Rabbithole | Πρόγραμμα για τη σεζόν 2018-19

Η ομάδα Νοσταλγία και το Rabbithole σάς ανακοινώνουν το πρόγραμμά τους για την καλλιτεχνκή περίοδο 2018 - 2019, με παραγωγές της ομάδας και άλλων σημαντικών καλλιτεχνών.

Ο φετινός προγραμματισμός χαρακτηρίζεται από τα εξής σημεία:

  1. Με αφορμή το επερχόμενο 19ο έτος ζωής της ομάδας, η θεματική της σεζόν έχει τίτλο “Η Νοσταλγία στον 19ο αιώνα”: η Νοσταλγία και το θέατρο επιλέγουν να συμπεριλάβουν στο ρεπερτόριό τους σημαντικούς συγγραφείς του αιώνα αυτού, όπως τον Edgar Allan Poe (Φεστιβάλ “Νύχτες Έντγκαρ Άλλαν Πόε”), τη Mary Shelley (“Η Κυανή” - έργο βασισμένο στο διήγημα “Ο θνητός αθάνατος”), τον Oscar Wilde (“Η σημασία να είσαι σοβαρός”) και τον August Strindberg (“Οι Δανειστές”).

 

  1. Τρία φιλοξενούμενα φεστιβάλ:

α) Το θεατρικό φεστιβάλ “Νύχτες Έντγκαρ Άλλαν Πόε” με τη συμμετοχή έξι καλλιτεχνών / ομάδων που επιλέχθηκαν μετά από πρόταση που κατέθεσαν τον Ιούνιο του 2018. Τα έργα που θα παρουσιαστούν βασίζονται σε έξι διηγήματα του Αμερικανού λογοτέχνη (Το βαρέλι του Αμοντιλλάδο, Το πηγάδι και το εκκρεμές, Σιωπή, Πρόωρη ταφή, Η μάσκα του κόκκινου θανάτου και Το σύστημα του Δόκτωρος Πίσσα και του Καθηγητή Φτερά). Πληροφορίες και εισιτήρια στο σύνδεσμο https://www.rabbitholespace.com/19.

β) Το MIR FESTIVAL, μια πραγματικά πολύπλευρη πρόταση στην προώθηση και ενίσχυση των σύγχρονων παραστατικών τεχνών. Το MIR προτείνει καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο σε διάφορους χώρους της Αθήνας. Και φέτος, φιλοξενείται στο Rabbithole για τρίτη χρονιά και το πρόγραμμα παραστάσεων θα ανακοινωθεί σύντομα από τη διοργάνωσή του. Πληροφορίες για το MIR FESTIVAL στο σύνδεσμο http://www.mirfestival.gr.

γ) Το 3ο φεστιβάλ σύγχρονου χορού με βάση τη ζωγραφική RABBITLAB 3.0 (ΚΟΜΙΞ), το οποίο διοργανώνει η Νοσταλγία και το Rabbithole για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Πληροφορίες και υλικό για τις δύο προηγούμενες διοργανώσεις στη σελίδα του RABBITLAB FEST (https://www.rabbitholespace.com/rabbitlab-fest). Το κάλεσμα συμμετοχής για την τρίτη διοργάνωση θα αναρτηθεί στον ίδιο σύνδεσμο μέχρι τα μέσα του φθινοπώρου 2018.

  1. Παραστάσεις παιδικού θεάτρου: για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από την εκκίνηση της λειτουργίας του, με προσεγμένες προτάσεις, στοχεύοντας σε ένα υψηλότερο επίπεδο στη γνωριμία των παιδιών με την τέχνη του θεάτρου. Το Rabbithole έχει φιλοξενήσει και παιδικά εργαστήρια στο παρελθόν και οι κινήσεις ως προς το κοινό αυτό γίνονται πάντα με τη μεγαλύτερη φροντίδα και σκέψη.
  1. Ερευνητικούς κύκλους και σεμινάρια με μέλη της ομάδας Νοσταλγία, αλλά και καλλιτέχνες και δασκάλους από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι δράσεις αυτές αναρτώνται τακτικά στο σύνδεσμο https://www.rabbitholespace.com/h-training-research και στα social media της ομάδας και του θεάτρου.
  1. Επιπλέον παραστάσεις χορού και μουσικές συναυλίες: με προϋπηρεσία στο χώρο του χορού αλλά και στη φιλοξενία ακουστικών κυρίως μουσικών σχημάτων λόγω της εξαιρετικής οπτικής και ακουστικής του χώρου, το Rabbithole συνεχίζει να επιδιώκει συνεργασίες με ανάλογους καλλιτέχνες.

