"Έφυγε" σε ηλικία 82 ετών ο ηθοποιός Χρήστος Ζορμπάς.

Πέθανε σε ηλικία 82 ετών ο ηθοποιός Χρήστος Ζορμπάς. Η είδηση του θανάτου έγινε γνωστή με ανάρτηση στο Facebook από τη γυναίκα του Κίκη Διόγου (ηθοποιός και τραγουδίστρια).

«Έφυγε σήμερα, τόσο ξαφνικά, ο Χρήστος Ζορμπάς, Καλό ταξίδι αγαπημένε μας!!»

Το πραγματικό όνομα του ήταν Χρήστος Τζορμπατζόγλου. Γεννήθηκε το 1938.

«Έφυγα από το χωράφι του πατέρα μου κυριολεκτικά από τον Κόσμιο και βρέθηκα στην τότε ζούγκλα της Αθήνας το 1959 την οποία ούτε γνώριζα. Η δραστηριότητα μου ήταν μέχρι την Αλεξανδρούπολη. Με χαιρέτησε η μάνα μου αφού με πήγαν με τον αραμπά στο σταθμό με μια βαλίτσα δεμένη με σπάγκο στα τέσσερα να μη με κλέψουν και με αποχαιρέτησαν με το μουτζούρη. Βρέθηκαν εκεί σ ένα κόσμο αλλιώτικο μιλούσα την διάλεκτο κι έπρεπε να ξεκινήσω από το μηδέν. Γράφηκα στην σχολή Σταυράκου έκανα ορθοφωνία 8 ώρες την ημέρα κι επέμενα για να τα καταφέρω», έλεγε ο ίδιος.

Ο Χρήστος Ζορμπάς είχε στο ενεργητικό του πάνω από 50 ταινίες, οι περισσότερες βραβευμένες: “Οι σιλουέτες” του Κωστή Ζώη, “Ανοιχτή επιστολή” του Γιώργου Σταμπουλόττουλου, “Το κορίτσι του 17” του Πέτρου Λύκα, η “Ορέστεια” του Βασίλη Φωτόπουλου, “η Βυζαντινή Ραψωδία” του Γιώργου Σκαλενάκη, “Η Ευδοκία” του Αλέξη Δαμιανού, η “Κάθοδος των 9” του Χρήστου Σιοπαχά βραβευμένη στο φεστιβάλ της Μόσχας.

Ο Χρήστος Ζορμπάς είχε συμμετοχή σε θεατρικές παραστάσεις που άφησαν εποχή όπως «Άνθρωποι και ποντίκια», «Τσάι και συμπάθεια», «Οιδίποδας τύραννος», στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (περιοδεία στη νότιο Αφρική στο ρόλο του μάντη Τειρεσία) και συμμετοχή σε σίριαλ, τηλεοπτικές παραγωγές όπως “η Γειτονιά μας”, ο “Μεθοριακός σταθμός”, “Ανατολικός Άνεμος”, “Ο θάνατος του Τιμόθεου Κώνστα”...

Ο Χρήστος Ζορμπάς τα τελευταία χρόνια ζούσε στην γενέτειρα του ενώ έλεγε ότι η καλύτερη παράσταση που έχει παίξει είναι στην μεταπολίτευση σε σκηνοθεσία του Ζυλ Ντασέν όταν ανέβηκε η “Όπερα της πεντάρας” του Μπρεχτ με την Μελίνα Μερκούρη και τον Νίκο Κούρκουλο.

Προηγούμενο άρθροΤο ΚΘΒΕ αποχαιρετά τoν Βαγγέλη Χατζηνικολάου
Επόμενο άρθροΤο Εθνικό Νέων ανακοινώνει τη διαδικτυακή δράση ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΜΟΝΟΚΕΡΟΥ