Προκήρυξη Πανελλήνιου Φεστιβάλ Σάτιρας Ερασιτεχνικών Θιάσων (Μώμος ο Πατρεύς-Πάτρα 2020)

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 12ης Διοργάνωσης

Πάτρα 7,8,9/2/2020

Φίλοι ερασιτέχνες θα ήταν μεγάλη μας χαρά να δηλώσετε και φέτος συμμετοχή στον «Μώμο»

καταθέτοντας:

Ένα βίντεο από σατιρικό δρώμενο (πρωτότυπο ή γνωστό ή ακόμη και τμήμα παράστασης) μέγιστης διάρκειας 10 λεπτών, παιγμένο από ερασιτέχνες ηθοποιούς με καλή ποιότητα ήχου και εικόνας.

Ένα (αρχείο word) με:

α. Στοιχεία επικοινωνίας της ομάδας (υπευθύνων). Διεύθυνση, τηλέφωνα, email, Facebook κ.λπ

β. Ένα σύντομο ιστορικό της ομάδας.

γ. Λίγα λόγια για το δρώμενο, όπου θα αναφέρονται οι ηθοποιοί και οι συντελεστές.

δ. 2-3 φωτογραφίες του δρώμενου (αρχεία j.p.g. σε καλή ανάλυση που να μπορούν να δημοσιευτούν)

Αποστολή δεδομένων: μέχρι 23/12/2019 ημέρα Δευτέρα και ώρα 12:00

 

  1. Ηλεκτρονικά/στα email: [email protected]

ή [email protected] και το βίντεο, μέσω ανάρτησης στο διαδίκτυο (π.χ. Youtube, Google-drive, We Transfer, Drop Box κ.λπ) και γνωστοποίησης (σε μας) της διεύθυνσης.

 

  1. Ταχυδρομικά/ Με ταχυμεταφορά ή μέσω ΕΛΤΑ στη διεύθυνση: Μώμος ο Πατρεύς (υπ’ όψιν

Γιάννη Γεωργακάκη) Μαιζώνος 131 Τ.Κ. 262 21

Πάτρα (ένδειξη «απλό» & όχι «συστημένο»)

 

Χρονοδιάγραμμα του Μώμου:

Τα 8-10 καλύτερα 10λεπτα -που θα παρουσιαστούν ζωντανά στη Πάτρα (8/2/2020)- ανακοινώνονται μέχρι τις 15/1/2020 από την Επιτροπή Επιλογής . Οι προκριθείσες ομάδες:

α. δηλώνουν δωμάτια, ηθοποιούς και συνοδούς μέχρι 31/1/2020/ ώρα 12:00 (σε έντυπο που θα παραλάβουν από τη διοργάνωση) β. έρχονται στη Πάτρα την Παρασκευή 7/2/2020 όπου… (το βράδυ ώρα 21:00 στο Πάνθεον) θα παρακολουθήσουν το Αφιέρωμα του Μώμου (συνήθως μια ολόκληρη παράσταση από ερασιτεχνική Ομάδα, επιλογής των διοργανωτών) Μετά την παράσταση ακολουθεί δείπνο.

γ. Σάββατο πρωί (8/2/2020 ώρα 11:00-14:00 στο Πάνθεον) υπάρχει πρόβα των ομάδων και το βράδυ (20:00-23:30 στον ίδιο χώρο γίνεται ο διαγωνισμός των 10λέπτων με μουσικο-θεατρικά ιντερμέδια του Ε.Σ.Π. Ρεφενέ . Ακολουθεί δείπνο και χορός.

Τέλος την Κυριακή 9/2/2020 (ώρα 11:00-13:30) έχουμε ξενάγηση στη πόλη.

Η Επιτροπή Επιλογής αποτελείται από:
Έναν εκπρόσωπο του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας
Έναν εκπρόσωπο της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Θεάτρου
Έναν εκπρόσωπο της Ένωσης Τοπικού Τύπου (δημοσιογράφος)
Έναν ψήφο που εκπροσωπεί ομάδα της Ένωσης Αποφοίτων Τμήματος Θεατρολογίας Πανεπιστημίου Πατρών
Έναν ψήφο που εκπροσωπεί ομάδα του Ερασιτεχνικού Σχήματος Πάτρας Ρεφενέ.

Βραβεία
Με ψηφοφορία απονέμεται Α΄Β΄& Γ΄ Βραβείο Κοινού, στο οποίο δεν συμμετέχουν  βέβαια πατρινές ομάδες που ενδεχομένως έχουν προκριθεί. Εκ μέρους  της διοργάνωσης επίσης απονέμονται βραβεία/πλάκες μετάλλια και αναμνηστικά.

Παροχές του Φεστιβάλ:
2 διανυκτερεύσεις με πρωινό και 2 δείπνα για τους ηθοποιούς κάθε 10λέπτου (αρκεί να μην υπερβαίνουν τα 5 άτομα). Παραπάνω (των 5) ηθοποιοί, καθώς και οι Συντελεστές με τους  Συνοδούς, προσέρχονται με δικά τους έξοδα (όπου υπάρχει φροντίδα για καλύτερες τιμές). Όλα τα μέλη των αποστολών από άλλες πόλεις μπαίνουν δωρεάν στο θέατρο. Η ομάδα που θα παίξει στο Αφιέρωμα δικαιούται τις ίδιες παροχές για 10-15 άτομα (το περισσότερο). Έξοδα μετακίνησης δεν καλύπτονται ενώ το σκηνικό της παράστασης είναι κοινό για όλους. Επιπλέον αν ήθελε χρειαστούν ογκώδη σκηνικά σκεύη, βρίσκονται –κατόπιν συνεννόησης- με ευθύνη των διοργανωτών.

Ενημερωτικά αρχεία/πληροφορίες:
Ακολουθούν δυο  αρχεία  ( pdf) : Το  1o «ΜΩΜΟΣ ΓΕΝΙΚΑ 2020» με  γενικές  πληροφορίες                 για  το πνεύμα  και την  ιστορία του Φεστιβάλ και το 2ο «ΜΩΜΟΣ 2019 ΤΕΥΧΟΣ» με αναλυτική  αναφορά  στον  «Μώμο 2019» με  ομάδες  & 10λεπτα που συμμετείχαν,  φωτογραφίες,  δημοσιεύματα,  σχόλια, κ.λπ... στις τελευταίες  σελίδες  των  οποίων,  υπάρχουν  διευθύνσεις βίντεο  στο διαδίκτυο (URL)  προηγούμενων διοργανώσεων ( διπλό  «κλικ»  με  τον κέρσορα,  πάνω στις διευθύνσεις). Πληροφορίες: Στα email που προαναφέρθηκαν και στο τηλέφωνο  2610-221429 (10:00-14:00 εργάσιμες/ Γιάννης Γεωργακάκης)

Παράκληση:
Κοινοποιείστε την παρούσα σε γνωστές (σας) ερασιτεχνικές ομάδες και επιβεβαιώστε τη λήψη της (προκήρυξης) για να βεβαιωθούμε ότι έχουμε τα σωστά στοιχεία επικοινωνίας.
Με τιμή - για λογαριασμό των διοργανωτών
Ε.Σ.Π. Ρεφενέ