάσουν στον Πολυχώρο Τέχνης ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ την Πέμπτη 3  Νοεμβρίου ώρα 19.00 το βιβλίο της γνωστής ηθοποιού «γράμμα στον Κωστή»,που μέχρι σήμερα έχει εισπράξει άριστες κριτικές.

 

Να γράφεις επί έναν χρόνο ένα γράμμα στον αγαπημένο σου που «έφυγε» σημαίνει πως παρατείνεις την ύπαρξή του δίπλα σου, πως με κάποιον τρόπο καταφέρνεις να καταργήσεις την απώλεια.

Αυτό θέλησε να κάνει η Ξένια Καλογεροπούλου τον Οκτώβριο του 2013, όταν η αυλαία έπεσε για τον επί 37 χρόνια σύζυγό της και σύντροφο ψυχής, Κωστή Σκαλιόρα.

Πέτυχε όμως πολύ περισσότερα. Καθώς ανασύρει μνήμες, άλλοτε πικρές κι άλλοτε αστείες, για να τις αφηγηθεί στον Κωστή, η Ξένια Καλογεροπούλου πετυχαίνει να στήσει μπροστά μας μια Ελλάδα που πια δεν υπάρχει, αλλά που γέννησε κριτικούς σαν τον Κωστή Σκαλιόρα και ανθρώπους του θεάτρου σαν την ίδια: αστικά σαλόνια, λαϊκοί θίασοι, τα ελληνικά νησιά του ’40 και του ’50, η εμπορική κινηματογραφική παραγωγή και το μη εμπορικό θέατρο της δεκαετίας του’60, η εφταετία όπως την έζησαν, κυρίως, οι θεατράνθρωποι.

Κι ύστερα, ο χρόνος κυλάει κι όλο εκείνο το παρελθόν ελίσσεται μέσα απ’ τις δεκαετίες για να συναντήσει το παρόν μας, φέρνοντας μαζί του ό,τι άντεξε στον καιρό.

 

Αλεξάνδρεια Πολυχώρος Τέχνης

Σπάρτης 14 Πλατεία Αμερικής Τηλ:210-8673655

Προηγούμενο άρθροΛαμπερή επίσημη πρεμιέρα για τον ''Μικρό Πρίγκηπα''
Επόμενο άρθροΕκδοτικός οίκος "Διορθώσεις" - Νέες Εκδόσεις