Το πλήρες πρόγραμμα της σεζόν είναι διαθέσιμο και ανανεώνεται με λεπτομέρειες νέων παραγωγών στην ιστοσελίδα του Rabbithole (https://www.rabbitholespace.com). Μπορείτε επίσης να βρίσκετε τα δελτία τύπου των φιλοξενούμενων παραγωγών στο σύνδεσμο https://drive.google.com/drive/u/3/folders/0B_7yGzskmSr7dnFsSkpHaXdCa0k.

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ 2018-19

(που έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής)

URBAN ANIMAL / Chapter 1: The hour of the Mayfly [ PERFORMANCE ]
Duende Ensemble
14 - 15 . 09 . 2018

ΝΥΧΤΕΣ EDGAR ALLAN POE [ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ]
20 - 23 . 09 . 2018
Καλλιόπη Σίμου
Το βαρέλι του Αμοντιλλάδο

27 - 30 . 09 . 2018
Ανδρέας Ζαφείρης - Θεατρική ομάδα 2510
Το πηγάδι και το εκκρεμές

04 - 07 . 10 . 2018
Riscus Group Theatre
Σιωπή / Siope

11 - 14 . 10 . 2018
Μαριάννα Φασόη
Πρόωρη Ταφή

18 - 21 . 10 . 2018
Release the Fly
Η μάσκα του κόκκινου θανάτου

25 - 28 . 10 . 2018
Ηώς Αντωνοπούλου / Μαριάννα Λάζαρη
Tarr and Fether

Ο εχθρός [ ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ]
με αφορμή το παραμύθι των Νταβίντε Καλί & Σερζ Μπλοκ
Ομάδα Αστροναύτες
Έναρξη παραστάσεων: 04 . 11 . 2018

Talking Heads [ ΘΕΑΤΡΟ ]
του Alan Bennett
Σκηνοθεσία: Μιχάλης Τσουρουνάκης
02 - 18 . 11 . 2018

Οι Δανειστές [ ΘΕΑΤΡΟ ]
του August Strindberg
Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Χατζάκης
Έναρξη παραστάσεων: 12 . 11 . 2018

MIR FESTIVAL [ ΦΕΣΤΙΒΑΛ]
22 - 30 . 11 . 2018
[ ημερομηνίες μεμονωμένων παραστάσεων θα ανακοινωθούν σύντομα ]

Η Κυανή [ ΘΕΑΤΡΟ ]
(βασισμένο στο διήγημα "Ο θνητός αθάνατος" της Mary Shelley)
Ομάδα Νοσταλγία
07 - 30 . 12 . 2018

Mellonia [ PERFORMANCE ]
Hippo Theatre Group
21 . 01 - 19 . 02 . 2019

Η σημασία να είσαι σοβαρός [ ΘΕΑΤΡΟ ]
του Oscar Wilde
Ομάδα Νοσταλγία
Χειμώνας - άνοιξη 2019

Αφρατούλα [ PERFORMANCE ]
(βασισμένο στο “Ρωμαίος & Ιουλιέτα” του William Shakespeare)
Συμπαραγωγή: Gaia Art Group & Ομάδα Νοσταλγία
Άνοιξη 2019

RABBITLAB 3.0: ΚΟΜΙΞ [ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ]
3o φεστιβάλ χορού με βάση τη ζωγραφική
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: https://www.viva.gr/tickets/venues/rabbithole/

LINKS:
https://www.nostalghia-theatre.com/
https://www.rabbitholespace.com/

Προηγούμενο άρθροΘέατρο Τέχνης | Το πρόγραμμα της νέας σεζόν 2018 - 2019
Επόμενο άρθρο"Έφυγε" ο Γιώργος Παπαζήσης