Πρόσκληση από το ΚΘΒΕγια αίτηση συμμετοχής σε εργστήριο κατασκευής θεατρικής μάσκας

2η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΕΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

«ΑΡΧΑΙΟ ΔΡΑΜΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ: Η αναζήτηση του Κωμικού»

Στο πλαίσιο της 2ης Συνάντησης Νέων Καλλιτεχνών Νοτιοανατολικής Ευρώπης με τίτλο «Αρχαίο Δράμα και Πολιτική: Η αναζήτηση του Κωμικού» που διοργανώνει το ΚΘΒΕ στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικτύου Αρχαίου Δράματος του ΥΠΠΟΑ, πρόκειται να υλοποιηθεί εργαστήριο κατασκευής θεατρικής μάσκας από τη Μάρθα Φωκά, σκηνογράφο, ενδυματολόγο και μασκοποιό. Tο εργαστήριο θα λάβει χώρα από τις 20 ως τις 28 Σεπτεμβρίου 2018 και η συμμετοχή σ’ αυτό θα είναι δωρεάν.

Στόχος αυτού του πρακτικής φύσεως εργαστηρίου, είναι οι συμμετέχοντες να γνωρίσουν τη θεατρική μάσκα, ένα σημαντικό εργαλείο υποκριτικής και μεταμόρφωσης που χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, σχεδιάζοντας και έπειτα κατασκευάζοντας τη δική τους μάσκα και γνωρίζοντας τεχνικές που θα τους δώσουν τη δυνατότητα να τις εφαρμόσουν είτε για εκπαιδευτικούς λόγους, είτε στο πλαίσιο μιας θεατρικής παράστασης.

Το ΚΘΒΕ προσκαλεί νέες και νέους (ως 35 ετών), επαγγελματίες εικαστικούς, σκηνογράφους και αποφοίτους πανεπιστημιακών σχολών καλών τεχνών με κατεύθυνση τα εικαστικά ή/και τη σκηνογραφία, να δηλώσουν συμμετοχή για την κάλυψη των 15 θέσεων του εργαστηρίου. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να αποστείλουν αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα με τις σπουδές και την επαγγελματική τους εμπειρία, στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, υπόψιν Γραφείου Δραματολογίου, με την ένδειξη «Εργαστήριο Μάρθας Φωκά», στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] έως την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018.