Performance στο Λιμάνι για τους Πρόσφυγες!!!

ΙΔΑΝΙΚώ

IDANIKW afisa

31 Μαΐου 1923

Ένα τηλεγράφημα του προέδρου της Επιτροπής των Ελλήνων Προσφύγων στο Χαλέπι προς το υπ. Εξωτερικών της Ελλάδας, ο οποίος ζητά να μην επιτραπεί σε άλλους Μικρασιάτες να καταφύγουν στο Χαλέπι, όπου «έχει καταστεί αδύνατο να δεχτεί περισσότερους πρόσφυγες».

1,2,3 Απριλίου 2016

ΙΔΑΝΙΚΩ, ένα παιχνίδι λέξεων ανάμεσα στο Ιδανικό και στο Νικώ, γιατί ο «ιδανικός κόσμος» χτίζεται μέσα από μικρές νίκες. Μια εξιδανικευμένη υποδοχή και μεταχείριση προσφύγων. Μια ανεστραμμένη σημερινή πραγματικότητα. Ένα "καμπανάκι" στη συλλογική μνήμη. Ένα ταξίδι στο χρόνο. Το "εδώ και τώρα" μετατρέπεται σε "εκεί και τότε". Το "Ελλάδα-2016" σε "Συρία-1923". Μια ευκαιρία ουσιαστικής συνάντησης με το Συριακό πολιτισμό, εξετάζοντας και τροποποιώντας σταθερές του ελληνικού με το κομμάτι των δώρων μιας άλλης παράδοσης, της μουσικής, του χορού και του φαγητού. Στα πλαίσια αυτού του στόχου, η κοινωνική κουζίνα «ο άλλος άνθρωπος» θα συνοδεύει την γιορτή με παραδοσιακό συριακό φαγητό.
Μια δημιουργία των: Θωμά Διάφα, Εύης-Δέσποινας Μωυσιάδου, Σοφίας Καψούρου και Αναστασίας Χαριτίδου
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: 1, 2, 3 Απριλίου 2016 στις 17:00
Τόπος διεξαγωγής: Λιμάνι Πειραιά, στην πύλη Ε2, δίπλα στην πέτρινη αποθήκη

Η περφόρμανς ΙΔΑΝΙΚΩ παρουσιάζεται για πρώτη φορά στα πλαίσια του In Progress Feedback Festival 2016 με τίτλο “Urban Surprises/Αστικές Εκπλήξεις” που διοργανώνει ο Κινητήρας, με την ευγενική στήριξη του Δήμου Αθηναίων, την υποστήριξη του Goethe-Institut και της Αυστριακής πρεσβείας καθώς και την αναγνώριση της Διεθνούς Κριτικής Επιτροπής EFFE (Europe for Festivals, Festivals for Europe, www.effe.eu) ως ένα από τα καλύτερα φεστιβάλ της Ευρώπης.

Mάngola Productions

Η Mάngola Productions δραστηριοποιείται στην οργάνωση και παραγωγή θεατρικών παραστάσεων, εκπαιδευτικών προγραμμάτων, καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και δημιουργικών δραστηριοτήτων. Η Mάngola Productions είναι η Αναστασία Χαριτίδου. Συμπράττει για την περφόρμανς ΙΔΑΝΙΚΩ με  Έλληνες και ξένους  καλλιτέχνες. O Θωμάς Διάφας, η Σοφία Καψούρου, η Εύη – Δέσποινα Μωυσιάδου, οι Λιβανέζοι κινηματογραφιστές Hasan Salame και Bachir Abou Zeid, Amir Fakih, η κοινωνική κουζίνα «ο άλλος άνθρωπος», η Γιώτα Καλλίνη, η Βασιλική Νικηφορίδου, ο Απόστολος Κρίτσας, η Βάλια Παπαχρήστου, η Δέσποινα Βιλλιώτη, η Αγγελική Παρδαλίδου, η Εμμέλεια Φιλιπποπούλου, μουσικοί και performers από την Ελλάδα και άλλες χώρες, την τιμούν με την συνεργασία τους. Μοιράζεται μαζί τους την πεποίθηση της πως η ανάληψη της προσωπικής ευθύνης μικραίνει την απόσταση ανάμεσα στον κόσμο που ζεις και στον κόσμο που θα ήθελες να ζεις.

Ο ένας που γίνεται δύο, οι δύο που γίνονται τρεις, οι τρεις που γίνονται εκατό. Η τέχνη στο δρόμο.                             

ΙΔΑΝΙΚΩ/ IDANIKO - Διεθνές Κινηματογραφικό Project - Εθελοντικό κάλεσμα

Η live περφόρμανς ΙΔΑΝΙΚΩ αποτελεί την βάση για το κινηματογραφικό πρότζεκτ IDANIKO, μια προσέγγιση στο προσφυγικό μέσα από το φακό βραβευμένων Λιβανέζων κινηματογραφιστών.

Μια ιδιαίτερη πολυπολιτισμική κινηματογραφική εμπειρία απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής, αλληλεγγύης και ευαισθησίας. Δεν υπάρχει περιορισμός στην εθνικότητα. Δεν υπάρχει περιορισμός στην ηλικία. Δεν υπάρχει περιορισμός στη θέληση. Ηθοποιοί, φοιτητές δραματικών σχολών, μουσικοί, χορευτές, αλλά και όσοι ανεξαρτήτως εμπειρίας και ιδιότητας θέλουν, είναι ευπρόσδεκτοι να γίνουν συμμέτοχοι!

Για περισσότερες πληροφορίες και για εκδηλώσεις ενδιαφέροντος στο:
info@mangolaproductions.com

Κατά τις μέρες και ώρες της performance θα γίνεται συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης σε συνεργασία με την Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών.

Προηγούμενο άρθροΠαράταση για την υποβολή των αιτήσεων στο φεστιβάλ off-off Athens 2016
Επόμενο άρθροΠρόσκληση σε θεατρικό σεμινάριο από τον Σωτήρη Χατζάκη